Помощ за едно е34 м60б40
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Помощ за едно е34 м60б40
Колата рабтеше без проблеми и в един момент започна да я няма лявата част на мотора демек 4 цилиндъра. Вадя кабелите на бубините и промяна няма работи си само на другите 4 . Компресия има колата 13. Пробвах с нови свещи и бубини. Има искра. Датчиците съм ги замерил и излизат като стойностите в аутодатата. Само този дето е на разпределителните валове е 1430ом а в датата пише около 1600, което незнам дали да го считам за вярно. Извадих и рейката да видя дюзите и ми направи впечатлени, че на неработещата част 4-те дюзи пръскат по слабо от другите 4.. Размених леви с десни дюзи да видя дали ще обърне работата, но не пак същата глава.. Помпата е бош 910 и и мерих налягането също е ок. Нормално ли е когато извадя датччика на разпр. валове и колата да продължи да си работи без промяна? Дайте акъл, че ми писна. Имах съмнение и за духнала гарнитура между цилиндрите, но май отива в друга посока проблема.. Колата не грее, не надува маркучите, няма пушек, нито мешана вода с масло.. Също си мислех да не е от детонационните датчици, но и те ме съмняват защото тествам системата по следния начин. Махам вси1ки датчици бубини и оставям само този на к. вал и р. валове и въртя на стартер да видя как пръскат дюзите..
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Re: Помощ за едно е34 м60б40
А чичо доктор диагностик каза ли нещо по въпроса ? провери ли филтър /ите/ ако са отделни за всяка група цилиндри ? Малко мъгливо ми се вижда таз работа, явно има проблем с токовете нещо във въпросната 4-ка.
Бензинов филтър сменен с нов промяна няма.. Диагностиката ми не работи не може да се свързват пц-тата с колата нещо има проблем.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Ламбда сонда и кнок сензори са единственото логично нещо, което може да обедни сместта от едната страна само
Особено кнок сензорите от топлината им се напуква корпуса.
Те обичайно се познават на диагностика според живи данни.
ПС: Ако ще ги сменяш, сменяй чифт

_65536_kb_sec_ написа:Ламбда сонда и кнок сензори са единственото логично нещо, което може да обедни сместта от едната страна само![]()
Сондите не ми изглежда да може да са, най малкото те не мерят нищо докато въртиш на стартер.. Няма газове не мерят.. Другия вариант е да ги обърна и тях. По ме съмняваха и мене кноковете и като разглобих щях да се разплача:) , напукани нацепени даже единия му се видяха жичките.. Те са по 2 на глава:) малко ще е тъпо да ги купя 4 пък да се окаже, че е друго.. Проба грешка и аз мислех ама реших първо да се посъветвам.. Знам ли..
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
_65536_kb_sec_ написа:Eто ти малко материал за четене
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=123&t=212401&start=0
Четох го колега още преди да пиша, но исках още мнения.. Незнам какво трябва да се случва ако ги изключа всичките датчици.. Всъщност пробвах но разлика не открих:). И друг въпрос дали е нормално без датчика на разпределителните валове колата да продължи да работи? Този компютър ако набие много грешки има ли възможност и от там да идва проблема? Има ли друг вариант за чистене на грешките освен с връзване към ПС.
Детонационните датчици се оказа, че са 0261231074 и нещо май май трудно се намират като изключим цената.. Идеи дали става от нещо друго?
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
М42, ама едва ли
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
IvanE36 написа:Детонационните датчици се оказа, че са 0261231074 и нещо май май трудно се намират като изключим цената.. Идеи дали става от нещо друго?
Това не е БМВ номер

БМВ номера е 12 14 1 736 303
Справка за част
Номенклатурен номер : 12141736303
Описание : СЕНЗОР
Ед.цена (с ДДС) : 197.96 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
става само от м60б30 и б40, като от е34 комби с м60б40 не става, не мога да ти кажа защо

Неоригинален има само БОШ и предполагам 2-та датчика ще ти стъпят на цената на един оригинален

- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
BOSCH-a е 153лв и не може да не намери никъде, поне в БГ
11 мнения
• Страница 1 от 1