Схема за демонтаж на радиатор и клапани на парното!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е34 М50Б20
Мечтае да кара: М....power

Схема за демонтаж на радиатор и клапани на парното!

Мнение от Kregec » 05 Апр 2011, 9:53

Здравейте колеги,

Преди време имаше много полезна тема за това как се демонтира радиатора на парното но сега я няма. Темата беше със снимки и подробно обяснение как става цялата процедура. Другия ми въпрос, е че изглежда клапите са спрели в отворено положение, защото ми духа в краката горещо. Въпроса ми е как се вадят тези клапани и дали трябва да се сменят с нови или тези подлежат на ремонт. Ако може някаква схема или снимки как става цялата процедура. Аз намерих във важни тема за клапите но там е само обяснено без снимка или схема. Другия ми въпрос е как да стигна до самото радяторче като се има в предвид, че съм стигнал да пластмасовия капак. Свалих всички кори стигнах до въпросния капак, който превидно се държи от метални скоби. Разкарах ги всичките но капака не мърда ама воъбще. Все едно има още нещо което го държи и не мога да го извадя. Ако трябва да вадя самия радиатор налага ли се да вадя и горната част на таблото? Защото до сега съм изкорубил само долната част. По това което помня колегите махаха долната ако сменят оплътненията на входа и изхода без да се вади радиатор. Та за това какво още трябва да изкорубя за да извадя радиатора и да го сменя с нов?

Благодаря на отзовалите се колеги!

П.С. Моля само не ме пращайте към търсачка, защото да пиша тема значи не съм открил отговора!

Поздрави!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на 15''ки
Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L

Re: Схема за демонтаж на радиатор и клапани на парното!

Мнение от biem_w » 06 Апр 2011, 5:42

амии аз преди време правих тази гимнастика на старото ми Е34 без клима м50б20 незнам дали имат значение с клима и без като при Е30 но го споделям :) за парното излезе супер лесно. Махнах барчето на ръчната,барчето на лоста и няколко плстмаски около кутията на парното .. огледах около кутията какво я държи.. мисля,че беше 1-2 гайки не съм сиг. но 100% се издъпваше леко напред към скоростния лост за да мине радяторчето. На него има 3 о пръстенчете хубаво е и те да се сменят.

Клапаните и при тях нищо сложно. Отвиват се от гайките който ги държат за купето. После леко се измъкват и маркучите. долния беше малко шибан но става. Отварят се много внимателно и се чистят отвътре най Идялно. Аз в моя единия бях намерил парче от свинска опашка :Д .

Не съм приложил снимки но дано съм бил до известна степен полезен :bchug:
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е34 М50Б20
Мечтае да кара: М....power

Мнение от Kregec » 06 Апр 2011, 9:46

Благодаря за отговора! Но клапите не сели вадят прездвигателния отцег? И как да достигна до тях от вътре след като извадя радиатора или преди това? Аз не мога да изкарампроклетия пластмасов капак който покрива радиатора! Притеснявам се да го напъна яко за да не го счупя! Според мен той трябва да излиза без проблем а не да се запъва!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 06 Апр 2011, 16:33

Свалянето на клапите е лесно ...Целия блок се държи на щуцерите на радиатора общо имаш 4 или 5 скоби разиваш ги и излиза целия модула разглобяваш ги мноооого внимателно че до колкото си спомням от предишните описания много лесно се прекъсват намотките на клапаните докато се разглобяват ..Вадиш цялата гнилост раздвижваш накисваш в WD40 и зглобяваш по обратния ред..За броя на скобите не съм сигуре при теб колко са в моя случей имаше и помпа до клапаните която върти водата ..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

Назад към E34