Проблем с лака на боята
Модератор: Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- dobromir
- младши ентусиаст
-
- Кара: Бмв
- Мечтае да кара: Памела Андерсен
- Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри
Re: Проблем с лака на боята
тръгнели лакът да пада за мен освен при бояджията друго спасение няма 

- credal4o
- Потребител
-
- Кара: 520i
- Мечтае да кара: Mustang gt 500
angel57 написа:тръгнели лакът да пада за мен освен при бояджията друго спасение няма
А колко г/д излиза изцялостно пребоядисване на колата цвета е черен металик?
- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
credal4o написа:angel57 написа:тръгнели лакът да пада за мен освен при бояджията друго спасение няма
А колко г/д излиза изцялостно пребоядисване на колата цвета е черен металик?
Зависи от майсторлъка

- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Последният път като ходих, на мене бояджията ми каза 700 лв.Но какъвто пазарлък си направиш, все пак тука фиксирани цени няма, а си зависи и колко скъпа искаш да ти е боята.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- shumanski1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318-жената,e34 520-аз
pepitoooooooooo написа:Последният път като ходих, на мене бояджията ми каза 700 лв.Но какъвто пазарлък си направиш, все пак тука фиксирани цени няма, а си зависи и колко скъпа искаш да ти е боята.
не е само до боя,има доста скъпи лакове

- credal4o
- Потребител
-
- Кара: 520i
- Мечтае да кара: Mustang gt 500
- sniper74
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
pepitoooooooooo написа:Колеги, много ми е чудно, какво всъщност им е по-различото на италянките? Трета кола имам от италия, на нея отново боята и е проблема... Лакът просто пада. Някой знае ли защо е тази закономерност?
в италия климата е по влажен и от там идва проблема
няма да се учудя и тавана да ти е овиснал

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
Борис_Малинов написа:pepitoooooooooo написа:Колеги, много ми е чудно, какво всъщност им е по-различото на италянките? Трета кола имам от италия, на нея отново боята и е проблема... Лакът просто пада. Някой знае ли защо е тази закономерност?
Знам и още как.
Италианците удрят един лак точно преди да продадът автомобила си,за да придобие търговски вид.
Най-лошото в случая е,че изобщо не правят необходимата подготовка за да хване новия лак,дори не ползват и скоч-брайта.Страхуват се някъде по ръбовте да не протрия базистният цвят и грам не търкат а праскат лака върху стария.
В действителност,няма по-добра основа от оригиналната боя,но просто трябва да се зашкури до матиране на гланца и да се забърше с Антисила.Това просто в Италия никой не го прави,защото ще си продва колата и не го интересува.
А иначе лак върху лак хваща и то идеално,но само след старателна подготовка.
А интервенцията по лакирането само, колко пари ще струва, ако можеш горе/долу да кажеш, при положение, че боята е добре, само да се лакира ? При лакирането колко трябва да се изтърка със ситната щкурка, за да не остават следи от старият лак и същевременно да не се увреди боята.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- dobromir
- младши ентусиаст
-
- Кара: Бмв
- Мечтае да кара: Памела Андерсен
- Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри
на мен в бургас за предна броня и капак на Е32 ката в бял цвят труд материали и естествено и камера ми зе 200 лева без забелешки по работата
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
pepitoooooooooo написа: А интервенцията по лакирането само, колко пари ще струва, ако можеш горе/долу да кажеш, при положение, че боята е добре, само да се лакира ? При лакирането колко трябва да се изтърка със ситната щкурка, за да не остават следи от старият лак и същевременно да не се увреди боята.
Значително по-малко разбира се ще да е като цена.
Относно подготовката,тук трябва да се внимава изключително много.Лака се хваща само с водна шкурка,като се внимава никъде по неговата повърхност да не се протрие.Необходимо е само да се матира(да му се свали гланца нацяло).После се пръска само с лак и автомобила става като нов,ако наистина няма други проблеми по базистният цвят.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
За да не те питам на лично, питам тук- ако нямаш нищо против разбира се- конкретно към Борис Малинов- ти ли боядисваш, защото няколко колеги освен мене вече имат желание за пребоядисване. Моята е само за лакиране, но няма кой да ми го направи така, както аз искам. Имам майстор-бояджия, който ще ми я боядиса цялата за 700, поне така ми каза първоначално, но се въздържам, тъй като няма да я изпича, а за мене тва са .баси многото пари и не бързам с боята. Искам и без това скъсаният ми джоб да не хване паркинсон, ако се наложи второ боядисване или прелакиране затова, че първото не е изпечено, предвид на сезона. Вече този ми е боядисвал кола и не съм имал проблеми до сега, но в момента съм толкова скъсан, че ако стане фал ще лудна. Преди бяха други времена. И така- поздрави на всички ентусиасти и ако имаш възможност, колега-пиши. Не съм както и повечето тук на "ти" с боите, въпреки че обичам да съм изцапан с масло, но тва си е друга тема
-какви са вариантите.

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
pepitoooooooooo написа:За да не те питам на лично, питам тук- ако нямаш нищо против разбира се- конкретно към Борис Малинов- ти ли боядисваш?
Да колега,с това се занимавам професионално.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2