Проблем с верига и турбо
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Skorostrelko
- Потребител
-
- Кара: BMW E61 525d
Проблем с верига и турбо
Здравейте колеги,
Пуснал съм същата тема и в раздел Е36, но от там ме посъветваха да пусна и тук. Проблема е следният... Много трудно палене след 4-5 въртенета при студено палене, а при топло е още по - зле. От шума, който се чува при двигателя доста хора ми казаха, че е веригата. Ето едно малко клипче, за да придобиете и Вие представа за странния шум. Ако е наистина тя, нужно ли е да се сменя всичко там или може само да се опъне и евентуално водачи...защото освен този проблем нямам и турбо и нещата ми ставам много дебели. Турбото въобще не се чува да свисти и хвърля много масло в кулера и колекторите. От цялата тая работа колата не върви въобще и харчи като бясна...
Ако може да ми препоръчате и някой сервиз за тях в София.
Пуснал съм същата тема и в раздел Е36, но от там ме посъветваха да пусна и тук. Проблема е следният... Много трудно палене след 4-5 въртенета при студено палене, а при топло е още по - зле. От шума, който се чува при двигателя доста хора ми казаха, че е веригата. Ето едно малко клипче, за да придобиете и Вие представа за странния шум. Ако е наистина тя, нужно ли е да се сменя всичко там или може само да се опъне и евентуално водачи...защото освен този проблем нямам и турбо и нещата ми ставам много дебели. Турбото въобще не се чува да свисти и хвърля много масло в кулера и колекторите. От цялата тая работа колата не върви въобще и харчи като бясна...

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Re: Проблем с верига и турбо
Skorostrelko написа:Здравейте колеги,
Пуснал съм същата тема и в раздел Е36, но от там ме посъветваха да пусна и тук. Проблема е следният... Много трудно палене след 4-5 въртенета при студено палене, а при топло е още по - зле. От шума, който се чува при двигателя доста хора ми казаха, че е веригата. Ето едно малко клипче, за да придобиете и Вие представа за странния шум. Ако е наистина тя, нужно ли е да се сменя всичко там или може само да се опъне и евентуално водачи...защото освен този проблем нямам и турбо и нещата ми ставам много дебели. Турбото въобще не се чува да свисти и хвърля много масло в кулера и колекторите. От цялата тая работа колата не върви въобще и харчи като бясна...Ако може да ми препоръчате и някой сервиз за тях в София.
Приготви дебелите пачки за веригата. Иначе имаше турбини от ТДС за по 150лв във форума. Потърси в ПРОДАВА. А ако ти се минават 220км иди до Габрово да ти направи Преско веригите. Това е най-сигурно, че ще ти стане ремонта както трябва.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- ehot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело
- Мечтае да кара: BMX
Веригите не са ти толкова скъпи колкото че в повечето случей махаш глава,а махнеш ли я по добре шлайф, напасване и т.н.И когато се разглоби трябва да се види банани успокойтели как са.. Пък може и само с тях да минеш но си трябва разглабяне.. За турбото има от 90 лв до 200 лв. Взимаш едно сменяш и караш.Пробвайи виж да бутнеш помпата малко може да замажеш положението за някой друг километър ако вече не е била бутана максимално..
Само Киров Бош е способен да подържа ТДС ..
- bace_martu
- ентусиаст
-

Последна промяна bace_martu на 18 Юни 2011, 17:43, променена общо 1 път
ами ако е много разтегната веригата клапаните се срещат с буталата и е хубаво да се чуе от някой майстор ,че после двойна работа.
- bace_martu
- ентусиаст
-

Последна промяна bace_martu на 18 Юни 2011, 17:44, променена общо 1 път
- ehot
- кандидат ентусиаст
-
При някой гарнитурата е залепена доста стабилно и се къса .. след това ако неможе да си представиш какво става ще ти обясня 

- bace_martu
- ентусиаст
-

Последна промяна bace_martu на 18 Юни 2011, 17:44, променена общо 1 път
- ehot
- кандидат ентусиаст
-
Не си прав,купуваш си кола след определено време ти се разтяга веригата и ти от къде да знаеш дали е мазана или не е .. 

- bace_martu
- ентусиаст
-
11 мнения
• Страница 1 от 1