Проблем с газов инжекцион

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34

Проблем с газов инжекцион

Мнение от metalium » 10 Сеп 2011, 18:19

Здравей те колеги та на скоро си взех бмв Е34 внос от италия със газов инжекцион и е слаган там но като са го докарвали някои глупак му е дръпнал копчето и сега не мога да намеря такова копче и ми казаха че ако не намеря такова копче трябва да сменям целия газов инжекцион та някои ако може да ми помогне и да каже от каде мога да си намеря или да помогне с нещо ще съм благодарен много......
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34
Мечтае да кара: М5 Е34 Touring

Re: Проблем със газов инжекцион

Мнение от Bavariqtamniska » 11 Сеп 2011, 10:48

http://www.egasbusiness.com/mail_2_ENG.html Колега, това е единия вариант да пишеш на тази фирма едно сърцераздирателно мейлче колко много си доволен от техния продукт и какво ли не и ако имат такова копче да ти пратят. Другия вариант е при някой луд еладжия, след като човек го е правил това копче някой самоук български майстор не може да не го направи или поне да унищожи последните надежди. Успех
Вземи туй кръгово на вратиииииииии! Изображение
http://farm3.static.flickr.com/2722/442 ... 853709.jpg

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metalium » 12 Сеп 2011, 12:49

Ново 20 тук едно момче с едно 320 е с същия инджекцион но на друга фирма.... но всичко си е е едно и също слагам копчето не светна нищо о не ще да тръгва смених компютъра взех от неговото пак същата история.... Някой някаква на идея от какво може да се дължи това ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 12 Сеп 2011, 16:34

ГИ-то ти е тотал изкормено от към кабеляк, предполагам.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metalium » 12 Сеп 2011, 19:19

Абсулутно всички кабели са си на мястото всичко като инсталация му е наред :) няма извадени букси или прекаснати кабели уж трябва всичко да е тип топ но ови :D Вече ми писна и мисля да търся някой втора употреба да си ги подменя защото тоя явно няма да го бъде..... То може заради това да са махнали копчето понеже е имало някъкъв дефект....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 14 Сеп 2011, 14:18

metalium написа:Абсулутно всички кабели са си на мястото всичко като инсталация му е наред :) няма извадени букси или прекаснати кабели уж трябва всичко да е тип топ но ови :D Вече ми писна и мисля да търся някой втора употреба да си ги подменя защото тоя явно няма да го бъде..... То може заради това да са махнали копчето понеже е имало някъкъв дефект....

Mоже да е изгорял бушон , мое да ти е гръмнал компа на газовото...всичко може..
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с газов инжекцион

Мнение от metalium » 16 Сеп 2011, 11:59

Да колега това вече го разбрах заради това го извадих целия..... И реших да си сложа обикновено газово.... Защото се поразрових из форумите и попаднах на тази тема http://forum.bmwpower-bg.net/viewtopic. ... 0&start=15 и колегата ми кара е34 само че от стария мотор и бензиновата му помпа е изгоряла и вече 5 месеца го гледам само на газ си кара пича и досега не сам го чул да се оплаче да е пропукало или нещо от сорта ..... И сега ще си взема един изпарител с една плочка и две кихалки а останалото го имам в наличност.... дето ще се занимавам с глупости и я стане я не.......

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 17 Сеп 2011, 13:10

Колега, утре като ти се счупи нещо по колата, ще я замениш ли за опел? Защото в момента точно това правиш - да махнеш газов инжекцион, че да поставиш обикновенна газова :shock: Вземи един мултицет и замери на буксата на газовия компютър има ли токове, вземи копченцето на колгата ти и го занеси на някой който разбира от ел.инсталации да ти намери същото. Провери има ли връзка до температурния датчик на газовата рейка, ако има такъв. Провери има ли връзка до инжекторите, газови и бензинови. Възможно е да има нещо прекъснато и заради това газовия да не обръща на газ. В краен случай, извади ГИ-то и го монтирай на ново. След като и със компюъра на твоя човек не е искала да тръгне, значи проблема не е в него - можеш да си доволен само. Как ще махнеш ГИ да сложиш обикновенна газова, незнам.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metalium » 18 Сеп 2011, 4:17

spacepl Аз гледам от тая гледна точка че като разпитах за газовите инжекциони на e-g@s те на 90% не са ги чували само 4-рима ми казаха които ги знаят и всеки ми казва тия са смотани смени го с друг защото ще имаш големи въртели даже и да го подкараш поради причината че никой няма софтуер за тая марка за едни елементарни настройки дето няма кой да ти ги направи тая кола може да не работи добре и още 1000 неща може да има а пари за газов инжекциони в момента нямам просто си продадох старата кола и за същите пари си търсех е34 и това излезе нов внос от италия..... вече след време като се вида пак с някои лев и имам възможност да отделя ще му сложа :) Но положението за сега е такова и вече съм го махнал.... И за това да го проверя дали ходи ток навсякъде замервах го в компютъра си влизаше ток и в дюзите но.... всичко останало му е наред но копчето изобщо не светва даже да не говорим да прехвърли на газ .....

Назад към E34