Металическо тракане...

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Re: Металическо тракане...

Мнение от KPETEH » 05 Окт 2011, 15:05

Дрънка не дрънка катализатора - махай го - къде някой казваще: То за тия години от когато е колата тоз катализатор отдавна си е изпял песента... тоест само пречи. Ходи го махни първо него. Хем некой лев ще земеш, хем ще видиш кво ще стане. Чесно казано, мен ме съмнява там да ти е проблема... Като беше на канала в тези обороти дето дрънка ли я гледа? Дрънкаше ли изобщо докато ти беше отдолу?!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ентусиаст
Аватар
Кара: Bayerische Motoren Werke
Мечтае да кара: безплатно!

Мнение от MaxMeyer » 05 Окт 2011, 20:16

Ще ми се да вярвам че колата е на малко километри и катализатора не е за боклука. :mhihi: Иначе като я гледах взех помощник да държи 2000-2500 но не хванах нищо.Грешка беше че не беше хубаво загряла а то тогава се чува най-много.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 05 Окт 2011, 20:49

MaxMeyer написа:... не беше хубаво загряла а то тогава се чува най-много.

А, всъщност какъв е моторът? :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 и Е36
Мечтае да кара: Опел или Форд

Мнение от Митко Пурата » 05 Окт 2011, 22:57

Да колега, от питата на катализатора се извлича платина.
А цената на изкупуване на катализаторите зависи от наситеноста на платина в самата пита.
На мойто Е34 М50 Б20 за катализатора ми дадоха 170лв, там имаше две големи пити, а на другата ми кола Е36 325тдс ми дадоха 70лв, там има една по-малка пита.
Катализаторите си имат номер или букви и по тях се разбира колко платина има в него.
Тези които изкупуват катализатори си имат каталози.
А когато не може да се намери номера му се прави химичен анализ, но когато питата е на парчета почти никой не желае да го вземе, защото никой няма да ти прави анализ на всяко едно парче. :nono:

Колега, за катализаторите може да се напише цял роман, ти виж си оправи колата.
:bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лимузина

Мнение от bat_gosho » 31 Окт 2011, 15:23

И при мен го има този шум около 2000-3000 оборота и съм почти сигурен че е от изтърбушения катализатор.Много лесно се проверява когато колата е вдигната или е на канал при почукване върху катализатора се чува звук на кухо.Също така може да има следи от заварки.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B44TU
Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
Детайли за колата: DF85926

Мнение от georgipass » 31 Окт 2011, 22:10

И какво сте сложили на мястото на изтърбушения катализатор? Или просто едно празно гърне... естествено да кънти и да дрънчи, ще споделя моят опит като си взех колата беше с прави тръби на мястото на катализатора , колата беше доста шумна не кънтеше.... намерих изтърбушен катализатор и имах приятел който го направи на гърне.... колата утихна, но ми се струваше дрънчаща откъм това гърне, миналата година по това време си намерих гърне оригилно от М50 без катализатор и работата заспа , всичко си дойде на мястото, няма дрънчене няма резонанс и т.н :yes:
Изображение

Предишна

Назад към E34