Проблем със свещи и външни лайстни около и на вратите.
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Проблем със свещи и външни лайстни около и на вратите.
1. Свещи:
Мотора е M50B20S2(VANOS)
Последните 3-4 дена 20-та нещо се държи странно - губи мощност, за първи път откакто я имам(вече почти 5 години) я видях докато седи на масто да и падат оборотите(от 750+/- се смъкнаха на 500 и после всичко се нормализира), и също така от време на време припуква, все едно и е богата сместа.
Първата работа ми беше да погледна свещите да видя какво се случва в цилиндрите - всички свещи бяха перфектни, ама не съвсем... Горенето в цилиндрите ако се съди по електродите е перфектно, НО свещите имаха ето това явление по себе си>

Нагара в в долния край на керамиката.
Всички свещи без тази на 5-ти цилиндър са така, като това го казвам във връзка с това че при измерване на компресията преди известно време на 5-ти цилиндър беше 10, докато на всички останали беше 11. Не знам дали има връзка, но нека се знае.
Въпроса е следния:
Каква е причината за този "нагар" и какво е решението му?
Боклук свещи или по-сериозен проблем?
Възможно ли е този проблем със свещите да има връзка с припукването и загубата на мощност?
Свещите са NGK BKR6EK(на снимката са BKR6EQIP защото само това намерих в нет-а, утре ще сложа снимка на моите)Ето и нагледно>

2. Екстериорни лайстни около вратите и на вратите.
Как се монтират външните лайстни около вратите на е34 седан?
На една е34-ка смъкнахме хромираните лайстни с цел да сложим шадоулайн, само дето лайстните не искат да се закрепят
Купихме нови щипки както си му е реда обаче както и да пробваме и да се опитване не иска и не иска да се закрепи...
Има ли някакви трикове при слагането и какви са те?
Друг въпрос свързан с тези лайстни само че при комби:
Горните лайстни на страничните прозорци на багажното отделение как са захванати за купето?
Както при седана с щипки "иглени" щипки в задната част при извиката на задната врата или със такива като тези в преднатачаст?
Също така лайснтата под същите прозорци как се сваля? Както тези на вратите или по друг начин и съответно какъв?

Последните 3-4 дена 20-та нещо се държи странно - губи мощност, за първи път откакто я имам(вече почти 5 години) я видях докато седи на масто да и падат оборотите(от 750+/- се смъкнаха на 500 и после всичко се нормализира), и също така от време на време припуква, все едно и е богата сместа.
Първата работа ми беше да погледна свещите да видя какво се случва в цилиндрите - всички свещи бяха перфектни, ама не съвсем... Горенето в цилиндрите ако се съди по електродите е перфектно, НО свещите имаха ето това явление по себе си>

Нагара в в долния край на керамиката.
Всички свещи без тази на 5-ти цилиндър са така, като това го казвам във връзка с това че при измерване на компресията преди известно време на 5-ти цилиндър беше 10, докато на всички останали беше 11. Не знам дали има връзка, но нека се знае.
Въпроса е следния:
Каква е причината за този "нагар" и какво е решението му?
Боклук свещи или по-сериозен проблем?
Възможно ли е този проблем със свещите да има връзка с припукването и загубата на мощност?
Свещите са NGK BKR6EK(на снимката са BKR6EQIP защото само това намерих в нет-а, утре ще сложа снимка на моите)Ето и нагледно>

2. Екстериорни лайстни около вратите и на вратите.
На една е34-ка смъкнахме хромираните лайстни с цел да сложим шадоулайн, само дето лайстните не искат да се закрепят

Купихме нови щипки както си му е реда обаче както и да пробваме и да се опитване не иска и не иска да се закрепи...
Друг въпрос свързан с тези лайстни само че при комби:
Горните лайстни на страничните прозорци на багажното отделение как са захванати за купето?
Както при седана с щипки "иглени" щипки в задната част при извиката на задната врата или със такива като тези в преднатачаст?
Също така лайснтата под същите прозорци как се сваля? Както тези на вратите или по друг начин и съответно какъв?
Re: Проблем със свещи и външни лайстни около и на вратите.
При мен ситуацията е абсолютно идентична - същият двигател,същите симптоми и свещи,които изглеждаха по същия начин преди да ги сменя.След смяната им проблема с оборотите не се реши,но двигателят заработи по-гладко.Аз лично смятам,че такива смещи са категорично за смяна,а причината я възлагам на богата смес,каквато мисля че е и при мен,но това е само предположение.
- djovani78
- Потребител
-
- Кара: Е34
- Мечтае да кара: Е38
Нагара около свещите се получава от проблеми с лулите,прегледай ги за пукнатини.
Ама по втория ти въпрос нямам идея
Ама по втория ти въпрос нямам идея

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
Сместа не би трябвало да е богата, според електродите на свещите - всичките са в абсолютно идентично състояние което в дебелите книги се описва като "БЕЗ ПРОБЛЕМИ"
Лулите също са перфектни, проверих ги още веднага след като извадих бубините.
А самите свещи са на няма и 10 000км.
Лулите също са перфектни, проверих ги още веднага след като извадих бубините.
А самите свещи са на няма и 10 000км.
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
Някой нещо за ласйтните? 

- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е55
VesoPesa написа:2. Екстериорни лайстни около вратите и на вратите.
На една е34-ка смъкнахме хромираните лайстни с цел да сложим шадоулайн, само дето лайстните не искат да се закрепят![]()
![]()
не се правят някакви вълшебства

Прилага се известна сила. Имай в предвид че са за еднократна употреба, демек, сложена един път, при махането отиваш за нови щипки ако сбъркаш нещо.
Аз съм я правил два пъти тази опреация и няма нищо сложно.
Успех!
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
Марто мерси, ама всичко го правя по описания от теб ред, със нови щипки у-а, ама няма не иска и не иска да се закрепи... не личи нещо по лайстните да е счупено или да не е наред а не искат и не искат... 

7 мнения
• Страница 1 от 1