Смяна на хидравличната течност
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Смяна на хидравличната течност
Привет колеги!
Искам да си сменя хидравличната течност и се чудя как точно се извършва процедурата, тъй като искам сам да си го направя.
Потърсих из форума но не успях да открия тема, в която да е описано какво се прави, а в книгата за Е34, която имам, дава информация само за доливане, проверка и т.н.
Ще се радвам ако някой от Вас, по-опитните, сподели в детайли
Поздрави!
Искам да си сменя хидравличната течност и се чудя как точно се извършва процедурата, тъй като искам сам да си го направя.
Потърсих из форума но не успях да открия тема, в която да е описано какво се прави, а в книгата за Е34, която имам, дава информация само за доливане, проверка и т.н.
Ще се радвам ако някой от Вас, по-опитните, сподели в детайли

Поздрави!
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
Re: Смяна на хидравличната течност
Първо е хубаво да си купиш ново казанче защото е с вграден филтър и не може само филтъра.Аз си намерих преди време на MEYLE за не много пари по спомен 30-40лв но не съм сигурен....Вдигаш предницата и от двете страни слагаш трупчета-гумите да са във въздуха.Подлагаш един голям лиген и лягаш под колата
Към помпата ще видиш един маркуч с ябълковидно коляно,отвиваш го и почва да тече(не палиш двигателя).Оставяш да тече и в това време въртиш волана много пъти в крайно ляво и крайно дясно положение докато излезе всичко.
После затягаш маркуча наливаш пак въртиш волана ляво дясно до край.Като се напълни палиш мотора и бързо отиваш да долееш защото ще дръпне и пак на работещ мотор въртиш волана...Това е което си спомням.Ако пропускам нещо да кажат колегите.

- KrasyEn4
- Потребител
-
- Кара: Е39 Touring
Колега бъркаш,скоро сменях сфера на нивомата.Съответно източих маслото и филтъра се показа.Развиваш гайката с пружината и филтъра излиза. Съжалявам,че не направих снимки.
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
Колега това което съм писал не е за кола с нивомат
Предполагам и колегата по-горе пита за кола без нивомат.

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Мдам, нивоматните са с сменяем филтър, при нормалната хидравлика самото казанче си е и филтъра и се сменя цялото 

Колата е без нивомат, но не съм се заглеждал дали има филтър в казанчето и дали се сменя. Някой скоро да е закупувал казанче да ме ориентира от къде мога и аз да си го взема?
7 мнения
• Страница 1 от 1