Въпрос за Е34 (заводския аудио усилвател)

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Re: Въпрос за Е34

Мнение от Nickelback » 07 Дек 2010, 2:56

BULL3T написа:
Nickelback написа:
BULL3T написа:
JIKI_RACER написа:Та да си я взима , таман ще си направиш музиката както трябва и няма се занимаваш с глупости .

Преди няколко месеца бих ти казал НЕЕЕЕЕЕ ти си луд и тн,но сега съм напълно съгласен с Жики,да си взима музиката и почвай ти да си я правиш,с последни модели говорители и плеъри,а не с некфи от преди 20 години!

Колега точно преди 20 години се правеше истинско аудио :yes: Сега е ерата на китайските ментаци... Точно поради тая причина не си сменям оригиналния Харман Кардън на колата :roll:

Еми не знам за кво ми говориш,аз говоря за скъпа музика,а как така имаш харман карадън в колата ми е интересно? Аз оригиналната ми музиката беше на Becker alpine и nokia. освен в е36 други говорители да са ползвали.

А иначе аз оригинална музика с добър бас от 90 и някой си не съм виждал.

Говоря ти, че дори и "скъпите" марки ги правят в Китай. И крайните им стъпала работят на ръба на възможностите си, със своите минималистични радиаторчета. Въпрос на време е да гръмнат.

Във вратите имам по два HK говорителя:
http://www.bmwe36blog.com/images/photos ... tem-03.jpg
http://img513.imageshack.us/i/99062006.jpg/
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1356458

Всъщност са общо 10 говорителя - два съба в краката отпред, два средночестотни HK + два високочестотни HK, два съба отзад на кората + два по-малки(среди най-вероятно). Звучи точно като BOSE-то в А8-цата на един приятел. Тая музика създава пространство, не думка просто, няма тая "мощност" като китайските.
Смея да твърдя, че има супер равна честотна характеристика. Брилиянтни високи, а не шушкави като китайските. Баса е плътен и истински, а не резониращ като на китайските субове. Баса не е само мощност, баса трябва да бъде верен без резонанси. А освен това една музика не е само бас :mhihi:
Освен това за качествен съб признавам единствено JBL GTi серията. Тук само говорителя ти е около 1000лв. :shock: Това вече не е китайско :mhihi:
И аз като вас иаках да махам оригиналното озвучаване, бях скептично настроен, но като го чух и онемях и забравих модерните озвучавания от среден клас...
Такива са ми разбиранията за една хубава музика, не ангажирам никого с това мое мнение :)
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Re: Въпрос за Е34 (заводския аудио усилвател)

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 07 Дек 2010, 11:24

Дай да видим една оригинална музика в е34 и да слушаме,че там ХК няма , има само един пиклив усилвател и 10 колони.

И аз имам 10 говоритела в колата ама тва е друга тема , всъшност 10+1 и посвирва чат пат , не като Босе ама кат за 4 цифрена сума биват.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 07 Дек 2010, 23:19

JIKI_RACER написа:
SaSo написа:
kemakozeE36 написа:аз цената я отбих от 4к на 3,. :mhihi:

Тоя дето ти продава колата явно яко те качва на шейната... Няма такова нещо Е34 с М52 мотор... Кухи валове, колянови валове с друг ъгъл... Друг дебитомер... Всеки цилиндър с отделна генерация... Братчед това да не е някъв франкенщайн.... На такова ми докарва... А и Мкови апарати... С какви джанти е колата ?

Аз пък съм виждал :
Изображение

само дето за 3 хиляди няма ...

Само че тоя мотор не става Плуг енд Плей в Е34... Или казано с други думи смян картер най-малкото... Иначе да не говорим колко кекав е тоя мотор спрямо М50... За какво са му сменяни валове и други...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 08 Дек 2010, 0:51

SaSo написа:
JIKI_RACER написа:
SaSo написа:

Тоя дето ти продава колата явно яко те качва на шейната... Няма такова нещо Е34 с М52 мотор... Кухи валове, колянови валове с друг ъгъл... Друг дебитомер... Всеки цилиндър с отделна генерация... Братчед това да не е някъв франкенщайн.... На такова ми докарва... А и Мкови апарати... С какви джанти е колата ?

Аз пък съм виждал :
Изображение

Само че тоя мотор не става Плуг енд Плей в Е34... Или казано с други думи смян картер най-малкото... Иначе да не говорим колко кекав е тоя мотор спрямо М50... За какво са му сменяни валове и други...

И аз предпочитам читава м50б25ца пред читав м52б28ца
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 08 Дек 2010, 2:00

BULL3T написа:
SaSo написа:
JIKI_RACER написа:
SaSo написа:

Аз пък съм виждал :
Изображение

И аз предпочитам читава м50б25ца пред читав м52б28ца

ТЪЙ ТЪЙ....Карал съм ги и трите дет се вика, 2.8цата си е 2.8 ,м52 и м50...те хората немали кво да правят и напраили по гаден мотор ? аз и ванос не съм имал да чатка от 3 мотора , ам ей гов на хората се оплакват ,че мноо гадно било с ванос, с дебитомер, със сименс , със ламбда сонда...като едно време земи си карбуратор щот инжекциона мноо се разваля.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 08 Дек 2010, 3:34

Жики те така викат и за новите коли,ама да знаеш че са прави! :mhihi:

Не са направили по-гаден мотор,просто м50 деяни повече на бой и на ремонти!!!
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 08 Дек 2010, 10:49

BULL3T написа:Жики те така викат и за новите коли,ама да знаеш че са прави! :mhihi:

Не са направили по-гаден мотор,просто м50 деяни повече на бой и на ремонти!!!

Карай ново , хвали старо е казал народа!
Изображение

Предишна

Назад към E34