Достъп до жилото за лостчето за отключване на вратата

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i Touring '96

Достъп до жилото за лостчето за отключване на вратата

Мнение от georgivar » 22 Фев 2012, 22:23

Колеги, лесно ли се достига до жилото, което е за лостчето за отключване и заключване на шофьорската врата?

Бяха ми се счупили водачите на механизма за сваляне на стъклото и оставих на едни майстори да оправят, че ме мързеше да се занимавам. Но като са сглобили вратата обратно и сега лостчето заяжда някъде и като отключвам/заключвам с дистанционното на алармата и заяжда. А им я карах колата днеска пак да я оправят ма явно и тях ги е домързяло и не са. :bang: :ranting:

Видяло се, че трябва пак да се разглабя, ма ако е на тъпо място ше ходя да се разправям с майсторите.

старши ентусиаст
Аватар

Re: Достъп до жилото за лостчето за отключване на вратата

Мнение от vladobate » 22 Фев 2012, 22:57

Ами не е на тъпо място на вратата е :mhihi: . Сваляш кората на вратата ( дотук мисля ще се справиш , че има и много инфо ) след това и изолацията ( със силиконова ивица покрая е хванато за вратата и се отлепя лесно и пак след това с повечко старание пак си залепя добре . Махнеш ли я веднага се вижда жилото и о изненада не е жило , а спици два броя вертикална и хоризонтална с пластмасов 90-градусов ъглов лост за свръзка и промяна посоката на движение между двете. Има голяма вероятност причината да е в самата машинка за централното или да са обърнали хоризонталната спица макар че се иска голям талант за това :mhihi: . 20-на минути демонтаж-монтаж , а оттам насетне колко ще е същинския "ремонт" е друг въпрос така дистанчионно няма как да се определи със сериозно мнение. Жив и здрав и успех.

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 24 Фев 2012, 19:34

georgivar написа:Колеги, лесно ли се достига до жилото, което е за лостчето за отключване и заключване на шофьорската врата?

Бяха ми се счупили водачите на механизма за сваляне на стъклото и оставих на едни майстори да оправят, че ме мързеше да се занимавам. Но като са сглобили вратата обратно и сега лостчето заяжда някъде и като отключвам/заключвам с дистанционното на алармата и заяжда. А им я карах колата днеска пак да я оправят ма явно и тях ги е домързяло и не са. :bang: :ranting:

Видяло се, че трябва пак да се разглабя, ма ако е на тъпо място ше ходя да се разправям с майсторите.

Това заяждане не е от жилото. Или машинката си е тръгнала или бравата е за смазване и почистване. При мен на шофьорската врата беше така. Сега се обади и другата предна.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i Touring '96

Мнение от georgivar » 24 Фев 2012, 23:35

А сега като ходих да зареждам и капачката на резервоара се беше заключила и не щеше да се отключи. Дори не знаех че има заключване. Добре, че видях в книжката на колата, че има няква дръжка в багажника за отваряне.

Нещо централното да се е разбъзикало само за тия две ключалки?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: m20b20 turbo, E38 725tds

Мнение от plboy » 24 Фев 2012, 23:51

като стана въпрос моторчета откъде ?
King Regards, 0888 750 222

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 25 Фев 2012, 8:26

georgivar написа:А сега като ходих да зареждам и капачката на резервоара се беше заключила и не щеше да се отключи. Дори не знаех че има заключване. Добре, че видях в книжката на колата, че има няква дръжка в багажника за отваряне.

Нещо централното да се е разбъзикало само за тия две ключалки?

Taзи дръжка само при комбито ли я има, че аз не намирам такава при мен :shock:
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 26 Фев 2012, 7:40

Махаш кората в десния заден калник, т.е. сякаш да вадиш крика, и ще видиш машинката за резервоара, дърпаш назад не машинката, а едно дето излиза като тел от нея и си готов.

Назад към E34