m60/2?
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- angelov-bulgaria
- Потребител
-
m60/2?
Колеги, какви са различията м/у двата мотора м60б40 и м62б44 Много ли са съществени. Забелязах по много сайтове, че съобщават "М60/2" Мисълта ми е ... пред какви трудности ще се изправя при монтажа;много побългаряване ли ще има? Моля ако има някой компетентен да разкрие своя опит!
П.п. за да не стават обърквания ще кажа, че фабрично моята кола е с м60б30 и според много хора м60б40 влаза като "дома си" a парадоксално в днешни дни е много по-евтино и лесно да се купи М62 от Е39
П.п. за да не стават обърквания ще кажа, че фабрично моята кола е с м60б30 и според много хора м60б40 влаза като "дома си" a парадоксално в днешни дни е много по-евтино и лесно да се купи М62 от Е39

- angelov-bulgaria
- Потребител
-
Re: m60/2?
Така, доколкото се запознах из чуждите сайтове най-голям проблем ще бъде подаваното на газта, че при мен е механично а при м62 е потенциометърче
Някакви идеи? Поне ляга ли на тампоните и на камбаната? Айде хора имам готовност да взема мотора и да започна веднага само малко яснота ми трябва... 

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Сам ли мислиш да правиш тази операция? Никой не пише, защото познай от 3 пъти, колко души са се сблъсквали с това...
- Fakiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е32 740IL E34 525i
- Мечтае да кара: E24 M635CSI(M6) , E34M5 , 850CSI (M8)
Досега не съм виждал М62 ( c Vanos или без) да е с електр. газ!
Така или иначе ще се сблъскаш с доста несъответсвия и разлики , но не е невъзможно трансплантацията!
Със сигурност ще се наложи и прехвърляне на една немалка част от инсталацията!
Освен това и автомата на М62В44 е с различни характеристики спрямо този на М60 В30 !
Успех!
Така или иначе ще се сблъскаш с доста несъответсвия и разлики , но не е невъзможно трансплантацията!
Със сигурност ще се наложи и прехвърляне на една немалка част от инсталацията!
Освен това и автомата на М62В44 е с различни характеристики спрямо този на М60 В30 !
Успех!

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Трябва ти автомат от м60b40, този от M60B30 ще се строши на първите 200км макс. Др вариант е да намериш от м30б35 ръчна скоростна кутия и да я напаснеш, но трябва да си факир 

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Zubcho написа:Трябва ти автомат от м60b40, този от M60B30 ще се строши на първите 200км макс. Др вариант е да намериш от м30б35 ръчна скоростна кутия и да я напаснеш, но трябва да си факир
Не виждам нищо факирско в един фланец + малко телоподаващо

Иначе да питам - защо се занимавате с простотии, има толкова много М60Б30-ки с ръчка, и после кутията влиза отма на Б40-ката

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
_65536_kb_sec_ написа:Zubcho написа:Трябва ти автомат от м60b40, този от M60B30 ще се строши на първите 200км макс. Др вариант е да намериш от м30б35 ръчна скоростна кутия и да я напаснеш, но трябва да си факир
Не виждам нищо факирско в един фланец + малко телоподаващо![]()
![]()
![]()
![]()
Иначе да питам - защо се занимавате с простотии, има толкова много М60Б30-ки с ръчка, и после кутията влиза отма на Б40-ката
Одобрявам!

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
7 мнения
• Страница 1 от 1