спирачки от Е32 750
Модератор: Технически модератори
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Re: спирачки от Е32 750
Точната цена е бял кахър.
На мен ми трябва порядъка.
Пример:
Ако струва 5 000,00 лв, то е абсолютно ненужна инвестиция, освен ако не правиш състезателна кола.
Ака струва 2 000,00 лв, то е добра, макар и доста скъпа инвестиция за сигурността на шофьора, пътниците (често това е семейството) и околните.
Ако струва 500 - 1 000,00 лв - въобще няма какво да коментираме събирането на пари
Дали стана ясна идеята ми
Пример:
Ако струва 5 000,00 лв, то е абсолютно ненужна инвестиция, освен ако не правиш състезателна кола.
Ака струва 2 000,00 лв, то е добра, макар и доста скъпа инвестиция за сигурността на шофьора, пътниците (често това е семейството) и околните.
Ако струва 500 - 1 000,00 лв - въобще няма какво да коментираме събирането на пари

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
ddddk написа:Точната цена е бял кахър.
Пример:
Ако струва 500 - 1 000,00 лв - въобще няма какво да коментираме събирането на пари![]()
304мм 6 бутални отпред 4 бутални отзад Д2, със все дискове, накладки и маркучи с метална оплетка мисля се вписваха около 3000-3500 лева.
330мм 8 бутални отпред 4 бутални орзад пак същата окомплектовка - около 5000-5500 лева
до 1000 лева варианта е е38-ви многобутални отпред с перформанс дисковеи накладки(Брембо Макс, Ате Пауър и т.н.), отзад вентилирани дискове, пак перформанс със все апаратите, само не знам от каква кола.
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
Преди известно време имах идеята да взема XYZ предни спирачки за моята кола - 6-бутални апарати с дискове 330х32, да кажем някакъв еквивален на китовете на D2. Помолих колегата, който ги продаваше, да премери диаметрите на буталата (6-буталните апарати се оказа, че имат 3 различни по размер бутала) и той ги премери и ми даде размерите. От този момент имах цялата ми необходима информация, за да мога да сравня колко по-добри са XYZ в сравнение със спирачките на М5 (315х28). За да е адекватно сравнението трябва да сравниме някой характерен спирачен показател спрямо друг такъв - аз избрах да сравня спирачния момент при еднакво налягане в спирачната система.
Спирачният момент с сила на триене, умножена по радиуса на триене, а пък самата сила на триене в налягането зад буталото, умножено по площта на буталото. С размерите на буталата на 6-буталния апарат, които колегата ми беше дал, въпреки по-големия спирачен диск (330х32 срещу 315х28) се оказа, че заради доста по-големото бутало на еднобуталния М5 апарат (60 мм), спирачките от М5 имаха с около 20% по-голям спирачен момент при еднакво налягане в спирачната система (еднакво усилие, което прилагам с крака върху педала).
Как мислите, кои спирачки си купих след тази кратка аритметика?
Спирачният момент с сила на триене, умножена по радиуса на триене, а пък самата сила на триене в налягането зад буталото, умножено по площта на буталото. С размерите на буталата на 6-буталния апарат, които колегата ми беше дал, въпреки по-големия спирачен диск (330х32 срещу 315х28) се оказа, че заради доста по-големото бутало на еднобуталния М5 апарат (60 мм), спирачките от М5 имаха с около 20% по-голям спирачен момент при еднакво налягане в спирачната система (еднакво усилие, което прилагам с крака върху педала).
Как мислите, кои спирачки си купих след тази кратка аритметика?

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
Яворе, прав си и няма да успорвам.
НО! По мой наблюдения XYZ май се слага само за визия
Не съм чул добри отзови за който и да било продукт от линията йм.
Докато за Д2, особенно 330мм-вия кит с 8 бутални апарати отпред и 4 бутални отзад спирането било някаква страхотия.
Сега ще се разровя да видя някакви размери на буталата на китовете на Д2, и на 330мм и на 304мм размерите на буталата и да видим какво ще излезе
Едит:
Писах мейл директно до Д2.
Да видим какво ще ми върнат
НО! По мой наблюдения XYZ май се слага само за визия

Не съм чул добри отзови за който и да било продукт от линията йм.
Докато за Д2, особенно 330мм-вия кит с 8 бутални апарати отпред и 4 бутални отзад спирането било някаква страхотия.
Сега ще се разровя да видя някакви размери на буталата на китовете на Д2, и на 330мм и на 304мм размерите на буталата и да видим какво ще излезе

Едит:
Писах мейл директно до Д2.
Да видим какво ще ми върнат

Последна промяна VesoPesa на 07 Фев 2011, 2:24, променена общо 1 път
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Аз и преди съм го казвал тук и там и сега ще повторя - спирането не е само апарати дискове и накладки.
Има си спирачни помпи, вакуумни или серво усилватели и тн за тая работа.

- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
_65536_kb_sec_ написа:Аз и преди съм го казвал тук и там и сега ще повторя - спирането не е само апарати дискове и накладки.
оххххххххх стоянееееееееее,хубаво бе какво толкова си подивял по тоя хидроусливател от тва е32 750 а?
как да ти обясня че със тия спирачки ще спреш веднъж от 220 до 0 и в слдващия половин час няма да имаш спирачка бе!!! тва е предимството на афтър маркет спирачките че можеш да спреш многократно а не само веднъж!!!

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
BULL3T написа:_65536_kb_sec_ написа:Аз и преди съм го казвал тук и там и сега ще повторя - спирането не е само апарати дискове и накладки.
оххххххххх стоянееееееееее,хубаво бе какво толкова си подивял по тоя хидроусливател от тва е32 750 а?
как да ти обясня че със тия спирачки ще спреш веднъж от 220 до 0 и в слдващия половин час няма да имаш спирачка бе!!! тва е предимството на афтър маркет спирачките че можеш да спреш многократно а не само веднъж!!!

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вече Е38 730д 01
колеги смених предните дискове и апарати от 750ката ,оказах се че са чисто нови на моита ,която е с невентилирани диксове ,паснаха перфектно.Оказа се че апаратите са 4 бутални, дисковете по-големи и вентилирани....еее да ви кажа има разлика
..Само задните не паснаха понеже бяха малко по "дълбоки" по обясними причини

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
BAWARISCHE написа:колеги смених предните дискове и апарати от 750ката ,оказах се че са чисто нови на моита ,която е с невентилирани диксове ,паснаха перфектно.Оказа се че апаратите са 4 бутални, дисковете по-големи и вентилирани....еее да ви кажа има разлика..Само задните не паснаха понеже бяха малко по "дълбоки" по обясними причини
Е че тя твойта 750-ка не е ли стара да е с 4 бутални!?

Едит: Сега видях че е 91-ва.
В такъв случей честито и дано не се налага да ги тестваш до критични граници

Иначе сподели плъг енд плей ли станаха или имаше някаква игра?
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3