Подгряващи свещи - 525 ТДС

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от panadol » 26 Ное 2008, 17:13

Благодаря !
Сега остава и колегите от София да кажат къде има магазин... рових в нета обаче нищо не намирам за такъв магазин...
Ако някой говори зад гърба ти, радвай се, че си пред него ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 26 Ное 2008, 21:12

Dirty Hands are a Sign of Clean Money

Потребител
Аватар
Кара: E-34tds
Мечтае да кара: М5

Re: Подгряващи свещи - 525 ТДС

Мнение от Никола Петров » 14 Фев 2012, 11:29

Колеги виждал съм да проверяват за изгоряла свещ от черната кутията до калника горе където е релето с мултицед без да се свалят колектори и др. там работи.Говоря за е-34 тдс.Та искам да попитам някой знае ли как става точно

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 15 Фев 2012, 2:22

Никола Петров написа:Колеги виждал съм да проверяват за изгоряла свещ от черната кутията до калника горе където е релето с мултицед без да се свалят колектори и др. там работи.Говоря за е-34 тдс.Та искам да попитам някой знае ли как става точно

Отваряш капака на кутията с компа( тая за която говориш ) и виждаш между комповете реленца и едно кат клеморед ( не точно ) с кабели . Мериш на дебелите кабели ( всеки отговаря за една свещ ) и на корпус на съпротивление , ако дава 0.3-0.4ома ( май беше до 0.6ома ) значи имаш верига демек свеща работи. , ако нямаш никой безкрайно съпротивление нямаш верига и може да обвиниш свещта ама може и кабела до нея. Ако имаш верига уж е добре работата ама как нагрява ( интензитет ) , колко време и за колко време до максимум топло това замерване не може да те ориентира. Успех.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34 тдс
Мечтае да кара: 740

Мнение от dido_lom » 18 Фев 2012, 17:02

колеги и при мен се получи така,като падна температурата под 10гр.и започна едно въртене,свалих колектора и замерих свещите както някой по горе беше написал.с пробна лампа и откачени кабелчета на свещите.от 6бр. работеха 1,5 :mhihi:
6бр. нови искра 8лв.бройката и пали на –20 вече! :driving: :bowdown:
работата беше около 40мин. с цигарите и кафето
дизела е прост,НО не е за прости хора
и нека силата да е с вас!Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 19 Фев 2012, 1:27

dido_lom написа:колеги и при мен се получи така,като падна температурата под 10гр.и започна едно въртене,свалих колектора и замерих свещите както някой по горе беше написал.с пробна лампа и откачени кабелчета на свещите.от 6бр. работеха 1,5 :mhihi:

Лошо няма и аз едно време почнах с Искра докат не набрах внушителен опит със смяната им само за два месеца ( 4 броя ) и минах на Бош ( тогава бяха хубави ) за около 3.5 години докат се предадат двечки . Не ги бройте за читави , мое мнение .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 20 Фев 2012, 8:49

vladobate написа:
dido_lom написа:колеги и при мен се получи така,като падна температурата под 10гр.и започна едно въртене,свалих колектора и замерих свещите както някой по горе беше написал.с пробна лампа и откачени кабелчета на свещите.от 6бр. работеха 1,5 :mhihi:

Лошо няма и аз едно време почнах с Искра докат не набрах внушителен опит със смяната им само за два месеца ( 4 броя ) и минах на Бош ( тогава бяха хубави ) за около 3.5 години докат се предадат двечки . Не ги бройте за читави , мое мнение .

Искра да слагаш е все едно да си хвърляш парите на вятъра. :mhihi: Или ако си нямаш друга работа.
Бош,Беру,Шампион това са свещите.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34 тдс
Мечтае да кара: 740

Мнение от dido_lom » 22 Фев 2012, 22:33

Пресиян Василев написа:
vladobate написа:

Искра да слагаш е все едно да си хвърляш парите на вятъра. :mhihi: Или ако си нямаш друга работа.
Бош,Беру,Шампион това са свещите.

за другия сезон ще има пари за по-скъпи(читави),до края на зимата не остана много и ще изкарам с тия.и както казах не отнема много време процедурата. :driving: :bowdown:
дизела е прост,НО не е за прости хора
и нека силата да е с вас!Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 23 Фев 2012, 7:39

Искам да оборя мненията Ви за искра :)
Имам две години нон-стоп каране с 6бр. искра, закупени с отстъпка за 5,60лв/бр. , знаети ли какво свещите още работят :).
На -25 градуса преди две години мисля , че беше не ми е отказала грам.
Доста по - важно е да имаш компресия, отколкото хубави свещи ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 23 Фев 2012, 18:57

Wenzy написа:Искам да оборя мненията Ви за искра :)
Имам две години нон-стоп каране с 6бр. искра, закупени с отстъпка за 5,60лв/бр. , знаети ли какво свещите още работят :).
На -25 градуса преди две години мисля , че беше не ми е отказала грам.
Доста по - важно е да имаш компресия, отколкото хубави свещи ;)

Това е в твоя случаи,и е добре за теб.Аз от друга гледна точка ги изривам през ден купени оня ден.
И не само на БМВ ,тези свещи като модел се ползват в почти 90% от камерните дизели .
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

Предишна

Назад към E34