Износва ремъка на алтернатора-решено
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Износва ремъка на алтернатора-решено
Привет, Колеги
Имам следното питане. Когато купих колата и тръгнах да сменям ремъци забелязах, че от ремъка на алтернатора липсват голяма част от зъбците. Тогава си помислих, че просто е много стар и затова се е износил толкова. Сложих друг, който издържа 5000 км и в един прекрасен ден се скъса (по-точно се откъсна значително парче от гумата и той провисна). Свалих го и прегледах шайбите за някакви дефекти, като ръбове и т.н., но нищо не открих. Купих нови ремъци BOSCH и за алтернатора, и за хидравликата, и ги смених. Покарах няколко дни и ги позатегнах пак, и вчера гледам на тоя на алтернатора пак му липсват няколко зъба. На какво може да се дължи това износване??? Шайбата на алтернатора се върти свободно, не затяга. Другото, което ми направи впечатление е, че и двата са на ширина 10мм, а този на хидравликата, винаги е по-широк с два милиметра, въпреки, че на него пише 10. Чудя се дали да не фрасна по-широк ремък на алтернатора, ама това май няма да реши проблема с износването

Имам следното питане. Когато купих колата и тръгнах да сменям ремъци забелязах, че от ремъка на алтернатора липсват голяма част от зъбците. Тогава си помислих, че просто е много стар и затова се е износил толкова. Сложих друг, който издържа 5000 км и в един прекрасен ден се скъса (по-точно се откъсна значително парче от гумата и той провисна). Свалих го и прегледах шайбите за някакви дефекти, като ръбове и т.н., но нищо не открих. Купих нови ремъци BOSCH и за алтернатора, и за хидравликата, и ги смених. Покарах няколко дни и ги позатегнах пак, и вчера гледам на тоя на алтернатора пак му липсват няколко зъба. На какво може да се дължи това износване??? Шайбата на алтернатора се върти свободно, не затяга. Другото, което ми направи впечатление е, че и двата са на ширина 10мм, а този на хидравликата, винаги е по-широк с два милиметра, въпреки, че на него пише 10. Чудя се дали да не фрасна по-широк ремък на алтернатора, ама това май няма да реши проблема с износването

Последна промяна alchohol на 20 Апр 2011, 20:06, променена общо 1 път
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- CivilWarrior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 520i vanus 94г.
Re: Износва ремъка на алтернатора
провери си обтягащата ролка може тя да запича отвреме на време или лагери на алтернатора аз така скъсах моя ремакс прецакан лагер
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата
- alchohol
- ентусиаст
-
CivilWarrior написа:провери си обтягащата ролка може тя да запича отвреме на време или лагери на алтернатора аз така скъсах моя ремакс прецакан лагер
На ръка се върти с лекота. Даже, като го завъртиш и после си прави оборот по инерция сам. Като сменях ремъка, доста време отделих да проверявам. Явно съм пропуснал нещо. Ще трябва пак да огледам хубаво ситуацията.

- Maratilov e34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 525i
Ако е м20 там нияма обтиягашта ролка там се испъва сас алтернатора .
И един мармот завиваше шоколада в калници от Опел
- alchohol
- ентусиаст
-
М21 е и няма ролка, с алтернатора се обтяга. Сега сложих пак 10-ка, но с по-къси зъбци, пък да видим...

- alchohol
- ентусиаст
-
Проблема решен-сложих пак 10-ка, но с по къси зъбци.

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
alchohol написа:Проблема решен-сложих пак 10-ка, но с по къси зъбци.
Браво промени заглавието на темата на "Износва ремъка на алтернатора - РЕШЕНО"
така ще знаят други колеги, че проблема е решен.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
7 мнения
• Страница 1 от 1