Скоби за пружини?
Модератор: Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Re: Скоби за пружини?
Ще ти пиша лично

MaxMeyer написа:Колеги как се сваля задния амортисьор на седан?Освен развиването на трите гайки отгоре и дългия болт отдолу...какво следва?Ако може подробно че ми е за първи път![]()
От това положение се сваля с чук, за да избиеш вътрешната тръбичка (втулката) от тампона на амортисьора от шенкела (влиза около 10мм навътре). Опитай с дървено трупче, опряно в долната част на амортисьора, до самия долен тампон, и смъртоносни удари с чук по трупчето в посока от калника към диференциала.
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
Благодаря ви колеги за дългите обяснения
Успешно смених 4-те пружини в продължение на два дена
Много съм доволен от резултата,колата е коренно различна в завоите и много ме радва
Возията не се влоши много.
Просто липсва онова разклащане и накланяне,много по директна е.Мястото в калника се позапълни което е супер

Може да заключвате темата

Много съм доволен от резултата,колата е коренно различна в завоите и много ме радва

Просто липсва онова разклащане и накланяне,много по директна е.Мястото в калника се позапълни което е супер

Може да заключвате темата

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
Айде честито!
Търси 17-ки

Търси 17-ки

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
Значи да търся 2 комплекта м-системи?
Иначе 16-те са чук и гек! Ама 17-та си е друга бира

Иначе 16-те са чук и гек! Ама 17-та си е друга бира

- net_master
- кандидат ентусиаст
-
Postman написа:И с трите модела ще стане, но аз лично бих взел първите.
Имам точно като първите и става въпрос точно за задни пружини и искам да ви кажа, че голям зор ще видите.....Първо се усукват заради наклона на витката на пружината докато ги навивате и второ не влизат заедно с нея в малкия канал предвиден за пружината и амортисьора в подкалника....с други думи ще ви трябват още помощни инструменти ако щете и свински опашки (голям брой разбира се) за да ги накарате да стоят стиснати, че да може да махнете скобата.....Поне аз лично няколко часа се борих с пружината, а трябваше да сменя тампон на амортисьора, което ми отне 20 мин

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Пфуу браво..Присъствах веднъж на една такава смяна беше голямо чесане и много бира ...
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- Is.
- ентусиаст
-
- Кара: Едно М60 и някви М-ки
- Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....
net_master написа:Postman написа:И с трите модела ще стане, но аз лично бих взел първите.
Имам точно като първите и става въпрос точно за задни пружини и искам да ви кажа, че голям зор ще видите.....Първо се усукват заради наклона на витката на пружината докато ги навивате и второ не влизат заедно с нея в малкия канал предвиден за пружината и амортисьора в подкалника....с други думи ще ви трябват още помощни инструменти ако щете и свински опашки (голям брой разбира се) за да ги накарате да стоят стиснати, че да може да махнете скобата.....Поне аз лично няколко часа се борих с пружината, а трябваше да сменя тампон на амортисьора, което ми отне 20 мин
Другият път звънни един телефон , че ако има лесен , труден и МЕГА труден начин за смяната на тампон , то ти си го направил по последния .

Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

- net_master
- кандидат ентусиаст
-
Is написа:net_master написа:Postman написа:И с трите модела ще стане, но аз лично бих взел първите.
Другият път звънни един телефон , че ако има лесен , труден и МЕГА труден начин за смяната на тампон , то ти си го направил по последния .
В това не се съмнявам

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
Аз лично никакви проблеми нямах.Избиването на втулката и от двете страни стана точно с по 3 удряния с среден чук.Преди това напръсках с спрей и изчаках малко....Самата втулка не беше корозирала и затова предполагам излезе лесно.Късмета на начинаещия 

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2