БМВ 525tds E34

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E36 compact 318ti
Мечтае да кара: X6 G-Power

БМВ 525tds E34

Мнение от BMW-M5Power » 17 Дек 2010, 1:25

Здравейте колеги, нов съм.
Понеже братовчед ми има БМВ Е34 2.5тдс и му е сложил пауър бокс и вървенето е неуписуемо.. ме накара да попитам дали може сложи турбо от 530 ?

Ако може да ми.. помогнете благодаря предварително :bowdown:
///M-Power E36 Compact

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ейшейсе и едно
Мечтае да кара: М2 + М5 Е39
Детайли за колата: За тез пари Е39.

Re: БМВ 525tds E34

Мнение от Monky » 17 Дек 2010, 12:54

Добре дошъл, колега!

Чувал съм, че е постижимо и резултата е убийствен. Обаче почти сигурно комбинация от по-голямо турбо и пауърбокс ще е пагубна за този двигател.

Препоръчвам ти да отидеш при Рашо (RN Performance) ако си от София, ще ти го направят.

Поздрави

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 17 Дек 2010, 16:57

BMW-M5Power написа:Здравейте колеги, нов съм.
Понеже братовчед ми има БМВ Е34 2.5тдс и му е сложил пауър бокс и вървенето е неуписуемо.. ме накара да попитам дали може сложи турбо от 530 ?
Ако може да ми.. помогнете благодаря предварително :bowdown:

Първо тдс-а е доста здрав (лично мнение!),но неможеш да се опираш на кола, която е на 15г и си е извозила возенето и да и меткат някакви чипове и глупости,без да смениш поне гарнитурата на главата и да си прегледаш главата обстойно.Че ще кара ще кара,но колко вече е божа работа.
За самото турбо ако имаш пари (приблизително колкото да си вкараш 2.5/2.8 и да му боднеш 1 турбо) направи си една ревизия на мотора(около 2000-2500лв са само частите в дару + работа....100-1000лв)) боцни му турбото с кулера от 3.0д Разработи го хубаво едни 3-4х/км и ще върви.(Да не забравя непредвидени разходи 500лв) :yes:
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 17 Дек 2010, 23:26

Да-а колегата е прав за разходите оттук нататък. И не съм много съгласен с тоя бокс като за мен по-добрия вариант е чип ( има теми по въпроса ). Но тъй като е сложил вече бокса да вземе малко да му се надуе турбото и тва е да спира дотук иначе чертата мине ли се колегата е писал само минималните разходи пък и да се мисли само за по-голямо турбо и повече нафта с излъгано ДДЕ да я пусне е несериозно за удовлетворителни резултати и по-продължително каране иначе сълзите са големи, горчиви и много на брой. :mhihi: Вярно че се е въодушевил ама по-сериозен тунинг оттук нататък ( след малко отгоре надув ) е наистина голям залък. Чипчето би трябвало да даде по-добри резултати като се има предвид пренаписани карти и с промяна и на аванса и тогава с повече бууст ще има задоволителен резултат иначе в тунинг раздела и в шепите пачки по стотачки , та те така и успех. Иначе наистина е много гот ама тва ставаше и без бокс , пък и разхода май ще му скокне .

Назад към E34