За късите светлини и КАТ

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34 525тдс
Мечтае да кара: NISSAN S13 coupe
Детайли за колата: Изгнил кошник с американски DRL "made by xose",

Re: За късите светлини и КАТ

Мнение от XosetoR » 02 Дек 2011, 23:17

zvetiko написа:Бях пускал подобна тема миналата година,но някъде се загуби.

Какво се случва- с включване на запалването се включат САМО късите светлини,със загасването на колата ,се изключват,без да е необходимо да се включват и гасят от ключа за светлините.

Как се прави-вади се ключа за светлините и с кабел се прави мост между ЖЪЛТ+ЗЕЛЕН и ЖЪЛТ кабели на ключа. ;)

Метода е изпитан многогодишно и не трябва да имате притеснение за нищо.Ако искате да включите нещо друго от осветлението на колата, трябва да се използва ключа за светлините.Успех.

То още в началото колегата е обяснил кои кабели да замостиш за да светят само къси при контакт.Там в ключа мисля че няма маса.За да светват и изгасват само при контакт всички светлини трябва само да откачиш жицата която има ток без контакт и да закачиш там моста от тази която е с ток при контакт.Така си включваш копчето на фарове и забравяш да го пипаш.
едит; Сега ти разбрах въпроса.Толкова ли нямаш нещо с което да провериш коя е жицата?Вземи пробна лампа или мултисет от някой познат.
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E34 520i/ bmw e39 520i

Мнение от meraklii4o » 13 Дек 2011, 4:36

Добре де всичко точно но аз когато пусна на контакт ксенона светва и след като запаля колата ксенона огасва и трябва да спра фаровете и пак да ги пусна и някои път се налага да се направи това 2/3 пъти :confused:

Има ли вариант да се направи така, че примерно фаровете да светнат след 10 сек. а не веднага ?

Другия вариант е да светят дългите но по някакъв начин на 30/40% възможно ли е ?

Потребител
Аватар

Мнение от sexter » 13 Дек 2011, 18:05

е то варианти има ама са доста по скъпи ....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34 525тдс
Мечтае да кара: NISSAN S13 coupe
Детайли за колата: Изгнил кошник с американски DRL "made by xose",

Мнение от XosetoR » 13 Дек 2011, 18:30

meraklii4o написа:

Другия вариант е да светят дългите но по някакъв начин на 30/40% възможно ли е ?

Е ти тая тема прочети ли я,че всичко било точно.Явно не си разбрал нищо затова напиши в търсачката "дневни светлини" и чети.А после може да ми видиш аватара и да ме питаш откъде съм намерил такива слаби крушки. :dunno:
ИзображениеИзображение

Предишна

Назад към E34