Диагностициране на проблеми с предницата

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 520i

Диагностициране на проблеми с предницата

Мнение от Diavollo » 07 Юни 2011, 16:28

Привет,
Има много теми изписани теми относно за проблеми с предницата, но не намерих отговор на въпроса: Как се прави диагностика на предницата или казано по друг начин как да разберем каква ни е счупено по предницата?

Отговор от типа: Отиваш на сервиз и ти казват не ме устройва!

Причината е, че съм ходил вече в над пет сервиза и всички казват – о няма нищо трвеожно по предницата – каране и трябва на колата, а нещо отпред в дясно лопа ли лопа. Сменил съм средна щанга, кормилни накрайници, биелетки, тампони на горните носачи (сега съм с зелените), сменен е и долен ляв носач, но тропането все още го има. Все пак не ми се иска да сменям цялата предница (не че е останало много) само, за да разбера какво предизвиква тропането.

При каране извън града поведението на колата няма забележка без значение от скоростта (от 30 до 200 км/ч). Колата не дърпа в нито една посока, няма тропане или тресене...

Тропането се появява при ниска скорост и неравен път и по-точно когато предно дясно колело пропада или се вдига нагоре. Най-ясно се усеща при преминаване на релси на трамвай (особено на тези при семинарията).

Някои казват, че вероятно е заминал амортисьора , но аз лично пробвах на място да натискам право надолу на двата калника и усещането е еднакво. При десния обаче се чува леко щракане. Ще се радвам ако някой може да помогне да установя причината…

Поздрави,
D
Всичко, което не ме убива ме прави по-силен!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 34 със субтитри !!!
Мечтае да кара: e31,,,,,,,,,е38
Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ

Re: Диагностициране на проблеми с предницата

Мнение от chiko » 07 Юни 2011, 17:56

При мен беше същия филм ,при леки неравности тропаше,и се оказаха тампони на стабилизираща щанга (6 лева комплект :mhihi: )и тропането изчезна ,в такива случай се оказва най-тъпото,разбира се на края останаха само те за смяна и тропането изчезна .Макар че на пръв поглед нищо им нямаше,смени ги и тях така и така си :yes: почнал и сподели дали е изчезнало тропането
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 07 Юни 2011, 22:56

Както колегата каза, тампоните на стабилизиращата щанга и/или биалетка/и.
Хубаво е и да идеш на тресачка да видиш амортисьорите защото при мен беше същата история и десния амортисьор беше тотал шаден ;)

Читава тресачка има на шосето за Кремиковци - като завиеш от ботевградско на караулката към кремиковци, след около 500 метра в дясно сградата на София Ауто и АутоГруп5. Имам пункт за ГТП и на тяхната тресачка всякакви коли съм прекарвал със всякакви сбирщайн окачвания и какви ли още не бъзикни и си изкарва невероятно вярни данни :!:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B44TU
Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
Детайли за колата: DF85926

Мнение от georgipass » 07 Юни 2011, 23:01

Залагам на биалетките, така както го описваш :yes: За съжаление като е на подемника т.е колелата са във въздуха, колелата натискат стабилизиращата щанга надолу , на канала 100 % се разбират... само като хванещ с кола и разклатиш :yes: Успех, дано съм прав :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Diavollo » 08 Юни 2011, 8:54

chiko написа:При мен беше същия филм ,при леки неравности тропаше,и се оказаха тампони на стабилизираща щанга (6 лева комплект :mhihi: )и тропането изчезна ,в такива случай се оказва най-тъпото,разбира се на края останаха само те за смяна и тропането изчезна .Макар че на пръв поглед нищо им нямаше,смени ги и тях така и така си :yes: почнал и сподели дали е изчезнало тропането

Колега, май наистина това ще се окаже, защото единият тампон е видимо скъсан... Не вярвах, че от него може да тропа така, но сега със сигурност ще ги сменя. Видях, че има 3 вида стабилизиращи щанги с 3 вида тампони (диаметъра е различен... Ако си от София кажи твойте откъде ги взе?

ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от Breyton » 08 Юни 2011, 15:47

Залагам на тампоните на амортисьорите при мен беше същия филм.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ

Мнение от chiko » 08 Юни 2011, 21:01

Diavollo написа:
chiko написа:При мен беше същия филм ,при леки неравности тропаше,и се оказаха тампони на стабилизираща щанга (6 лева комплект :mhihi: )и тропането изчезна ,в такива случай се оказва най-тъпото,разбира се на края останаха само те за смяна и тропането изчезна .Макар че на пръв поглед нищо им нямаше,смени ги и тях така и така си :yes: почнал и сподели дали е изчезнало тропането

Колега, май наистина това ще се окаже, защото единият тампон е видимо скъсан... Не вярвах, че от него може да тропа така, но сега със сигурност ще ги сменя. Видях, че има 3 вида стабилизиращи щанги с 3 вида тампони (диаметъра е различен... Ако си от София кажи твойте откъде ги взе?

Колега живея в София ,но ги сменях в Пловдив ,при един приятел.Той свали единия и по него ги закупи ,един ден бех без един тампон те тогава какво тропане беше докато сложи новите ,ама сложихме най-евтините ,за тея тампони не мисля че требе да е най-доброто (въпрос на личен избор все пак)вече три години не са мръднали :winky:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B44TU
Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
Детайли за колата: DF85926

Мнение от georgipass » 08 Юни 2011, 21:12

Нищо лично срещу никой, но вече мисля... че можем да хвърляме боб и да гадаем само къде е проблема :dunno: Най-добре да погледне човек, който си разбира от работата :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Diavollo » 09 Юни 2011, 16:22

chiko написа:
Diavollo написа:
chiko написа:Колега живея в София ,но ги сменях в Пловдив ,при един приятел.Той свали единия и по него ги закупи ,един ден бех без един тампон те тогава какво тропане беше докато сложи новите ,ама сложихме най-евтините ,за тея тампони не мисля че требе да е най-доброто (въпрос на личен избор все пак)вече три години не са мръднали :winky:

Колега, кажи от къде ги взе и за каква пара...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chiko » 09 Юни 2011, 19:48

От Тех-ко в Пловдив цена 6лв комплекта и двата :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

Назад към E34