тдс проблем

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e-36 2.5tds е34 2.5tds
Мечтае да кара: e-32 750il

тдс проблем

Мнение от shankylov » 03 Юли 2011, 11:27

здравейте колеги!
насъбраха ми се мн проблеми напоследък с тдс-са!
умната дюза ми отказа.закачихме я на компа не подава никаква информация,вземах си друга но засега не ми остава време да я сменя.но междовременно ми се цепна единия маслен мъркуч и ми омасли целия двигател.след смяна на мъркучите започна д ами присветва лапмата на алтернатора,колата прекъсваше,после си светна съвсем душманската и колата угасва.тва ясно.свалих алтернатора,четки смених,почистих го,проверихме го длаи зарежда всичко ок.монтирам на колата пак не зарежда.преглеждам кабелите на алтернатора,ок са.понеже мн ми беше омаслен и ремъка,свалих и почистих и него,всички ролки същи,пак свети гадната лапма,не зарежда.
и след поредната манипулация понеже ми се изтощава акуломатора когато я запаля така,след няколко въртенета и работата й на място вчера забелязах след като заредих акуломатора и го сложих на мястото където показва градусите показваще-24 по фаренхайт :dunno:
има ли всичко това връзка с умната дюза или не,ако някой е имал подобен проблем че вече :banghead:

старши ентусиаст
Аватар

Re: тдс проблем

Мнение от vladobate » 03 Юли 2011, 18:06

shankylov написа:здравейте колеги!
насъбраха ми се мн проблеми напоследък с тдс-са!
умната дюза ми отказа.закачихме я на компа не подава никаква информация,вземах си друга но засега не ми остава време да я сменя.но междовременно ми се цепна единия маслен мъркуч и ми омасли целия двигател.след смяна на мъркучите започна д ами присветва лапмата на алтернатора,колата прекъсваше,после си светна съвсем душманската и колата угасва.тва ясно.свалих алтернатора,четки смених,почистих го,проверихме го длаи зарежда всичко ок.монтирам на колата пак не зарежда.преглеждам кабелите на алтернатора,ок са.понеже мн ми беше омаслен и ремъка,свалих и почистих и него,всички ролки същи,пак свети гадната лапма,не зарежда.
и след поредната манипулация понеже ми се изтощава акуломатора когато я запаля така,след няколко въртенета и работата й на място вчера забелязах след като заредих акуломатора и го сложих на мястото където показва градусите показваще-24 по фаренхайт :dunno:
има ли всичко това връзка с умната дюза или не,ако някой е имал подобен проблем че вече :banghead:

Малко колега объркано написано така със словореда ам все пак те разбрах. За отчитането на външната темп. на дисплея така показва ако има прекъсната връзка ( тва на Е34 щот и не си пояснил каква е колата ) , а на Е36 като му откачиш акумулатора би трябвало известно време да показва -18градуса ама по Целзий ( а при теб тея Френхайти излизат -31 по Целзий ) на Е36-цата само се оправя за около 2 часа. Тва че ти свети лампата на алтернатора не значи на 100% че не зарежда има и друга причина от обратната връзка към таблото. Нали пишеш че сте пробвали дали зарежда преди да го качите и било ОК та затова търси другаде причината.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e-36 2.5tds е34 2.5tds
Мечтае да кара: e-32 750il

Re: тдс проблем

Мнение от shankylov » 03 Юли 2011, 19:02

какви други причини може да има за да не зарежда алтернатора?идеи? :dunno:

Назад към E34