Прокапа ми шибедаха на комбито

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Прокапа ми шибедаха на комбито

Мнение от dinozab » 20 Апр 2006, 8:57

Сношти ми прокапа точно над мен в/у шофьорската седалка и тя подгизна яко.Интересно е че по време на проливния дъжд не капеше а след това.Кажете каде в Пловдив оправят този проблем че се пищисах снощи.Оплатнения ли се сменят или какво.Той и без това като минавам през неравности дранчи целия. :help: :help: :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 20 Апр 2006, 9:17

значи пьрво провери да не се е запушила някоя от трабичките дето се оттича водата през тях,намират се зад задните колела и често се набиват с кал и се запушват и в последствие шибито прелива и протича. сьщо така провери дали се затваря пльтно.
дано сьм бил полезен :)
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

Дружба Тийм
Аватар

Мнение от Plague » 20 Апр 2006, 11:30

за дрънченето... до сега не съм се возил на комби на което шибедаха да не издава някакви гадни звуци ...
иначе на мен есента ми се случи да ми протече но така и не разбрах каква беше причината защото това е единствения такъв слъчай... просто го отворих и го затворих пак (въпреки че изглеждаше напълно затворен) и спря да тече и от тогаване съм имал проблеми... явно понякога не се затваря както трябва..

Аватар

Мнение от dinozab » 20 Апр 2006, 12:40

И аз направих така отворих го и го затворих ама ша видим.А с какво мага да ги изчистя тия канали всмисял с някакъв тънак тел ще стане ли или мога да прецакам нещо :?: За дрънченето мисля откакто съм я взел колата и не ми идва на ум какво може да се направи освен да се свали целия люк и да се види вътре от какво тропа.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bat Jeko » 20 Апр 2006, 14:45

Здраве да е
Остави тази идея с телта , че ще ги надупчиш маркучите.
Отвори си шибидаха, и после задните врати и се качи на праговете тъка че да ги виждаш тези дупки добре, измии си с гъба всичката кал дето се е събрала там и налеи малко водичка за да видиш къде е проблема.Ако не се изтича значи са запишени.
Аз преповъчвам да ги накиснеш и после да ги издухаш с въздух.Те винаги пропускат по малко вода тъка че за час два ше се размекнат боклуците/освен ако не живееш до бетоновия възел и всичко е в цимент/
После ги духваш с въздух ама не юнашката че да не се откачат от накраиниците и си караш спокоино.
На мен колко вода ми се изля . за какъв дъжд ставаше дума бедна ти е фантазията,Вънка спря вътре не , и си го оправих , ама ....
Пробваи , и умната
Good luck

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 20 Апр 2006, 20:23

Даже пробвай с препарат за отпушване на канали в комбинация с гореща вода :idea:

Георги Пенчев
Изображение

Аватар

Мнение от dinozab » 25 Апр 2006, 8:28

Та така отпушех канала предния ляв откадето прокапа с въздух.Но проблема не е само в каналите а и в праговете особенно в десния там се събира най-много мръсотия по обясними причини.Та значи той се бе напълнил целия с кал и като пуснах въздух от горе в прага се чуваше балбукане.Самият праг трудно се отича от водата защото беше пълин с кал.Свалих го и го изчестих от него падна сигорно една кофа кал и сега всичко е наред.Ни ми остана време за левия но другата седмица ще почистя и него но той е явно доста по-чист защото като сипя вода от горе от него си върви сруйка на земята и не задържа вода.Така че самите канали не се запушват щото са доста големи и досто вада преминава през тах.Затлачва се доло в прага от кал и е хубаво той да се свали и почисти за да няма изненади при по-силен дъжд.

Назад към E34