Странен проблем с климатик

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Re: Странен проблем с климатик

Мнение от rottweiler » 29 Мар 2011, 20:38

и аз страдам от същата болест. Тук малко дискутирахме и по моя проблем - цък.
Нз защо но като вероятен причинител ми се струва ниското ниво на фреон в системата и от там не иска да пуска компресора. Но това си е мое мнение и нямам претенции за истинност. Сега като дойде ред на климата за обслужване и фреон ще стане ясно.
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 525 tds 94
Мечтае да кара: M5

Мнение от Bogdan_Nikolov » 29 Мар 2011, 21:30

колеги а знаете ли за някав спрей за запушване на системата от малки течове защото аз го зареждам през май и имам до октомври и на следващия май няма никой вкъщи и всяка година по 70 лв. си е гърч

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 30 Мар 2011, 0:56

1-Вижда ми се доста вероятно нивото на фреона да е намаляло и за това да не исак да тръгва..
2-Странно как така всяка година иска проверка и допълване тази система !?
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 30 Мар 2011, 10:28

VesoPesa написа:Ново 20 :mrgreen:
При мен днес решиха да тръгнат ей така от самосебе си :shock:
Както си карах в дъжда с пуснат погрев да ми суши огледалата, по едно време гледам снежинката стети?! :shock: :conf:
Цъкам копчето за вътрешната циркулация - работи, цъкам за климата - и то работи! :paranoid:

И както си се радвах че се оправило, като загасих и запалих отново - ДЕДОВ! Пак изчезнаха :banghead:

Какво става никва идея нямам :dunno:

Така беше и при мен,виждаш ги че светят,изключваш ги включваш ги,но компресора не включва нъцки :mhihi: Смених управУението работиха 1-2 часа и пак се скапаха и аз не можах да си го обясня и продадох колата :mhihi:

rottweiler написа:Сега ако някой сподели дали след допълване на фреон са се оправили?

Не колега,проблема не е във фреона пробвал съм ;)
Последна промяна TheKiller на 30 Мар 2011, 10:32, променена общо 1 път
/// 6>4
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheKiller » 30 Мар 2011, 10:31

rottweiler написа:и аз страдам от същата болест. Тук малко дискутирахме и по моя проблем - цък.
Нз защо но като вероятен причинител ми се струва ниското ниво на фреон в системата и от там не иска да пуска компресора. Но това си е мое мнение и нямам претенции за истинност. Сега като дойде ред на климата за обслужване и фреон ще стане ясно.

То може да не го пуска,но копчето трябва да си светка според мен,мен повече ми намирисва на блока за управление на климатика или някой датчик ;)
/// 6>4
ИзображениеИзображение

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 30 Мар 2011, 10:37

TheKiller написа:То може да не го пуска,но копчето трябва да си светка според мен,мен повече ми намирисва на блока за управление на климатика или някой датчик ;)

На мен ми светка всичко и работи, освен подгрева на задното стъкло, и той е на моменти, как вика Весо, а проработи, гася..паля и няма никой...това през време. Не знам на къв принцип е,ама се едно не ми отчита всеки път, че съм натиснала копчето.
И кво се оказва, на всичките датчиците ни умрЕха 2011...ми 2012 :paranoid:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от BABHOMED » 30 Мар 2011, 11:25

Поне ви работи потгрева при мен има късо по веригата и горя бушони на момента :confused:
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheKiller » 30 Мар 2011, 12:11

Ronka написа:
TheKiller написа:То може да не го пуска,но копчето трябва да си светка според мен,мен повече ми намирисва на блока за управление на климатика или някой датчик ;)

На мен ми светка всичко и работи, освен подгрева на задното стъкло, и той е на моменти, как вика Весо, а проработи, гася..паля и няма никой...това през време. Не знам на къв принцип е,ама се едно не ми отчита всеки път, че съм натиснала копчето.
И кво се оказва, на всичките датчиците ни умрЕха 2011...ми 2012 :paranoid:

Моя климатик умре 2010 по тва време и 1 година не можах да намеря тъпия проблем та се сварих лятото :mhihi:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 30 Мар 2011, 20:10

TheKiller написа:
VesoPesa написа:...

Така беше и при мен,виждаш ги че светят,изключваш ги включваш ги,но компресора не включва нъцки :mhihi: ...

Е при мен като светне копчето компресора си включва и т.н. само дето не иска да светне :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 30 Мар 2011, 20:47

Аз препоръчвам да се проверят жиците хубаво. Някое мишле да не е гризкало и сега да дава на късо някъде.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 30 Мар 2011, 23:57

Zubcho написа:Аз препоръчвам да се проверят жиците хубаво. Някое мишле да не е гризкало и сега да дава на късо някъде.

Къде да гризка тва мишле като всичко кабеляци на климата са вътре в купето, а там няма как да влезнат :dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BABHOMED » 31 Мар 2011, 0:00

ООооооо има има повярвай ..Преди 1 седмица колегата (има галант 1999) влезнала една мишка от гаража му след това яла яла яла....Зад таблото и зад средната конзола всичко е изгризано.Добре че като е палил колата не се е запалил и той :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 31 Мар 2011, 0:13

BABHOMED написа:ООооооо има има повярвай ..Преди 1 седмица колегата (има галант 1999) влезнала една мишка от гаража му след това яла яла яла....Зад таблото и зад средната конзола всичко е изгризано.Добре че като е палил колата не се е запалил и той :mhihi:

За галант не знам, ама е34-ки не една съм разглобил и сглобил и повярвай ми нямам как да се мушне, а отпред кабел има само някакъв на компресора на климата...
Под стъклото са само тея за моторчето на чистачките :|

Предишна

Назад към E34