Как да изолирам нивомата на е34 тоуринг

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 m54b25,e30 m30b35 turbo
Мечтае да кара: MMMMMMM

Как да изолирам нивомата на е34 тоуринг

Мнение от kok4o » 14 Май 2011, 22:13

Взех си нормални амортисьори с пружини,но как да изолирам маслото от старите амортисьори.Ако сложа хидравлична помпа от кола без нивомат ще стане ли или има друг вариант?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Как да изолирам нивомата на е34 тоуринг

Мнение от vladobate » 14 Май 2011, 22:51

Продай цялата нивоматна система барабар с помпата и си сложи друга за без , така е най-добре и откъм пари и откъм техническа част по запушването на третия изход на помпата за нивомата. Пък и с парите от нивомата щеше да додадеш за по-добри амортисьори .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 m54b25,e30 m30b35 turbo
Мечтае да кара: MMMMMMM

Мнение от kok4o » 14 Май 2011, 23:01

Казанчето и хидравличната помпа ли се сменят само?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 14 Май 2011, 23:32

Купуваш НОВО, казанче за кола без нивомат или за седан, взимаш от друга кола хидравличната помпа и маркучите и си ти.
Оскубваш всичко останало от нивомата и си в джаза.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 15 Май 2011, 0:05

VesoPesa написа:Купуваш НОВО, казанче за кола без нивомат или за седан, взимаш от друга кола хидравличната помпа и маркучите и си ти.
Оскубваш всичко останало от нивомата и си в джаза.

:yes: Кратко и ясно , колегат ги чува много послушай и ще спечелиш . :OT: И новата снимка му е много гот ,много замечтана , то и предната ми беше симпатична ам тая е супер :yes: :OT:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 15 Май 2011, 7:27

Всеки маркуч с 2 женски щуцера и дължина между 200 и 300 мм ще свърши работа (моят е около 320мм и се оказа излишно дълъг). свързан е на мястото на входа и изхода на шибърния кран от помпата и към резервоара съответно. Маркуча го укрепих за стойката, на която оригинално е монтиран кранът за да не виси свободно. Респективно всичко от крана включително нататък е демонтирано (сферите и тръбопроводите). Помпата при това свързване е напълно разтоварена, защото налягането е колкото хидравличното съпротивление на системата, т.е. по-малко няма как да бъде.

Цитирано от тази тема viewtopic.php?f=7&t=90187&hilit=%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B8

от 6-ста страница.

Ще ти излезне по-евтино от това да купуваш помпи и казани.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 15 Май 2011, 11:07

Колега kok4o, ако искаш просто да изолираш нивомата без да даваш повече пари или да купуваш други части, сравнително лесно е със спирачен маркуч, с два женски щуцера с резба М10х1, като маркучът се присъединява "на късо" към двете метални тръбички, отиващи към хидравличния разпределител при задния мост. Тук съм описал как го бях направил в първоначалния вариант. Ако този вариант те устройва (мен лично не ме устройваше за постоянно), купуваш само един спирачен маркуч (или ползваш стар ако имаш).

Ако обаче предпочиташ да премахнеш системата напълно, ти трябват следните части:
1. Хидравлично казанче (пластмасово) - чисто ново на MEYLE за около 65 лв или оригинално за около 120, или пък старо за колкото намериш. Най-добре е ново, тъй като в него е интегриран филтъра, който пречиства маслото, а той е несменяем.
2. Стойка за пластмасово казанче - не е скъпа на старо.
3. Хидравлична помпа (едносекционна за без нивомат) - каквато намериш.
4. Маркуч от нагнетателната страна на помпата към кормилната кутия - на коли с нивомат е различен и ако не го смениш се усуква малко брутално когато е сложен на помпа за без нивомат - аз моя не го смених и се поизмъчих докато пооправя положението, затова те съветвам да го смениш непременно. Това е маркуч за високо налягане и всякакви свободни съчинения е добре да се избягват. Стар в добро състояние не е много скъп.
5. Маркуч от охладителната серпентина (тази зад "бъбреците") до казанчето - за там ти трябва обикновено парче маслоустойчив маркуч 12мм, с дължина около 30 см по спомен, съветвам те да го смениш дори ако оригиналния изглежда добре, просто защото не е скъп. Добри марки са Gates, Semperflex (Semperit) и подобни, с цена от около 12-16 лв/метър. Нови скоби за това парче маркуч също е добре да сложиш, но не евтини от по 50 ст, а примерно Norma.
6. Масло - 1л обикновен ATF ще ти стигне, макар че аз лично при мен сипах Pentosin CHF 7 след като смених помпата, а то е около 2 пъти по-скъпо (сего го намирам за ненужно).

След това демонтираш всички елементи при задния мост - сферите, разпределителя с тръбичките и лоста от стабилизиращата щанга, тръбичките под купето и старото казанче, и в края на уикенда, защото горе долу толкова отнема всичко, забравяш за проблема.

Назад към E34