Плафоните светят повреме на движение!!!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: M

Плафоните светят повреме на движение!!!

Мнение от fox1981 » 29 Ное 2011, 17:38

Колеги,имам едно питане към вас.От няколко дена плафоните в купето присветват от време на време,но по-лошото е че когато светят не мога да заключа колата.Днес се поразрових и установих че бутончето на една от вратите се е поизносило и явно това е проблема.След реглаж на въпросната врата(беше леко провиснала)вече всичко е в норми,но ме тревожи факта че ефекта ще е временен
Та по същество:
Има ли вариант за ремонт на въпросната кючалка или се подменя с нова и ако е второто от къде да я взема,от вносител или в по- евтината мрежа :mhihi: Поздрави!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX

Re: Плафоните светят повреме на движение!!!

Мнение от ///MILEN » 29 Ное 2011, 18:46

На коя врата е износеното бутонче
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fox1981 » 29 Ное 2011, 19:17

///MILEN написа:На коя врата е износеното бутонче

На предна дясна врата :| Колата е 93та ако има някакво значение.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///MILEN » 29 Ное 2011, 19:38

Разменяш с задна лява и си ОК :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fox1981 » 29 Ное 2011, 20:40

///MILEN написа:Разменяш с задна лява и си ОК :yes:

Напълно съм съгласен,но така проблема с алармата не се решава.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///MILEN » 29 Ное 2011, 21:04

Решава се поне за година :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 30 Ное 2011, 4:58

решава се като я размениш и на задната не закачаш буксата
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 30 Ное 2011, 17:57

А, ако изгасиш плафоните от копчето, няма ли да си решиш проблема :?: :idea: Аз никога не ги оставям да гаснат с бутоните на вратите. Веднъж така заключвам колата, а плафоните си греят вътре. Те вярно, че гаснат със закъснение, ама една минута е много. Не знам какво й стана тогава, сигурно някой бутон не е захапал както трябва. От тогава не ми е правила повече тоя номер, но за по-сигурно си цъкам копчето на средно положение да ми е мирна главата, че ако светнат през нощта, сутринта паленето ще е мисията невъзможна :smoke:
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fox1981 » 30 Ное 2011, 20:09

alchohol написа:А, ако изгасиш плафоните от копчето, няма ли да си решиш проблема :?: :idea: Аз никога не ги оставям да гаснат с бутоните на вратите. Веднъж така заключвам колата, а плафоните си греят вътре. Те вярно, че гаснат със закъснение, ама една минута е много. Не знам какво й стана тогава, сигурно някой бутон не е захапал както трябва. От тогава не ми е правила повече тоя номер, но за по-сигурно си цъкам копчето на средно положение да ми е мирна главата, че ако светнат през нощта, сутринта паленето ще е мисията невъзможна :smoke:

Те самите плафони нямат общо и аз опитах веднага да ги загася,но уви не става!!При мен алармата открива отворена врата дори и да не светят плафоните и като се опитам да я заключа с алармата(при мен е на ключа)пилка че има отворена врата,а ако я заключа с ключа се самоотключва поради същата причина :conf:
За сега няма проблеми след реглажа на вратата,но ефекта ще е временен защото бутончето си е износено.Поздрави

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 30 Ное 2011, 20:38

fox1981 написа:
alchohol написа:А, ако изгасиш плафоните от копчето, няма ли да си

Те самите плафони нямат общо и аз опитах веднага да ги загася,но уви не става!!При мен алармата открива отворена врата дори и да не светят плафоните и като се опитам да я заключа с алармата(при мен е на ключа)пилка че има отворена врата,а ако я заключа с ключа се самоотключва поради същата причина :conf:
За сега няма проблеми след реглажа на вратата,но ефекта ще е временен защото бутончето си е износено.Поздрави

Е, щом е такава ситуацията, сменяй смело бутона :bchug:
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525

Мнение от iamatuning » 30 Ное 2011, 21:25

Колега вземи някое здраво втора ръка и ще караш 10-15г. само на е34-ките съм виждал така да яде бутоните :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от grik4 » 03 Дек 2011, 11:58

Имах същия проблем. При мен, естествено, беше износен преден ляв бутон - най-много се ползва. Но не е само от бутона. В бравата на врата има пластмасова втулка, която обхваща кръглия държач на колоната при затваряне. Тя се вижда като при отворена врата избуташ пръст пластината за заключване навън. Т.е. все едно си затворил вратата. Като се наслагват двете износвания, луфта става по-голям от допустимия и датчика отчита отворена врата. Затова свети плафона и не работи заключването.Аз размених държачите на левите врати. Получи се комбинация от износен бутон и здрава пластмасова втулка /и обратно/ на двете врати. Сега всичко е ОК. Можеш да погледнеш първо на кои врати двете неща не са толкова износени и да направиш комбинация, която да включва поне един здрав компонент. Внимавай планката, която държи ключалката на колоната, да не падне вътре! Макар, че двете кабелчета на прекъсвача я държат. За всеки случай не махай и двата болта едновременно. Отвий единия и навий по-дълъг болт за държач - така после ще ти е по-лесно сглобяването. Ще ти отнеме 10 минути, но първо намери подходящата "еврейска звезда". Май беше № 40. Успех!

Назад към E34