Шпер е34
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- neo5030
-
-
- Кара: е34 525 TDS
- Мечтае да кара: e38 750i
Шпер е34
Значи колеги установих че колата ми е с шпер по писаното в темата. Тествах когато съм дигнал едната гума и се върти тръдно с двете ръце и то трябва силаа. Качих колата като двете гуми са в въздуха и когато въртя едната в една посока другата и тя се върти в същата. Та значи че колата е с шпер,ще опитам да прочета табелката на дифа да ви кажа с сигорност какво е. Но имам проблем,колата понякога найстина се върти различно и много добре бих казал в кръг,но понякога все едно си е с отворен диф,което ме навежда на мисълта че са износени частите вътре в дифа.Та някой ако може да ми каже какви пари струва да се оправи и от къде да се вземат нещатата?
Обичам теее, Разбойнико Мой... винаги ме спасяваш, винаги бягаш с мен, винаги ме разбираш, винаги си на линия, винаги ми даваш ... да разбера че... мога да съм спокоен в теб, до теб... винаги си усмихнат и готов да се забавляваме , винаги ти светят очите, ангелските.. BMW
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Re: Шпер е34
neo5030 написа:Значи колеги установих че колата ми е с шпер по писаното в темата. Тествах когато съм дигнал едната гума и се върти тръдно с двете ръце и то трябва силаа. Качих колата като двете гуми са в въздуха и когато въртя едната в една посока другата и тя се върти в същата. Та значи че колата е с шпер,ще опитам да прочета табелката на дифа да ви кажа с сигорност какво е. Но имам проблем,колата понякога найстина се върти различно и много добре бих казал в кръг,но понякога все едно си е с отворен диф,което ме навежда на мисълта че са износени частите вътре в дифа.Та някой ако може да ми каже какви пари струва да се оправи и от къде да се вземат нещатата?
Колега Дифа е 25% заключен

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Да ти кажа, 99% сигурен съм, че тоя шпер някога е бил шпер, но вече е остнал само свидетел
Единя вариант е да си търсиш друг, другия вариант е да ти направят този, като не е нужно да се сменя цялата касета, както спомена колегата, а само малко карнатийка
На лично мога да ви кажа каква е галимацията

Единя вариант е да си търсиш друг, другия вариант е да ти направят този, като не е нужно да се сменя цялата касета, както спомена колегата, а само малко карнатийка

На лично мога да ви кажа каква е галимацията

- neo5030
-
-
- Кара: е34 525 TDS
- Мечтае да кара: e38 750i
Ами не така си зех колата с този шпер. ами кажи ми каква карантийка може да се направи и за какви пари 

Обичам теее, Разбойнико Мой... винаги ме спасяваш, винаги бягаш с мен, винаги ме разбираш, винаги си на линия, винаги ми даваш ... да разбера че... мога да съм спокоен в теб, до теб... винаги си усмихнат и готов да се забавляваме , винаги ти светят очите, ангелските.. BMW
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Да имаш шпер 2,64 на е34 си е голям късмет.На мен ми костваше 400 евро,но трудното беше намирането.
В горната част(която няма как да видиш) има едно "S" гравирано.На табелката,серийния номер също започва с "S",но щом си го проверил като въртиш колелата......Аз първо бих му сменил маслото 75w140.
В горната част(която няма как да видиш) има едно "S" гравирано.На табелката,серийния номер също започва с "S",но щом си го проверил като въртиш колелата......Аз първо бих му сменил маслото 75w140.
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
LUBO 555 написа:Да имаш шпер 2,64 на е34 си е голям късмет.На мен ми костваше 400 евро,но трудното беше намирането.
Здрасти, не виждам кое е късмет като почти всеки TDS излиза от завода с монтиран шпер

Във форума се продавт за по 200-250 лв. в най добрия случай

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Peter Angelov написа:LUBO 555 написа:Да имаш шпер 2,64 на е34 си е голям късмет.На мен ми костваше 400 евро,но трудното беше намирането.
Здрасти, не виждам кое е късмет като почти всеки TDS излиза от завода с монтиран шпер![]()
Намери ми шпер 2.64дето да не е лейка за 250лв и шта черпа

- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Peter Angelov написа:LUBO 555 написа:Да имаш шпер 2,64 на е34 си е голям късмет.На мен ми костваше 400 евро,но трудното беше намирането.
Здрасти, не виждам кое е късмет като почти всеки TDS излиза от завода с монтиран шпер![]()
Нещо бъркаш май!Познавам собствениците на поне 80тдски е34 и само 2 имат шпер.
За бензинки,колкото щеш
Ама 2,64 за е34 са си били кът и по онова време.
С това число се е монтирал само на тдс
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
a мойта като е 2.5 бензин с 4 степенен автомат какво число трябва да ми е шпера,че е малко ръждясъл и не мога да прочета нищо 

ТДС - Турбо Див Селянин
9 мнения
• Страница 1 от 1