Богата гориво/въздушна смес M50Б25
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Богата гориво/въздушна смес M50Б25
На техническия преглед ми направи впечатление,че гориво/въздушната смес (мерена с газ-анализатор) е по-богата от нормално ...Такам при делта 1.1-1.2 което зачитам за нормално в диапазона от 680-1500 о/мин. при мен е 1.2-1.28 като в диапазона 2000-3500 о/мин делта скача на 1.35-1.4 (като 1.4 е максималната стойност която видях).....Такам не си спомням сухата теория от едно време в техникума,за това нека някой по-знаешт да сподели това дали е нормално и да ме поправи ако греша ....Но така или иначе на диагностика ламда-та е Ок както и дебитомера и температурния датчик ...Набелязал съм си инжекторите че са за чистене и смятам скоро да ги мятам на ултра звук..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- BABHOMED
- ентусиаст
-
Re: Богата гориво/въздушна смес M50Б25
На загрял ДВГ 1л/ч до 1.1л/ч
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
Taка..... значи първо сигурно под делта имаш предвид коефицента ламбда.... характеризиращ въздушното отношение, или иначе казано действително върху теоретично необходимото количество въздух за изгарене на 1 кг гориво ! За сведение Ламбда= 1 имаме стехиометрична смес, т.е за изгарянето на 1 кг гориво за необходими 14,5 кг въздух, при Ламбда >1 имаме бедна смес, т.е повече въздух, по-малко гориво... при Ламбда <1 точно обратното.... а това , че ти е показало стойности от 1.2... 1.4 не вярвай на газанализатора... ако не е херметичен и смуче въздух показва точно това, работя на прегледи и много добре знам за какво става въпрос, така че не се шайкай няма и нищо на колата 

По-скоро става дума за съдържанието на въглероден окис (СО) в отработилите газове, а не за ламбда ("алфа" по БДС). По спомен допустимото ниво беше 1,5% за М50 двигателите без катализатор.
Ако наистина говорим за 1,2-1,28% СО, това е съвсем в нормите и не е притеснително, поне мен не би ме притеснило. По показанията на СО не може директно да се съди какъв е съставът на сместа (бедна, богата), особено след като газовете са минали през катализатора.
Ако наистина говорим за 1,2-1,28% СО, това е съвсем в нормите и не е притеснително, поне мен не би ме притеснило. По показанията на СО не може директно да се съди какъв е съставът на сместа (бедна, богата), особено след като газовете са минали през катализатора.
- BABHOMED
- ентусиаст
-
Да прави сте,сега се сетих че има катализатор а той именно променя доста стойностите и едва ли може да се съди по отработените газове за гориво/въздушната смес...А газанализатора показваше един куп стойности които не ги помня.В смисъл не само CO но и други параметри...Според техническото лице което преглеждаше колата стойностите са завишени на гориво...Но това всичко отпада при наличието на катализатор..Мисля че с една профилактика на инжекторите дори и да е имало проблеми ще се поизравнят стойностите...
Поздрави Д.
Поздрави Д.

- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
Колега не мога да разбера от какво точно се оплакваш... По това което си показал всичко си е перфектно...
п.п. на мен ми е от 1.4 до 1.6 литра на час по борд...
п.п. на мен ми е от 1.4 до 1.6 литра на час по борд...

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
7 мнения
• Страница 1 от 1