Кой заден лагер вие - ляв... десен?
Модератор: Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Re: Кой заден лагер вие - ляв... десен?
На крик положението е направо прекрасно... отдясно вие добре + вибрация (или нещо наподобяващо стържене когато е във въздуха - по пътя не се усеща)... отляво си е направо излитащ F16... вибрацията е по-лека, но... с това колело се започва и с другото завършва смяната
... то и гумите са прекрасни... уж балансирани, ама като гледам май пак ще се наложи едно балансче... и нови такива... 

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
във въздуха ако се чува,че тогава не е натоварен,то в движение ще е вършачка и едва ли би те заблудило
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- dokie
- ентусиаст
-
Малко развитие по темата:
Смених заден ляв лагер главина... пак виеше... сякаш по-малко, но виеше (субективизъм вероятно).
Повдигнах колата с хубави пружини и започна да вие почти постоянно и дори по-силно съчетано леко с вибрация...
Свалих и двете полуоски и установих, че вътрешното каре на лявата полуоска е доста тегаво... много трудно се движеше на ръка... имаше си грес, но му добавих... не се оправи...
Намерих си полуоска и я смених цялата... вие, но по-леко (може би, а може би не)... и на нея ми се стори по-стегнато едното каре и направих две в едно... от двете полуоски... да са си хубави и леко подвижни каретата... е няма оправия - пак вие.
Остана само дифа... може ли от него да се получава?
ПС: направо вие, надясно усилва, наляво изчезва, при люлеене в движение виенето се променя...

Смених заден ляв лагер главина... пак виеше... сякаш по-малко, но виеше (субективизъм вероятно).
Повдигнах колата с хубави пружини и започна да вие почти постоянно и дори по-силно съчетано леко с вибрация...
Свалих и двете полуоски и установих, че вътрешното каре на лявата полуоска е доста тегаво... много трудно се движеше на ръка... имаше си грес, но му добавих... не се оправи...
Намерих си полуоска и я смених цялата... вие, но по-леко (може би, а може би не)... и на нея ми се стори по-стегнато едното каре и направих две в едно... от двете полуоски... да са си хубави и леко подвижни каретата... е няма оправия - пак вие.
Остана само дифа... може ли от него да се получава?
ПС: направо вие, надясно усилва, наляво изчезва, при люлеене в движение виенето се променя...

- dokie
- ентусиаст
-
Идилията продължава
След смяна на диференциала проблемЪ си остана... вече не зная какво да правя - може ли висящ лагер да вие така... нямам вибрация (въпреки че то самото стържене като се усили става леко като вибрация, но аз сравнявам с вибрация от гуми, дискове и т.н.), на ляв завой чезне напълно... на десен става интересно стърженето... даже гадно... вече и музиката не оправя проблема...
При смяната на дифа гледах, бутах, въртях, дърпах кардана (гледайки да не взема да го извадя от някаквите шлици, за които само съм чел)... не ми направи нещо впечатление... не че много знам и какво да гледам... но просто нямах и времева възможност да сваля генерацията...
Дайте акъл какво да правя... ама няма пари за "всичко под ред" ... въпреки че то малко по малко така ше стане

След смяна на диференциала проблемЪ си остана... вече не зная какво да правя - може ли висящ лагер да вие така... нямам вибрация (въпреки че то самото стържене като се усили става леко като вибрация, но аз сравнявам с вибрация от гуми, дискове и т.н.), на ляв завой чезне напълно... на десен става интересно стърженето... даже гадно... вече и музиката не оправя проблема...

При смяната на дифа гледах, бутах, въртях, дърпах кардана (гледайки да не взема да го извадя от някаквите шлици, за които само съм чел)... не ми направи нещо впечатление... не че много знам и какво да гледам... но просто нямах и времева възможност да сваля генерацията...
Дайте акъл какво да правя... ама няма пари за "всичко под ред" ... въпреки че то малко по малко така ше стане

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
аз стигам до извода, че трябва да ъпгрейднеш озвучителната система 

- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Ненко Вранков написа:аз стигам до извода, че трябва да ъпгрейднеш озвучителната система
Всичко е на психическа основа...

Много като тебе вече плакаха ...
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Ненко Вранков написа:аз стигам до извода, че трябва да ъпгрейднеш озвучителната система
Почвате да го обръщате на VW форума, там имаше подобна глупост - ако ти тропа окачването, значи трябва да смениш касетофона

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
_65536_kb_sec_ написа:Ненко Вранков написа:аз стигам до извода, че трябва да ъпгрейднеш озвучителната система
Почвате да го обръщате на VW форума, там имаше подобна глупост - ако ти тропа окачването, значи трябва да смениш касетофона![]()
![]()
![]()
Айде айде, точно ти да го кажеш, дето си ме учил че ако чуеш нещо да ти тропа по колата трябва да усилиш касетофона

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
dokie написа:...
След смяна на диференциала проблемЪ си остана... вече не зная какво да правя - може ли висящ лагер да вие така... ...
Е ти диф си сменял, разкачил си цялата кола отдолу, а не си сменил висящия лагер, който на всичкото отгоре не е и скъп.

- dokie
- ентусиаст
-
За дифа не съм го купил... смених го и обратно моя... а иначе висящия лагер е по-недостъпен... трябва да свалям гадната генерация... и ме е страх после как ще го зацепя кардана, че съм чел едни теми.... а и реално се надявах да е дифа...
Забравих да добавя... при ниски температури от сорта на -8, -10 градуса виенето сякаш намалява с тенденция за изчезване... на топлото се усилва.
... в крайна сметка в този форум наистина останаха да пишат само клавиатурните специалисти (с много малки изключения)... може да ми е неправилно зададен въпроса, може да съм невеж, ама вече не виждам смисъл да пускам теми и да пиша изобщо тук... отдавна не го бях правил... няма и да....
Забравих да добавя... при ниски температури от сорта на -8, -10 градуса виенето сякаш намалява с тенденция за изчезване... на топлото се усилва.
... в крайна сметка в този форум наистина останаха да пишат само клавиатурните специалисти (с много малки изключения)... може да ми е неправилно зададен въпроса, може да съм невеж, ама вече не виждам смисъл да пускам теми и да пиша изобщо тук... отдавна не го бях правил... няма и да....
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2