Проблем с програмите на автоматика-решение!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Проблем с програмите на автоматика-решение!

Мнение от dinozab » 11 Апр 2006, 13:01

Значи копчето ми заяждаше и вчера изщрака нещо в него и оттогава не иска да превключва програмите.Отворих го и го почистих и сега се движи нормално но като искам да включа на спорт на дисплея ми седи Е а като дам на зимна Е-то гасне и не се появява звездичката.Е-то гасне само докато държа бутона назад като го пусна пак се появява.Проблем с превключване на скорости няма само това е.Възможно ли е да е дало на късо нещо и да е изгорял някакъв модул.Копчето няма видими проблеми а явно дава сигнал щом ми гасне Е-то от дисплея.Днес мислех да ходя на диагностика но все пак реших да попитам тук.
Последна промяна dinozab на 14 Апр 2006, 10:07, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от dinozab » 13 Апр 2006, 15:22

Грешка в модула на скоростите.Може да заключвате темата.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 13 Апр 2006, 16:51

Напиши как го поправи - изобщо разясни нещата около ремонта и ще я заключа :D

Георги Пенчев
Изображение

Аватар

Мнение от dinozab » 14 Апр 2006, 9:55

Проблема е дошъл изцяло от копчето.Значи то се бе напълнило с всевъзможни боклуци и заяждаше.Явно вътре е дало на късо така го изписа на копютъра.Майстора ми каза че просто копчето е подало сигнал за включване на две програми едновременно например спортна и економична при което модула е забил.Решението беше просто зачистих хубаво копчето и го раздвижих сега е като ново :mhihi: и занляване на грешката от компютъра.Общо 18лв.Проста работа.

Сега се сештам че в един сайт бях видял че профирактично се чисти това копче да не прави такива проблеми ама кат съм проссс :mhihi: ся немооо да го намера :banghead: да дам линк към него.Ако някой го знае нека го качи.

Назад към E34