Колеги дайте съвет - тресе при потегляне!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Re: Колеги дайте съвет - тресе при потегляне!

Мнение от BABHOMED » 27 Фев 2011, 2:37

Един френд имаше 524ТД правеше му същите мизерии при потегляне оказа се семерин на коляновия вал..Маслото се отичало по маховика и от там цапало съеденителя ?!?! .Немога да си го бясня и не го приемам за 100% истина така или иначе смени два пъти този семеринг за 1 година.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 27 Фев 2011, 8:26

Колеги не се бъркайте - от гуменото каре на пръта на кардана тресе , но не й при потегляне - ако е скъсано и дори напукано, след като си потеглил се получава резонанса
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е34 много
Мечтае да кара: нема толко пари накуп

Мнение от nasobg2 » 01 Мар 2011, 10:06

Wenzy написа:Колеги не се бъркайте - от гуменото каре на пръта на кардана тресе , но не й при потегляне - ако е скъсано и дори напукано, след като си потеглил се получава резонанса

Според мен колегата Wenzy е прав ,при мене е закъсано карето до единия болт и тресе само ако задържа на 1-ва в 1500 оборота , иначе не тресе

Аватар
Кара: е34 525 TDS
Мечтае да кара: e38 750i

Мнение от neo5030 » 03 Мар 2011, 3:35

Под тресене имате предвид движиш се с 1500 оборота,и колата все едно прекъсва и се лашка?
Обичам теее, Разбойнико Мой... винаги ме спасяваш, винаги бягаш с мен, винаги ме разбираш, винаги си на линия, винаги ми даваш ... да разбера че... мога да съм спокоен в теб, до теб... винаги си усмихнат и готов да се забавляваме , винаги ти светят очите, ангелските.. BMW

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520i vanus 94г.

Мнение от CivilWarrior » 03 Мар 2011, 8:58

Под "тресене" колегите имат предвид вибрации на цялото купе на ниски обороти
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 03 Мар 2011, 12:50

:OT:
Кара: Е 34 250i 94г.
:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d exclusive edition
Мечтае да кара: М6 power Grand coupe

Мнение от yavor1313 » 17 Юли 2011, 22:50

На всички колеги които имаха проблем с тресеното при потеглянето както бях писал във форума,стана така че разковничето бе в това че помпата на съединителя която е отдолу където влиза в скоростната кутия бе фрашкана с въздух.Да споделя сега как се е образувало това тресене поне при мен .както споделих тук във форума ,чисто нов съединител и тресе ,оказа се че гумените оплатнения на казанчето за спирачната течност бяха се изпокъсали и ми се губеше спирачната течност и да споделя въобще не се бях сетил че това казанче е и за съединителя беше ми :dummy: да му се не види ,след което отидох до дару кар ,обаче преди това казанчето оставаше няколко пъти без спирачна течност и след като смених оплатненията се чатнах че може съединителя да е направил въздушен балон (не ми се вярваше да е от това тресенето ,но реших да опитам (от опит глава не боли :D :D :D :D )след което се захванах днес като бях по свободен от толкова време вече и реших да опитам.вдигнах я на крик и се започна едно обезвъздушаване в порядъка на около три часа.бях подочул че ако помпата на съединителя не работи няма да ти превключват скоростите а моите си включваха ,както и да е ,легнах под нея и с един мои познат ще обезвъздушаваме и припомпа той няколко пъти и когато дойде ред на пробката да я отвия за да проверя дали ще има въздух се оказа че до пропката никаква течност нямаше ,с две думи беше де запушила ,след което демонтирахме въпросната помпа и я продухахме с една крачна помпа за гуми ,ако ви кажа какво нещо излезе направо като го видях то мърсотията която се беше внедрила вътре беше заприличала като въже ужас .след като я продухахме решихме да я монтираме наново и да обезвъздушим съединителя след което след като го обезвъздушихме ,риших да я пробвам да видя дали това тресене е все още на линия и какво да забележа колкото и да не ми беше за вярване както и на Вас тук колеги от тресенето нямаше и помен колкото и странно да е направо останах потресен ,въобще и не съм вярвал че може тресенето да предизвика отчно помпата.като съм чувал че ако не действа тази помпа няма да можеш да превключваш скоростите ,но при мен това беше ок.и сега колата направо пее, и ти доставя удоволствие да я караш.така че ако тук някои от колегите имат подобен проблем нека да опитат като тръгнат от помпата.Благодаря на всички Вас тук които през цялото време ме напътстваха със своите съвети,още веднъж Благодаря приятели!
Живей,така че когато умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!!
НОВАТА-Стара https://s30.postimg.org/k0sivwafl/2014_03_09_102.jpg
СТАРАТАИзображение
http://www.youtube.com/watch?v=8EV8up1-P40 (E34 touring with rondell0021 wheels)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520i vanus 94г.

Мнение от CivilWarrior » 21 Юли 2011, 21:26

Колега май требва да го правя и аз.Имам същите симптоми и трябва да ги реша.
Та на въпроса каде се намира тази проклета пробка за обезвъздушаване на съединитела :shock: :shock: :shock: :shock:
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d exclusive edition
Мечтае да кара: М6 power Grand coupe

Мнение от yavor1313 » 22 Юли 2011, 22:00

CivilWarrior написа:Колега май требва да го правя и аз.Имам същите симптоми и трябва да ги реша.
Та на въпроса каде се намира тази проклета пробка за обезвъздушаване на съединитела :shock: :shock: :shock: :shock:

пробката колега е точно отстрани на скоростната кутия ,няма как да я объркаш захваната е с два болта за нея и пробката е с гумена тапичка,но виж я моята беше задръстена и се наложи да я сваля след което падна едно яко обезвъздушаване заминаха около 1,60л спирачна течност,но е дразнещо това тресене неможеш да изпиташ никакво удоволствие което може да ти предостави тази кола ,сега след като се оправи е направо мечта :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: успех и да кажеш какво е станало
Живей,така че когато умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!!
НОВАТА-Стара https://s30.postimg.org/k0sivwafl/2014_03_09_102.jpg
СТАРАТАИзображение
http://www.youtube.com/watch?v=8EV8up1-P40 (E34 touring with rondell0021 wheels)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 06 Авг 2011, 20:47

При мене се появи след като се скъса гумичка на задно спирачно цилиндърче и изтече спирачната течност. Същия проблем тресене при потегляне и трудно включване на скоростите. След неколкократно обезвъздушаване на системата се оправи . Това е помпа на педала помпа на съединителя и спирачна помпа.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Предишна

Назад към E34