Геометрия на предния мост
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- fox1981
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M
Геометрия на предния мост
Та историята е следната.Преди около седмица две жената качи БМВ-то на един бордюр както и да е имаше крива джанта и и отнесен борд.Отидох в опел(защото там изправят и заваряват на прилични пари)и ми оправиха джантата,но ми казаха да направим и реглаж за всеки случай,но се оказа че има нещо криво в окачването.Застрахователите си платиха и реших да я правя.До тук съм сменил 2 носача горен и долен и всички кормилни накрайника(нарайниците нямат общо с удара)Отидох пак на реглаж и какво....още е крива....ето и снимки
както и
ето така е изглеждало окачването миналата година
Хайде да помислим,колеги,че така не става.Според мен има два варианта единият крив амортисьор или стойка а другият бомбето да е подало,което не ми се ще.Ако някой може да ми услужи със стойка за проба ще бъде супер,че не ми се дават пари и за нея као се окаже че причината не е в това....
Поздрави

Поздрави
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34
- Мечтае да кара: М5 Е34 Touring
Re: Малко помощ
Провери си отдолу да не ти се е огънал кокала или да се е набил нанякаде. Бомбето е по здраво от кокала и трябва тои да е поддал. На мен ми беше набит в магарето направо и се опъваше с обтегачи защото нямат регулиране на наколона колите ни.
- fox1981
- кандидат ентусиаст
-
Re: Малко помощ
Bavariqtamniska написа:Провери си отдолу да не ти се е огънал кокала или да се е набил нанякаде. Бомбето е по здраво от кокала и трябва тои да е поддал. На мен ми беше набит в магарето направо и се опъваше с обтегачи защото нямат регулиране на наколона колите ни.
Не знам на кое му викате кокал....А иначе съм я докарал до гранични стойности(защото беше по зле)след смяната на носачи.
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Re: Геометрия на предния мост
Покарай я така, ако не ти носи гумите и не ти бяга волана, не я пипай повече.
Аз имах един опел, като го взех и веднага му купих нови гуми. Покарах малко, ама почна да ме гризе нещо и го закарах на реглаж. И там егати и цирка стана. Ония като почнаха, абе това, абе онова и аз викам, я си ми давайте ключовете и да си ходя. Една година я карах и повече даже, нито гуми изтри неравномерно, нито носеше на една страна, а на компютъра излезе яко извън граници. Продадох я и човека, който я взе и е врътнал повече от 30 хил. км без реглаж и няма никакви ядове.
Това си е мое мнение, ама аз на тия реглажи или по-точно на хората, които ги правят, много много не вярвам. Всеки гледа да те врътне и после да ти набута неговите си части в сервиза.
Аз имах един опел, като го взех и веднага му купих нови гуми. Покарах малко, ама почна да ме гризе нещо и го закарах на реглаж. И там егати и цирка стана. Ония като почнаха, абе това, абе онова и аз викам, я си ми давайте ключовете и да си ходя. Една година я карах и повече даже, нито гуми изтри неравномерно, нито носеше на една страна, а на компютъра излезе яко извън граници. Продадох я и човека, който я взе и е врътнал повече от 30 хил. км без реглаж и няма никакви ядове.
Това си е мое мнение, ама аз на тия реглажи или по-точно на хората, които ги правят, много много не вярвам. Всеки гледа да те врътне и после да ти набута неговите си части в сервиза.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
Тук има и друг момент......този вид стендове за реглаж подлежат на калибровка, която струва от порядъка на 500 лв...и ако не е правена отдавна също така се получава... не ме питайте откъде знам 

- fox1981
- кандидат ентусиаст
-
alchohol написа:Покарай я така, ако не ти носи гумите и не ти бяга волана, не я пипай повече.
Да ти кажа не дърпа волана кара си направо,даже не виждам никаква разлика спрямо преди.До колкото реглажа,хората нямаха представа от къде може да разликата.Не са се опитвали да ми предлагат ремонти или каквото и да е.На мен обаче ми е много интересно от какво се подаде толкова,при положение е и аз бях в колата и удара не беше нищо особено.
- fox1981
- кандидат ентусиаст
-
georgipass написа:Тук има и друг момент......този вид стендове за реглаж подлежат на калибровка, която струва от порядъка на 500 лв...и ако не е правена отдавна също така се получава... не ме питайте откъде знам
Значи не съм съгласен.Ако погледнеш горе в снимките ще видиш че има разпечатка от реглажа от миналата год.и там всичко е в норми(на същото място)
ПП Благодаря на модераторите за поправката.Така е по-добре.
- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
fox1981 написа:georgipass написа:Тук има и друг момент......този вид стендове за реглаж подлежат на калибровка, която струва от порядъка на 500 лв...и ако не е правена отдавна също така се получава... не ме питайте откъде знам
Значи не съм съгласен.Ако погледнеш горе в снимките ще видиш че има разпечатка от реглажа от миналата год.и там всичко е в норми(на същото място)
ПП Благодаря на модераторите за поправката.Така е по-добре.
Aми точно това исках да ти обясня... че за една година, много разминавания може да се получат....работил съм с такъв и знам за какво става въпрос ! Просто споделям професионален опит, не казвам че съм прав в случая ... а само казвам възможни причини ! Разбира се, проблем може да има и по колата !
Поздрави

- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Колега, карай смело и се не бой, щом не ти бяга волана, значи всичко е наред. Аз така я меря мойта бабка. Осем хиляди я търкалям вече, ни на реглаж съм я водил, ни нищо. Гумите са си "Идеал Петров" 

Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Страничния наклон се регулира от захващането на амортисиора за шенкела. Следователно или шенкела е крив, или амортисиора. При теб в момента стойностите са прекалено близки до граничните. Сходимостта е перфектна, така че ако всичко ти е здраво и колата не дърпа на никъде, карай си я така, хвърляй едно око все пак дали яде гумите (според мен това няма да се случи).
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Я сподели на кое викаш шенкел? Ако бяга наклона варианта е да е крив кожуха на амортисьора или някой носач. Бомбето е малко вероятно да мръдне, това не е Е30.Dirty M5 driveR написа:Страничния наклон се регулира от захващането на амортисиора за шенкела. Следователно или шенкела е крив, или амортисиора. При теб в момента стойностите са прекалено близки до граничните. Сходимостта е перфектна, така че ако всичко ти е здраво и колата не дърпа на никъде, карай си я така, хвърляй едно око все пак дали яде гумите (според мен това няма да се случи).

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- fox1981
- кандидат ентусиаст
-
mitko_n1 написа:Я сподели на кое викаш шенкел? Ако бяга наклона варианта е да е крив кожуха на амортисьора или някой носач. Бомбето е малко вероятно да мръдне, това не е Е30.Dirty M5 driveR написа:Страничния наклон се регулира от захващането на амортисиора за шенкела. Следователно или шенкела е крив, или амортисиора. При теб в момента стойностите са прекалено близки до граничните. Сходимостта е перфектна, така че ако всичко ти е здраво и колата не дърпа на никъде, карай си я така, хвърляй едно око все пак дали яде гумите (според мен това няма да се случи).
Носачите са сменени...Днес обаче ми направи впечатление че при използване на спирачки интензивно колата тегли на дясно.Довечера ще проверя дали няма въздух в спирачната система,но се съмнявам да има.Както и да е довечера ще напиша резултата.
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Дърпането при натисната спирачка най-вероятно е от тампоните на кривите носачи. Или има някакви поражения от удара, или са различно твърди.

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- fox1981
- кандидат ентусиаст
-
mitko_n1 написа:Дърпането при натисната спирачка най-вероятно е от тампоните на кривите носачи. Или има някакви поражения от удара, или са различно твърди.
Колега,всичко е сменено с ново.Миналата година смени комплект носачи,а пък тази година,заради удара смених двата носача от едната страна.Тегленето при спиране обаче се поеви веднага след инцидента.
Тампоните са от е32 750 ест.Тъй че се съмнявам това да е причината.И цялата тази простотия заради простак минаващ на червено.

ПП Забравих да напиша че няма въздух в спирачната система.
14 мнения
• Страница 1 от 1