Пак проблеми с охлаждането и по-скоро калпаво виско

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Пак проблеми с охлаждането и по-скоро калпаво виско

Мнение от Bavarishe » 29 Ное 2005, 0:24

Вчера стрелката пак отиде в червеното за 2-ри път тоя месец.След като гръмна мотора заради прегряване сменихме водна помпа и термостат.Виското го сменихме една седмица преди да думне мотора,защото пак беше влезнала в червеното.Гледах антифриза на 6 е не е при маслото.Маслото чисто не е и мръднало.Парно марно сичко на 6 работи.Само клапаните за парното са прецакани,но духа и е перфект.
Обаче днес като загря и баща ми климата на макс и почна да сваля температурата ,но като вдигнах капака и ми се стори,че за тази работна температура перката требе са върти на макс,а тфа виско май се чудеше дали да се върти или да не се.Тоест едвам въртеше.Аз се чудя виското ли е прецакано,как точно трябва да работи то.Преди като беше ново и дадеш газ и се чува мощен звук дето съм го чувал и при други баварци на прилив на въздух и то яко.Сега ни се чува ни се върти,както трябва.Как да разберем точно дали бачка,а и се чудя възможно ли е некоя клема и некфа гадна пишка да прецаква всичко. :help:
Я кажете по кво се познава хубавото виско и дали си заслужава да се вземе оригинално.
:help: Другото ми питане за загряването е възможно ли е ремъка дето е на вала с виското да е прецакан и да охлабва и за тфа да не се върти
:help: Тая седмица сме в камора на диагностика и ще видим кфо ше покаже компа.Ако ли не в сервиз Туринг ще се ходи за пълен преглед,щото не всеки прави бмв. ;)
ТДС - Турбо Див Селянин

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 29 Ное 2005, 8:11

За виското и водната помпа "компа" ще покаже една голяма "0"(пресечена!) ;) .
Потърси - във форума има процедурата за проба на виското с вестник. Щом има добро парно - водната помпа е наред. Най-вероятно виското е пак за смяна :evil:
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bat Jeko » 29 Ное 2005, 13:57

Здраве да е
Имам един въпрос , качването на температурата реално ли ти е?
Първата ми кола беше един тразнит и щото си мислех че сам много чак му свалих скорустната кутия да я разгледам :mhihi:
Обаче като я качвах не сам стегнал масата на стартера кам купето хубаво(при демонтажа требваше да я разкача тази житза)и после все ми даваше че грее по прибори - в червеното влизаше само на фарове като бех.
Термостата, долу , радиатора , взе ми се здравето, летото на парно да карам,
и като вдигне , аз вдигам капака и отварям разшерителния съд и хаиде двата праста вътре да видя че не ври водата , :mhihi:
замер на таблото , и други игри , докато ме светна един юнак с 5 ти клас ама на ти с кабелте каде е проблема.
Та реална ли ти е температурата?
Не отваряи разшерителния съд че ако всичко е наред ще се изгориш, ами си потърси един термометър или начин да си измериш темп.
Мисля че ако си прежалил виското може да го застопориш с един или два болта и да пробваш как е?
Сигурен съм че ще научиш нещо ново :D , което ще е интересно и за нас.
Good luck

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavarishe » 29 Ное 2005, 21:56

bat Jеко
Явно е вярна щом гръмна мотора :confused: ;)
ТДС - Турбо Див Селянин

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavarishe » 10 Дек 2005, 0:30

След дълго и мъчително загряване на колата дъртия се прежали и купихме виско БЕР и спря загряване и всичко.Старото се оказа турско и не беше много по-евтино,но създаде бели за мноооого ненужно дадени пари.Моя съвет е с охлаждането шега и компромиси не биват ;)
ТДС - Турбо Див Селянин

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bat Jeko » 10 Дек 2005, 3:00

Здравеите
не сам толкова богат че да купвам евтини неща беше казал некои.
За сажаление не винаги имаме нужните пари в излишък и сме готови да правим компромиси, и то не само с виското а с гумите, накладките,ремаците и горивото дори.
Радвам се че си го оправил .Гледаи напред. :)
Good luck

Назад към E34