Салон от Е32 на Е34-буксите не пасват
Модератор: Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Miroslav Kirilov
- Потребител
-
- Кара: BMW 530i '94
Салон от Е32 на Е34-буксите не пасват
Здравейте,
вчера се сдобих с доста запазен ел. кожен салон от Е32. За жалост буксите на шофьорската седалка не съвпадат с моите. Е32-ката освен ел. задвижване имаше и подгрев, а моята Е34 е с ел. задвижване и ел. упора на гърба. Буксата на дясната седалка пасва, като задвижването работи, а подгрева не. На шофьорската имам изведени 3 букси, като едната е малко по различна(мисля че е за някаква електроника)- тя пасва с новата седалка, на другите две отговарят три букси от новата седалка и са напълно различни. Ясно е че ще се ходи при някой специалист, въпроса е кой. Ако някой може да ми препоръча човек или може да даде съвет или има някакви схеми на инсталацията моля да помогне. Живея във В.Търново, но бих се поразходил ако някъде могат да ги вържат както трябва.
Благодаря предварително.
вчера се сдобих с доста запазен ел. кожен салон от Е32. За жалост буксите на шофьорската седалка не съвпадат с моите. Е32-ката освен ел. задвижване имаше и подгрев, а моята Е34 е с ел. задвижване и ел. упора на гърба. Буксата на дясната седалка пасва, като задвижването работи, а подгрева не. На шофьорската имам изведени 3 букси, като едната е малко по различна(мисля че е за някаква електроника)- тя пасва с новата седалка, на другите две отговарят три букси от новата седалка и са напълно различни. Ясно е че ще се ходи при някой специалист, въпроса е кой. Ако някой може да ми препоръча човек или може да даде съвет или има някакви схеми на инсталацията моля да помогне. Живея във В.Търново, но бих се поразходил ако някъде могат да ги вържат както трябва.
Благодаря предварително.
- dobromir
- младши ентусиаст
-
- Кара: Бмв
- Мечтае да кара: Памела Андерсен
- Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри
Re: Салон от Е32 на Е34-буксите не пасват
Колега това е твоят човек ще ти ги свърже седалките и няма да имаш проблеми memberlist.php?mode=viewprofile&u=9191
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Само че ще го таксува като чужденец, щото Стоянчо е комерсиална личностdobromir написа:Колега това е твоят човек ще ти ги свърже седалките и няма да имаш проблеми memberlist.php?mode=viewprofile&u=9191

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
mitko_n1 написа:Само че ще го таксува като чужденец, щото Стоянчо е комерсиална личностdobromir написа:Колега това е твоят човек ще ти ги свърже седалките и няма да имаш проблеми memberlist.php?mode=viewprofile&u=9191
а стига бе дотам ли стигнахме от колеги да взимаме
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- Miroslav Kirilov
- Потребител
-
Благодаря, изпратих едно ЛС на колегата от линка. Дано да помогне, ако може да стане по жицата. Утре мисля с един приятел да се пробваме да я свържем.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
golov_bg написа:mitko_n1 написа:Само че ще го таксува като чужденец, щото Стоянчо е комерсиална личностdobromir написа:Колега това е твоят човек ще ти ги свърже седалките и няма да имаш проблеми memberlist.php?mode=viewprofile&u=9191
Тц за такива дреболии не, само за по едри прожекти

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Ако опишеш подробно твоите кабели и тези на седалката, ще се намери кой да помогне.
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
_65536_kb_sec_ написа:golov_bg написа:mitko_n1 написа:Само че ще го таксува като чужденец, щото Стоянчо е комерсиална личностdobromir написа:Колега това е твоят човек ще ти ги свърже седалките и няма да имаш проблеми memberlist.php?mode=viewprofile&u=9191
Тц за такива дреболии не, само за по едри прожекти
бях се изспасил малко съжелявам че се усъмнявам
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
LiTtLeRoCk написа:Ако опишеш подробно твоите кабели и тези на седалката, ще се намери кой да помогне.
След тази тема отговарям на конкретни питания на ЛС. Писна ми от форумни простотии...

- zlatko_baretata
-
-
- Кара: Фиат 126р
- Мечтае да кара: Шкода Фабия
......
Ако искаш да си говорите със Стоян, чат в темите на другите е най-неподходящият вариант.
Postman
Ако искаш да си говорите със Стоян, чат в темите на другите е най-неподходящият вариант.
Postman

- Miroslav Kirilov
- Потребител
-
И така, вече всичко е наред, монтирано и работи.
На заинтересованите мога да кажа, че принципно салоните на Е34 и Е32 не пасват. Пасват им само дупките на пода.
След като стана ясно че буксите на шофьорската седалка не са еднакви, реших да я захраня отделно. Захранващите кабели на двете коли са с еднакви цветове и ги свързах лесно, но възникнаха странични ефекти, като например, че ми отказаха страничните огледала. Най-вероятно заради шортирането на паметта на седалките. Електрониката на двете седалки е напълно различна. Интересно е, че и механиката, и структурата им е различна. Понеже моята седалка има две разбити втулки и се клати леко, обмислях какви ли не варианти само и само да използвам скелета на седалката от Е32-ката, но за жалост няма как да стане. Дори моторчетата са различни. Накрая трябваше да запазя моята седалка и само и смених тапицерията. Новия салон има и подгрев, който също захранихме с един приятел през оригиналните копчета, но схемата малко я побългарихме, защото след 2 дена мислене и замерване така и не можахме да разгадаем точния принцип на работа на тия копчета. Няма да изпадам в повече подробности, важното е че горе-долу се получи каквото исках.
Съжалявам за неконкретните въпроси от моя страна, но и аз не знаех какво точно да питам в началото, а като ми се изясни вече нямаше смисъл да питам. Отивам да
На заинтересованите мога да кажа, че принципно салоните на Е34 и Е32 не пасват. Пасват им само дупките на пода.
След като стана ясно че буксите на шофьорската седалка не са еднакви, реших да я захраня отделно. Захранващите кабели на двете коли са с еднакви цветове и ги свързах лесно, но възникнаха странични ефекти, като например, че ми отказаха страничните огледала. Най-вероятно заради шортирането на паметта на седалките. Електрониката на двете седалки е напълно различна. Интересно е, че и механиката, и структурата им е различна. Понеже моята седалка има две разбити втулки и се клати леко, обмислях какви ли не варианти само и само да използвам скелета на седалката от Е32-ката, но за жалост няма как да стане. Дори моторчетата са различни. Накрая трябваше да запазя моята седалка и само и смених тапицерията. Новия салон има и подгрев, който също захранихме с един приятел през оригиналните копчета, но схемата малко я побългарихме, защото след 2 дена мислене и замерване така и не можахме да разгадаем точния принцип на работа на тия копчета. Няма да изпадам в повече подробности, важното е че горе-долу се получи каквото исках.

Съжалявам за неконкретните въпроси от моя страна, но и аз не знаех какво точно да питам в началото, а като ми се изясни вече нямаше смисъл да питам. Отивам да

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Miroslav Kirilov написа:И така, вече всичко е наред, монтирано и работи.
След като стана ясно че буксите на шофьорската седалка не са еднакви, реших да я захраня отделно. Захранващите кабели на двете коли са с еднакви цветове и ги свързах лесно, но възникнаха странични ефекти, като например, че ми отказаха страничните огледала. Най-вероятно заради шортирането на паметта на седалките. Електрониката на двете седалки е напълно различна. Интересно е, че и механиката, и структурата им е различна. Понеже моята седалка има две разбити втулки и се клати леко, обмислях какви ли не варианти само и само да използвам скелета на седалката от Е32-ката, но за жалост няма как да стане. Дори моторчетата са различни. Накрая трябваше да запазя моята седалка и само и смених тапицерията. Новия салон има и подгрев, който също захранихме с един приятел през оригиналните копчета, но схемата малко я побългарихме, защото след 2 дена мислене и замерване така и не можахме да разгадаем точния принцип на работа на тия копчета. Няма да изпадам в повече подробности, важното е че горе-долу се получи каквото исках.![]()
Аз съм с ел.кожено рекаро от Е32 и всичко си пасва перфектно.
- Miroslav Kirilov
- Потребител
-
Може би разликата идва от паметта.
Ето малко снимки. На първата са буксите от Е32, на втората от Е34, а на третата е тази букса, която според мен е за паметта и е на Е34. Буксата за паметта на Е32 е подобна, но също не пасва.
Ето малко снимки. На първата са буксите от Е32, на втората от Е34, а на третата е тази букса, която според мен е за паметта и е на Е34. Буксата за паметта на Е32 е подобна, но също не пасва.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
13 мнения
• Страница 1 от 1