Поставяне на М техник прагове

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Поставяне на М техник прагове

Мнение от Zubcho » 15 Апр 2011, 7:28

Здравейте,
някой поставял ли е такива прагове, без шаблоните, на автомобил който никога не е имал такива. Знам, че се налага дупчене на няколко места. Останалото са щипки. Става въпрос за оригинални М-тех прагове за е34, а не реплика или нещо подобно.

Другото което ми хрумна е да свалим на някой колега праговете, който е с такива, и по неговата кола и да се мери внимателно и да се изкопират дупките. За съжаление едва ли някой ще се навие да си сваля праговете, въпреки че си е хубаво да се видят металните под тях на какво дередже са :)

Поздрави и чакам помощ. Пък живот и здраве, ще направим снимки на процеса по монтажа и ще се дадат размери на отворите.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Re: Поставяне на М техник прагове

Мнение от BULL3T » 15 Апр 2011, 10:13

Zubcho написа:Здравейте,
някой поставял ли е такива прагове, без шаблоните, на автомобил който никога не е имал такива. Знам, че се налага дупчене на няколко места. Останалото са щипки. Става въпрос за оригинални М-тех прагове за е34, а не реплика или нещо подобно.

Другото което ми хрумна е да свалим на някой колега праговете, който е с такива, и по неговата кола и да се мери внимателно и да се изкопират дупките. За съжаление едва ли някой ще се навие да си сваля праговете, въпреки че си е хубаво да се видят металните под тях на какво дередже са :)

Поздрави и чакам помощ. Пък живот и здраве, ще направим снимки на процеса по монтажа и ще се дадат размери на отворите.

Имам прагове оригинални,от черната съм ги свалил. Като стане по топло може да дойдеш до сервиза в люлин и да ги наложиме да прайм дупки и тн. :bchug:
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 15 Апр 2011, 11:10

BULL3T написа:
Zubcho написа:Здравейте,

Имам прагове оригинални,от черната съм ги свалил. Като стане по топло може да дойдеш до сервиза в люлин и да ги наложиме да прайм дупки и тн. :bchug:

To и аз имам прагове. Ама няма да стане с налагане за жалост. Ако не си върнал купето на скрап можем да мерим по него къде са дупките и да ги изкопираме. Иначе ще трябва да си закупим шаблони 60 и няколко лева парчето ;(

http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/T ... echnic/#08

На схемата номер 11 са шаблоните.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 15 Апр 2011, 12:11

Който си има брада си има и гребенче...
Иначе казано толкова ли не можеш да седнеш и с малко измервания да видиш къде точно ще трябва да са дупките :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 15 Апр 2011, 15:14

Ако искаш да ги снимам праговете и да видиш дали можеш да направиш такива измервания без шаблон. Аз не мога. А ако объркаме меренето колко дупки ще се направят?? Мани пуснал съм запитване за цени и сега чакам отговор.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 15 Апр 2011, 15:43

Zubcho написа:Ако искаш да ги снимам праговете и да видиш дали можеш да направиш такива измервания без шаблон. Аз не мога. А ако объркаме меренето колко дупки ще се направят?? Мани пуснал съм запитване за цени и сега чакам отговор.

Залепи ги с монтажна пяна , нема мръднат Зъб!
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 15 Апр 2011, 16:55

Моите бояджията ми ги слага,но как е мерил нямам идея ;) Ще мериш с разстоянието горе долу по самия праг и ще стане :confused: Успех
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 15 Апр 2011, 17:04

Zubcho написа:Ако искаш да ги снимам праговете и да видиш дали можеш да направиш такива измервания без шаблон. Аз не мога. А ако объркаме меренето колко дупки ще се направят?? Мани пуснал съм запитване за цени и сега чакам отговор.

За мое съжаление единият ми праг(под шофьорската врата) го няма и отдолу стоят щипките !
Ако ще ти помогне можеш да заповядаш и да гледащ и мериш колкото ти душа иска!

п.п: ако някой има въпросния липсваш при мен праг и има желание да ми го продаде на нормална цена нега ми пише лично!

Поздрави на всички!
BMW Service Team

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 15 Апр 2011, 22:06

Явно ще има ремонтна сбирка за поставяне на М прагове. Аз и куршума ще слагаме, но за сега чакам щипки мипки и тн. Слагам праговете и след монтажа ги махам и ги нося на чичо бояджия да се забавлява :)

Поздрави.

Само да вметна. Шаблоните за монтажа струват 64лв бройката (ляв и десен) :( и са с поръчка. :help: :puke: Та ако има още хора да имат прагове и да се чудят как да си ги сложат, ще се радвам да си разделим парите за покупка на тези шаблони, защото трябва да се направят около 15 дупки по всеки праг с различни бургии.

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 16 Апр 2011, 21:36

дупките ми седят и са точни ,така че ако искаш не пречи да ги изкопираме. ама те са правени по праговете... не са с шаблони!
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 18 Апр 2011, 11:45

мойта е с такива и ако искаш може да се видим да видиш кое къде
ТДС - Турбо Див Селянин

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 18 Апр 2011, 12:30

Ще има сбирка явно. :mhihi: Гледам, че доста хора искат да помогнат, за което много благодаря. :lalala: Следователно ще обявя дата на сбирката като съм готов с щипките. Хем ще се видим, хем ще свършим работа. :bchug:

Назад към E34