проблем с кикдауна-въпросче
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- ivo_io
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 Е53 3.0
проблем с кикдауна-въпросче
колеги става въпрос за 524тд автомат както се подразбира,проблема е че от скоро като подам газ не връща като по рано с две скорости назад а само с една и се зачудва
дали да го направи/маслото е сменяно октомври месец/давайте идеи че ходихме при двама маистори и казаха смяна и рециклиране
,един съфорумец ми подсказа нещо за някакви жила да не са за смяна
дайте идея моля
и насока към някой който разбира

- dobromir
- младши ентусиаст
-
- Кара: Бмв
- Мечтае да кара: Памела Андерсен
- Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри
Re: проблем с кикдауна-въпросче
Погледни жилото да не се е разместило. ако няма проблеми с него откачи клемите на акумулатора остави я така колата 1 2 дена и след това погледни дали се е оправила като покараш . Ако не се е оправила най вероятно вече може да иска рециклиране ,, маслото си го сменил и филтъра за това не виждам проблеми там. Другият вариянт е да погледнеш нивото му да не е намаляло 

- ivo_io
- кандидат ентусиаст
-
- ivo_io
- кандидат ентусиаст
-
не е пипано нищо по помпа а за скорости не знам предполагам стандартни за модела
ivo_io написа:не е пипано нищо по помпа а за скорости не знам предполагам стандартни за модела
5хп 18 правят нещо подобно при намаляне нафтата от помпата или при изваден маркуч за мап-а.
- fox1981
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M
vinio написа:ivo_io написа:не е пипано нищо по помпа а за скорости не знам предполагам стандартни за модела
5хп 18 правят нещо подобно при намаляне нафтата от помпата или при изваден маркуч за мап-а.
Не съм мисля че на 2,4 тд се монтира 5хп18

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
fox1981 написа:vinio написа:ivo_io написа:не е пипано нищо по помпа а за скорости не знам предполагам стандартни за модела
Еми не се монтират, слагат се 4hp22, като въпросната кутия е с механичко управление от помпата (жило).
Всъщност е същото изпълнение с жило, като на М20Б20 (Б25) с Автоматична Скоростна Кутия (АСК) - ако се сещате там има още едно жило на дросела

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
cod-cdbp написа:fox1981 написа:vinio написа:ivo_io написа:не е пипано нищо по помпа а за скорости не знам предполагам стандартни за модела
Еми не се монтират, слагат се 4hp22, като въпросната кутия е с механичко управление от помпата (жило).
Всъщност е същото изпълнение с жило, като на М20Б20 (Б25) с Автоматична Скоростна Кутия (АСК) - ако се сещате там има още едно жило на дросела
То 524тд ще се окаже с по-здрава кутия от тдс

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- ivo_io
- кандидат ентусиаст
-
относно здравината м/у тдс и тд с тдса нямах ядове със скорости за разлика от мотора,а за съвета на колегата да махна клемата направих го,сложих я сутринта към 10ч но уви никаква разлика 

ivo_io написа:относно здравината м/у тдс и тд с тдса нямах ядове със скорости за разлика от мотора,а за съвета на колегата да махна клемата направих го,сложих я сутринта към 10ч но уви никаква разлика
на зимен режим ли я караш?
И освен,че връща само по една скорост,други някакви проблеми има ли

11 мнения
• Страница 1 от 1