Луфт в волана
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34
- Мечтае да кара: М5 Е34 Touring
Луфт в волана
Някой може ли да каже как се обира луфт във волана и по-точно в пръта който е от секторната кутия към волана и дали въобще може,търсих из форума но не намерих нищо.Цялата предница няма забележка обрах и луфта в кутията и сега като хвана отдолу щангата към волана продължава да има луфт.Благодаря предварително!

- skylord
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
Re: Луфт в волана
Виж в тази тема съм писал:
viewtopic.php?f=7&t=219928

Другия вариант е да стегнеш голямата гайка накрая на кормилния прът, но така си губиш реглажа на волана...
Виж тук:
viewtopic.php?f=7&t=174231&p=2402919

Другия вариант е да стегнеш голямата гайка накрая на кормилния прът, но така си губиш реглажа на волана...
Виж тук:
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
На мойта кутия се оказа,че не е сложена правилно и пръта не беше стегнат,в повечето сервизи ми викаха,че съм за рециклиране и смяна на прът,отидох при Али и за 40лв нямам никакви луфтове и никакво тропане,човека много ги чатка и е много коректен,ако искаш отиди при него,пиши ми на лс да ти дам телефона му ако решиш.
п.с. сега видях,че си от Варна
Отиди при хора които наистина разбират от бмв-та 
п.с. сега видях,че си от Варна

/// 6>4

- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
Мерси за помоща,аз и затова питам в форума защото мн малко хора ги чаткат нещата и ми писна и ще си я правя сам.
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
Видях и гайката на картинката но как да стигна до нея да не е да се разглабя половината кола?ина4е сигура е някаде по пръта защото всичко друго е обрано и кутията и е стегната кам магарето тя и луфта и обрах но продълйава да играе воланеца.????????????????????????????? 

- fox1981
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M
skylord написа:Виж в тази тема съм писал:
Виж тук:
Не губиш регулажа,ако стегнеш гайката колкото трябва,но преди да стягаш тази гайка провери и каретата на пръта.При мен беше гайката и я прикарах я така че хем да може да се движи регулажа на волана,хем да няма хлабина.Опитай

- skylord
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
Bavariqtamniska написа:Видях и гайката на картинката но как да стигна до нея да не е да се разглабя половината кола?ина4е сигура е някаде по пръта защото всичко друго е обрано и кутията и е стегната кам магарето тя и луфта и обрах но продълйава да играе воланеца.?????????????????????????????
Махаш само кората при краката - няколко рапидки и долу при педалите има 2 пластмасови щипки, който се завъртат на 90 градуса и излизат, след което разкачаш гонг-а и въздухопровода за краката и имаш поле за действие

Колкото до това, което колегата fox1981 казва е прав, по принцип заводски тази гайка се залепва за пръта и не е затегната докрай, но ако нямаш лепило по-добре я затегни, защото се саморазвива след време...
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ви мн за помоща до ден два ще оправя старата кошара.

8 мнения
• Страница 1 от 1