Капе вода на съединителя
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TDS
- Мечтае да кара: M5 с гуми за горене
Капе вода на съединителя
Колеги, от къде може да капе вода на шофьорското място, точно върху педалите. И друг път съм усещал да ми капва върху левия крак докато карам, но от тея дъждове вчера се беше събрала локвичка. Може ли да ми направи някаква беля. Да кажа само, че 2-3 пъти ми е падал акумулатора след дъжд, за 5 години, може ли да е от това или си въобразявам.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Re: Капе вода на съединителя
Може!
Разкачи корите отдоло и огледай внимателно.. ако трябва някой да стои и да олива вън с маркуча, но 90% съм сигурен че е от гумения маншон, през който влизат кабелите в купето. За да протече там, то дренажните канали трябва да са запушени и да се събира доста вода отвън. Сипвай вода върху решетката под чистачката на шофьорското място и виж дали се изтича достатъчно бързо ... трябва да тече доло зад гумата...
Разкачи корите отдоло и огледай внимателно.. ако трябва някой да стои и да олива вън с маркуча, но 90% съм сигурен че е от гумения маншон, през който влизат кабелите в купето. За да протече там, то дренажните канали трябва да са запушени и да се събира доста вода отвън. Сипвай вода върху решетката под чистачката на шофьорското място и виж дали се изтича достатъчно бързо ... трябва да тече доло зад гумата...
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Баш баш! На мен ми влизаше от маншона къде излизат кабелите за чистачките, точно зад кутията с бушоните 

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Точно там то не беше силикон, то не бяха мъки и накрая изрязах едно парче от вътрешна гума на трактор, че е по дебела, едно такова голямо, от край до край да си опира, и повече нямам проблеми 

- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TDS
- Мечтае да кара: M5 с гуми за горене
колеги може ли малко по-подробно къде са тея дренажи които се запушват. И какво трябва да разглобявам да видя от къде тече, докато е хубаво времето, че после 

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
То изобщо недей да разглобяваш... няма смисъл според мен... ами направи това което ти казах - сипи вода отвън и гледай дали се изтича и колко бързо...
дренажите са... как да ти обясня така... в дъното - основата.. където свършва калника... сипи вода.. и мушкай с някаква тел или от онези ленти за отпушването на водопроводи които са... или каквото подходящо набараш.
дренажите са... как да ти обясня така... в дъното - основата.. където свършва калника... сипи вода.. и мушкай с някаква тел или от онези ленти за отпушването на водопроводи които са... или каквото подходящо набараш.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Дигаш капака и отиваш при кутията с бушоните, точно под декоративната решетка на лявата чистачка се пада отводнителния канал, т.е. в ръба на калника, там също минават жиците за мотора на чистачките и за пищялката на фабричната аларма, също и за цека ключа за капака, жиците минават през едно гумено съединение, което е на 20 + годинки и колко държи на вода сега не искам да знам, та през него влиза водица в купето.
7 мнения
• Страница 1 от 1