Нивоматни тампони
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
Нивоматни тампони
Питанката ми е свързана с легендарния нивомат и тампоните,които хлопат и вадят паразитни шумове.
Тъй като ми писна за да не чувам задницата как тропа и бие, да усилвам музиката
въпроса ми е следния:
Дали биха могли да станат тампони за седан без ниво,на комби с ниво?Става въпрос за тампоните горе на амортисьора?
Тъй като ми писна за да не чувам задницата как тропа и бие, да усилвам музиката

Дали биха могли да станат тампони за седан без ниво,на комби с ниво?Става въпрос за тампоните горе на амортисьора?

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Re: Нивоматни тампони
Те че ще станат ще станат, ама ще станат на дроб сърма за отрицателно време 

- ентусиаст
-
Значи въпроса ми е такъв,тъй като като по вин излизат същите като на Жорката георгипас седана-а те не са нивоматни 

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Това не ми се вярва тъй като тампоните за нивомат и обикновенни амортисьори са доста различни
В на око разликите са много малко и няма проблем да ги размениш реално, само обикновенните ще карат по-малко, НО по номера трябва да са различни
Едит: сега проверих по моя ВИН (комби с нивомат) в ЕТК-то и излизат за всички е34-ки с нивомат, без значение седан или комби еднакви горните тампони и номера им е 37 12 1 129 867.
Тампоните за обикновенни амортисьори също са еднакви за всички е34-ки(седан и комби) без М5 и номера им е 33 52 1 132 270

В на око разликите са много малко и няма проблем да ги размениш реално, само обикновенните ще карат по-малко, НО по номера трябва да са различни

Едит: сега проверих по моя ВИН (комби с нивомат) в ЕТК-то и излизат за всички е34-ки с нивомат, без значение седан или комби еднакви горните тампони и номера им е 37 12 1 129 867.
Тампоните за обикновенни амортисьори също са еднакви за всички е34-ки(седан и комби) без М5 и номера им е 33 52 1 132 270
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Не стават. Купи си 2 тампона за по 75лв бройката. Нямат нищо общо нивоматните тампони с тези без. Разликата е в дебелината на самите стебла. На обикновения амортисьор самото стебло е по тънко. Пробвал съм и казвам от опит.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Разликата межди нивоматни и обикновени е в диаметъра на отвора - на нивоматните мисля беше 16мм, а на другите 14мм, ако се разпробие обикновения би могъл да стане на нивомат.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Postman написа:Разликата межди нивоматни и обикновени е в диаметъра на отвора - на нивоматните мисля беше 16мм, а на другите 14мм, ако се разпробие обикновения би могъл да стане на нивомат.
Аз имам спомен че размерите са наобратно - 14мм - нивомат, 16мм - обикновенни

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
_65536_kb_sec_ написа:Postman написа:Разликата межди нивоматни и обикновени е в диаметъра на отвора - на нивоматните мисля беше 16мм, а на другите 14мм, ако се разпробие обикновения би могъл да стане на нивомат.
Аз имам спомен че размерите са наобратно - 14мм - нивомат, 16мм - обикновенни
Бъркаш.
Към Пощальона. А си го разпробил този тампон малкия, а си го хвърлил. Не става изобщо нищо да бараш там за жалост. И аз го мислих, че исках да спестя 50лв., но не става.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Звучи ми повече като хипотеза, а не като 2 изхвърлени разпробити тампона
. Вариант Б - амортисьорите на стругар и обикновени тампони, вариант В - нивоматни тампони "втора цедка", вариант Г - една заплата в Дару за оригинални, вариант Д - обикновени амортисьори и тампони, и изолиране на нивомата.
Има сериозна градация в цената но не е като да е безнадеждно положението
.

Има сериозна градация в цената но не е като да е безнадеждно положението

- ентусиаст
-
Postman написа: Г - една заплата в Дару за оригинални
каква заплата бе Явка

Благодаря на всички отзовали се

Заключението е ясно-трябва истински нивоматни

BENZINO VN написа: каква заплата бе ЯвкаНали са по 75лв бройката
81,07 лв/бр (37 12 1 129 867, има 1 брой наличен), но се радвам, че така реагираш

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Абе аз имам един скъсан с избита втулка от зор
. Не виждам проблем да се поразшири 2мм ако е необходимо, само трябвя да е по внимателно да не се запали тампона. 2х20 не са 2х75..

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- ентусиаст
-
JIKI_RACER написа:Абе аз имам един скъсан с избита втулка от зор. Не виждам проблем да се поразшири 2мм ако е необходимо, само трябвя да е по внимателно да не се запали тампона. 2х20 не са 2х75..
То хубаво,ама колко ще издържи обикновения

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
BENZINO VN написа:JIKI_RACER написа:Абе аз имам един скъсан с избита втулка от зор. Не виждам проблем да се поразшири 2мм ако е необходимо, само трябвя да е по внимателно да не се запали тампона. 2х20 не са 2х75..
То хубаво,ама колко ще издържи обикновения
2 години да изкара , файда

Ще изтъниш малко втулката..голяма работа , нали ще го стегнеш.Важно е да е залепена втулката за тампона , той оттам се къса ,мачка подбива и т.н.
нямам го сега подръка да ти снимам кво се случва. Замрази ги дълбоко във фризера и докато не са стоплили -пробивай

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
14 мнения
• Страница 1 от 1