Скоби за пружини?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Re: Скоби за пружини?

Мнение от VesoPesa » 14 Май 2011, 23:00

MaxMeyer написа:Колеги как се сваля задния амортисьор на седан?Освен развиването на трите гайки отгоре и дългия болт отдолу...какво следва?Ако може подробно че ми е за първи път :mhihi:
Изображение

Ще ти пиша лично :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 15 Май 2011, 11:16

MaxMeyer написа:Колеги как се сваля задния амортисьор на седан?Освен развиването на трите гайки отгоре и дългия болт отдолу...какво следва?Ако може подробно че ми е за първи път :mhihi:

От това положение се сваля с чук, за да избиеш вътрешната тръбичка (втулката) от тампона на амортисьора от шенкела (влиза около 10мм навътре). Опитай с дървено трупче, опряно в долната част на амортисьора, до самия долен тампон, и смъртоносни удари с чук по трупчето в посока от калника към диференциала.

ентусиаст
Аватар
Кара: Bayerische Motoren Werke
Мечтае да кара: безплатно!

Мнение от MaxMeyer » 15 Май 2011, 23:43

Благодаря ви колеги за дългите обяснения :bchug: Успешно смених 4-те пружини в продължение на два дена :oops:
Много съм доволен от резултата,колата е коренно различна в завоите и много ме радва :!: Возията не се влоши много.
Просто липсва онова разклащане и накланяне,много по директна е.Мястото в калника се позапълни което е супер :mrgreen:
Изображение
Може да заключвате темата :driving:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 16 Май 2011, 0:08

Айде честито! :bchug:
Търси 17-ки :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от MaxMeyer » 16 Май 2011, 0:20

Бих сменил BBS-а само за M System II :mhihi: Не ти ли харесват 16-те ми :mhihi: :?:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 16 Май 2011, 0:25

Значи да търся 2 комплекта м-системи? :mhihi:
Иначе 16-те са чук и гек! Ама 17-та си е друга бира :smoke:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от net_master » 16 Май 2011, 22:25

Postman написа:И с трите модела ще стане, но аз лично бих взел първите.

Имам точно като първите и става въпрос точно за задни пружини и искам да ви кажа, че голям зор ще видите.....Първо се усукват заради наклона на витката на пружината докато ги навивате и второ не влизат заедно с нея в малкия канал предвиден за пружината и амортисьора в подкалника....с други думи ще ви трябват още помощни инструменти ако щете и свински опашки (голям брой разбира се) за да ги накарате да стоят стиснати, че да може да махнете скобата.....Поне аз лично няколко часа се борих с пружината, а трябваше да сменя тампон на амортисьора, което ми отне 20 мин :)

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 16 Май 2011, 22:31

Пфуу браво..Присъствах веднъж на една такава смяна беше голямо чесане и много бира ...
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Едно М60 и някви М-ки
Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....

Мнение от Is. » 17 Май 2011, 9:00

net_master написа:

Имам точно като първите и става въпрос точно за задни пружини и искам да ви кажа, че голям зор ще видите.....Първо се усукват заради наклона на витката на пружината докато ги навивате и второ не влизат заедно с нея в малкия канал предвиден за пружината и амортисьора в подкалника....с други думи ще ви трябват още помощни инструменти ако щете и свински опашки (голям брой разбира се) за да ги накарате да стоят стиснати, че да може да махнете скобата.....Поне аз лично няколко часа се борих с пружината, а трябваше да сменя тампон на амортисьора, което ми отне 20 мин :)

Другият път звънни един телефон , че ако има лесен , труден и МЕГА труден начин за смяната на тампон , то ти си го направил по последния . ;)
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от net_master » 17 Май 2011, 9:35

Is написа:
net_master написа:

Другият път звънни един телефон , че ако има лесен , труден и МЕГА труден начин за смяната на тампон , то ти си го направил по последния . ;)

В това не се съмнявам :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от MaxMeyer » 17 Май 2011, 18:31

Аз лично никакви проблеми нямах.Избиването на втулката и от двете страни стана точно с по 3 удряния с среден чук.Преди това напръсках с спрей и изчаках малко....Самата втулка не беше корозирала и затова предполагам излезе лесно.Късмета на начинаещия :yes:
Изображение

Предишна

Назад към E34