Загадка за M50B20
Модератор: Технически модератори
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Re: Загадка за M50B20
Ще рече, че вземаш цял голям мост с дифа от 535, който е около 3.64 или 3.73, твоята шпер касета се намърдва вътре и имаш по-дълъг шпер. Само че не ми е много ясно как ще излекуваш кардана, при положение, че на твоя диф фланеца е с 4 болта, а на големия е с 6. Не може да си играеш с парчетата на карданя, щото захвата им е коренно различен (единия плава посредата, а другия има каре накрая към кардана)kemakozeE36 написа:mitko_n1 написа:Не става твоя диф на големия мост, мисля че може да си прехвърлиш само шпер касетата, тъкмо малко ще облекчиш оборотомера. Ще има и игра с кардана.
Кардана е ясен него ще го иззлекувам
туй с червеното какво ще рече

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
mitko_n1 написа:Ще рече, че вземаш цял голям мост с дифа от 535, който е около 3.64 или 3.73, твоята шпер касета се намърдва вътре и имаш по-дълъг шпер. Само че не ми е много ясно как ще излекуваш кардана, при положение, че на твоя диф фланеца е с 4 болта, а на големия е с 6. Не може да си играеш с парчетата на карданя, щото захвата им е коренно различен (единия плава посредата, а другия има каре накрая към кардана)kemakozeE36 написа:mitko_n1 написа:Не става твоя диф на големия мост, мисля че може да си прехвърлиш само шпер касетата, тъкмо малко ще облекчиш оборотомера. Ще има и игра с кардана.
Кардана е ясен него ще го иззлекувам
туй с червеното какво ще рече
Те са доколкото знам 4 вида кардани за тая пущина, ма нали взимам оня диф с неговия си фланец и кардан и слагам в него касетата от моя диф. И фланеца ли му се сменя заедно с касетата?
иначе флекса и електрожена правят чудеса

На Мосю му правих двойни джанти, на баланса излезнаха само с по около 15 грама

Та кардана не би трябвало да е проблем, дифа ме притеснява

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Ако имаш кардан за моста е добре, но тогава ще ти остане друго неизвестно - опашката на скоростите и дължината на кардана....там нямам представа как ще ти дойдат нещата.

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
mitko_n1 написа:Ако имаш кардан за моста е добре, но тогава ще ти остане друго неизвестно - опашката на скоростите и дължината на кардана....там нямам представа как ще ти дойдат нещата.
мисля, че трябва да дойдат точно, тъй като моста е от 535 с М30, а именно такъв мотор и скорости ще се монтират, демек мотор скорости, заден мост с кардана и всичко останало като периферни компоненти. Интересуваше ме само как седят нещата с дифа, че искам диф с блокаж, пък онзи е отворен, а 500 лв поне за момента не ми се дават за диф съсипан от пържене. Тоя сегашния поне старец я е гледал колата та е читав без виене и разни други аномалии и не ми се изхвърля или продава въпреки че е бавен

19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2