Бензинова помпа на 520-ка
Модератор: Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Бензинова помпа на 520-ка
Като бъдещ притежател на 520-ка да питам:
Какви са вариантите за подмяна на бензинова помпа ?
Аз научи 3 такива: оригинална на БМВ - 650 лв; на Бош - 345 лв и някаква американска - 250 лв.
Колата е карана на газ и нещо е станало с бензиновата помпа.
Кой вариант да избера като се има предвид че ще я карам основно на газ?
Откуде в Пловдив може да се снабдявам с части ?
Какви са вариантите за подмяна на бензинова помпа ?
Аз научи 3 такива: оригинална на БМВ - 650 лв; на Бош - 345 лв и някаква американска - 250 лв.
Колата е карана на газ и нещо е станало с бензиновата помпа.
Кой вариант да избера като се има предвид че ще я карам основно на газ?
Откуде в Пловдив може да се снабдявам с части ?
- LandShark
-
смирен поклонник
-
- Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
- Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce
Уф, така става като се кара на газ. Като не се кара дълго на бензин (аз съм само на бензин така че нямам много опит тук, но теоритично само) обикновено първо започват проблеми с дюзите, а като следствие се стига и до изгаряне на помпата. Така че имай предвид това и се замисли дали да купуваш таз кола! Защото ако ще караш и на бензин вероятно ще имаш проблем и с дюзите. Ако ще я караш само на газ... тогава няма смисъл въобще да я сменяш помпата.
Иначе аз бих се огледал за някой друг екземпляр, дори и да възнамерявам да карам на газ. И макар и да караш на газ, хубаво е да караш и на бензин от време на време, та да си нямаш такива гриши. Може би ще е по-скъпо де... Не знам каква цена са ти оферирали за тази петица.
Иначе аз наскоро смених бензиновата помпа на моята 325-ца. Заводската стаде багажа след 13 години работа (от които около 9г. в по-тежките Български условия). Аз се насочих към оригинална, купих си я от Дарукар. За Пловдив обаче не мога да препоръчам места за резервни части... може би от пловдивската група ще помогнат...
Иначе аз бих се огледал за някой друг екземпляр, дори и да възнамерявам да карам на газ. И макар и да караш на газ, хубаво е да караш и на бензин от време на време, та да си нямаш такива гриши. Може би ще е по-скъпо де... Не знам каква цена са ти оферирали за тази петица.
Иначе аз наскоро смених бензиновата помпа на моята 325-ца. Заводската стаде багажа след 13 години работа (от които около 9г. в по-тежките Български условия). Аз се насочих към оригинална, купих си я от Дарукар. За Пловдив обаче не мога да препоръчам места за резервни части... може би от пловдивската група ще помогнат...
Ама колата си е перфектна...
Гледахме на сервиз (мои познати и приятели) ходова част, тест спирачки и т.н.
После компресия на мотор - идеално!
Само тази помпа скапа ситуацията...
После компресия на мотор - идеално!
Само тази помпа скапа ситуацията...
Моята беше на газ и бензиновата помпа бе изключена когато работеше на газ. Казаха ми ,че нарочно я изключват за да не се развали с времето понеже се кара на газ. Други ми казаха че трябва да работи когато е на газ за да охлажда дюзите. Не зная кое от двете е по-правилно, на мен ми заминаха 2 дузи и се наложи да ги подменям.
Сега ,махнах газовата уредба и с махането й изчезнаха и други проблеми по колата. Саветвам те ако вземеш колата да отидеш при специалист който НАИСТИНА разбира от поставяне на газови уредби на такива двигатели, защото с времето ще имаш проблеми с колата.
Късмет.
Сега ,махнах газовата уредба и с махането й изчезнаха и други проблеми по колата. Саветвам те ако вземеш колата да отидеш при специалист който НАИСТИНА разбира от поставяне на газови уредби на такива двигатели, защото с времето ще имаш проблеми с колата.
Късмет.

4 мнения
• Страница 1 от 1