Датчик за скоростта на движение 525ИХ
Модератор: Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Датчик за скоростта на движение 525ИХ
Здравейте приятели,
Боря се с въпросното БМВ Е34 525ИХ 92-ра година. На място и празен ход живите данни на двигателя показват скорост на движение около 40 км/ч, като и подам газ стига и до 170 км/ч. Естествено записва и грешка за това. Километрите на таблото си отчитат нормално. По ауто дата електрическата схема не е вярна. Някой от вас колеги, може ли да ме насочи къде да търся проблема или ако някой има вярна схема ще съм благодарен.
Боря се с въпросното БМВ Е34 525ИХ 92-ра година. На място и празен ход живите данни на двигателя показват скорост на движение около 40 км/ч, като и подам газ стига и до 170 км/ч. Естествено записва и грешка за това. Километрите на таблото си отчитат нормално. По ауто дата електрическата схема не е вярна. Някой от вас колеги, може ли да ме насочи къде да търся проблема или ако някой има вярна схема ще съм благодарен.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Датчик за скоростта на движение 525ИХ
Чакай малко как така двигателя отчита скорост, да не визираш компа на скоростите?
И въпреки това - прегледай си таблото, ако имаш темпомат той също не би трябвало да работи, защото взима също сигнала от таблото.
И въпреки това - прегледай си таблото, ако имаш темпомат той също не би трябвало да работи, защото взима също сигнала от таблото.

В живите данни на моторния комп. се вижда скоростта на движение на автомобила. Таблото го вадих, но не мисля че е в него проблема - там си отчита коректно. Според мен е проблем във връзките някъде и се получават смущения, щото скоростта която отчита се влияе от оборотите на двигателя. Никой ли няма схема да я сподели?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Обичайната схема на коли с чек е датчика на диф-а е вързан към таблото, таблото филтрира и изпраща сигнал на останалите модули.
За това ти казах да метнеш едно око и на темпомата - ако не работи, значи изходния сигнал се губи някъде.
А ако работи под 40км/ч сигурно има окъсяване
За това ти казах да метнеш едно око и на темпомата - ако не работи, значи изходния сигнал се губи някъде.

А ако работи под 40км/ч сигурно има окъсяване

6 мнения
• Страница 1 от 1