Не ми светят светлините на задната?!?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Не ми светят светлините на задната?!?

Мнение от icanko 1 » 02 Юни 2011, 11:38

здравейте колеги искам да ви питам някои знае ли от какво може да е да не ми светят светлините на задната ....... крушките са нови няма окисляване от доло под скоростния лост гледах буксата замерих я работи ...... :no:

ентусиаст
Аватар

Re: Не ми светят светлините на задната?!?

Мнение от Postman » 02 Юни 2011, 13:09

Колега, промених заглавието с идеята за подсказва съществото на темата, имай го предвид занапред когато пускаш нови теми.

Относно проблема ти - много често причината е във включвателя на светлините, който е завит странично към корпуса на скоростната кутия.
Ако кажеш точния модел на колата, може да те насочим към конкретна графична схема - парт номер и къде точно се намира на кутията.
Другата възможност е електрически проблем - от бушон, през окислени клеми по веригата, до прекъснат кабел. Ако колата е комби, често има проблем с прекъснати кабели вътре в кабелните снопове при пантите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 02 Юни 2011, 17:43

Postman написа:Колега, промених заглавието с идеята за подсказва съществото на темата, имай го предвид занапред когато пускаш нови теми.

Относно проблема ти - много често причината е във включвателя на светлините, който е завит странично към корпуса на скоростната кутия.
Ако кажеш точния модел на колата, може да те насочим към конкретна графична схема - парт номер и къде точно се намира на кутията.
Другата възможност е електрически проблем - от бушон, през окислени клеми по веригата, до прекъснат кабел. Ако колата е комби, често има проблем с прекъснати кабели вътре в кабелните снопове при пантите.

Проблема е 99% кабелен сноп-ако е комби на пантата са прекъснати ако е седан като отвориш капака тръгваш по лявата панта където обикновено има черен пластмасов капак върху кабелите и точно където ляга на плоската част под задното стъкло са прекъснати кабелите!
До тук ми е 4та кола всичките с прекъснати кабели на едно и също място!
BMW Service Team

Потребител
Аватар

Мнение от icanko 1 » 03 Юни 2011, 0:08

koлата е седан 92 година

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 TDS
Мечтае да кара: E31 M60B40

Мнение от naki4a » 04 Юни 2011, 0:16

Ако е датчика за включване на светлините, начина по който можеш да го хванеш е, като махнеш буксата му, и самата нея да окъсиш с една жица. Разбира се трябва да си на контакт за да работят задните светлини :winky: , и тогава да видиш дали ще светнат! Въпросния датчик се намира по спомени от дясната страна на скорустната кутия, както колегата ти беше обяснил :yes:

Поздрави!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 05 Юни 2011, 7:49

IAV написа:До тук ми е 4та кола всичките с прекъснати кабели на едно и също място!

Много си прав. :yes:
Изображение

Назад към E34