Металическо тракане...
Модератор: Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Re: Металическо тракане...
Дрънка не дрънка катализатора - махай го - къде някой казваще: То за тия години от когато е колата тоз катализатор отдавна си е изпял песента... тоест само пречи. Ходи го махни първо него. Хем некой лев ще земеш, хем ще видиш кво ще стане. Чесно казано, мен ме съмнява там да ти е проблема... Като беше на канала в тези обороти дето дрънка ли я гледа? Дрънкаше ли изобщо докато ти беше отдолу?!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
Ще ми се да вярвам че колата е на малко километри и катализатора не е за боклука.
Иначе като я гледах взех помощник да държи 2000-2500 но не хванах нищо.Грешка беше че не беше хубаво загряла а то тогава се чува най-много.

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
MaxMeyer написа:... не беше хубаво загряла а то тогава се чува най-много.
А, всъщност какъв е моторът?

- Митко Пурата
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 и Е36
- Мечтае да кара: Опел или Форд
Да колега, от питата на катализатора се извлича платина.
А цената на изкупуване на катализаторите зависи от наситеноста на платина в самата пита.
На мойто Е34 М50 Б20 за катализатора ми дадоха 170лв, там имаше две големи пити, а на другата ми кола Е36 325тдс ми дадоха 70лв, там има една по-малка пита.
Катализаторите си имат номер или букви и по тях се разбира колко платина има в него.
Тези които изкупуват катализатори си имат каталози.
А когато не може да се намери номера му се прави химичен анализ, но когато питата е на парчета почти никой не желае да го вземе, защото никой няма да ти прави анализ на всяко едно парче.
Колега, за катализаторите може да се напише цял роман, ти виж си оправи колата.

А цената на изкупуване на катализаторите зависи от наситеноста на платина в самата пита.
На мойто Е34 М50 Б20 за катализатора ми дадоха 170лв, там имаше две големи пити, а на другата ми кола Е36 325тдс ми дадоха 70лв, там има една по-малка пита.
Катализаторите си имат номер или букви и по тях се разбира колко платина има в него.
Тези които изкупуват катализатори си имат каталози.
А когато не може да се намери номера му се прави химичен анализ, но когато питата е на парчета почти никой не желае да го вземе, защото никой няма да ти прави анализ на всяко едно парче.

Колега, за катализаторите може да се напише цял роман, ти виж си оправи колата.

И при мен го има този шум около 2000-3000 оборота и съм почти сигурен че е от изтърбушения катализатор.Много лесно се проверява когато колата е вдигната или е на канал при почукване върху катализатора се чува звук на кухо.Също така може да има следи от заварки.
- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
И какво сте сложили на мястото на изтърбушения катализатор? Или просто едно празно гърне... естествено да кънти и да дрънчи, ще споделя моят опит като си взех колата беше с прави тръби на мястото на катализатора , колата беше доста шумна не кънтеше.... намерих изтърбушен катализатор и имах приятел който го направи на гърне.... колата утихна, но ми се струваше дрънчаща откъм това гърне, миналата година по това време си намерих гърне оригилно от М50 без катализатор и работата заспа , всичко си дойде на мястото, няма дрънчене няма резонанс и т.н 

21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2