Help колеги Омега Б с TDS под капака

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Re: Help колеги Омега Б с TDS под капака

Мнение от Stoqnov_ » 27 Май 2011, 12:15

golov_bg написа:клапана на помпата работи ли ти колега ,като дадеш контакт слушай дали чука...

На мен така ми се бе случило миналата година на Транспортера, клапанчето на помпата бе отказало и не ще да пуска нафта. Тъпото беше, че като въртях на стартер не запали и изобщо не се чуваше характерното "чукане" като отвори клапана, доста време се чудихме с колегата какво да правим, а като ме дръпнаха после - запали???? Така я закарах до сервиза. Та, земи провери, но трябва да сте двама, единият в колата, да даде няколко пъти контакт и да върне, а другият да го пипне там, да стане ясно дали ходи нафта. Като изчетох какво си проверил по колата, мисля че това е твърде вероятна причина да не пали. Следващият елемент с проблем вече може да е помпата..
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Re: Help колеги Омега Б с TDS под капака

Мнение от Пресиян Василев » 27 Май 2011, 18:22

Здравеи и от мен колега.Днес говори с мен по тела.
Помпата в резервоара на Омега наистина не работи винаги.Причината е че,опела с обикновен резервоар ,а не двуделен като на всички баварци.Оваряш отпред при моторния комп/триьгалната кутия/ и проверяваш последното малко черно реле до това за свещите.То има 2 оперативни плюса които го командват помпата да включи.1-ят е при подгрев ,втория при моментен разход над 22 ,тоест командва се от ДДЕ .Това е и една от причините за различния софтуер в различните компове БМВ и Опел.
Помпата за омега НЕ СТАВА в БМВ.
Идеята ми е че чрез релето можеш да си симулираш работата на помпата отзад.Оттам ще решаваш що и е на колцата.
На микого не сьм отказал помощ ,макар и по телефона.
Поздрав
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

Предишна

Назад към E34