E34 уреди на таблото

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар

E34 уреди на таблото

Мнение от Хаос » 29 Сеп 2010, 16:14

Е34 М50Б20
таблото е с чек отдолу, дигитално
проблемът се изразява в това, че стрелките на бензина и на температурата на ДВГ-то понякога се отклоняват от първоначалната си позиция с да речем 5 минути (по часовников циферблат все едно). Обикновено се случва при даване на контакт и го забелязвам навреме.

Обаче напоследък взе да ми играе стрелката на температурата - тръгва към червеното, и почва да играе между 12 и червеното, после по 1 време се прибра на 12 и не мръдна повече. В това време стрелката на бензина и тя мръдна в плюс, ама малко. По време на екскурзиите ми из България наскоро не мръдна нито минута след 12 в горещините, а сега на хладното взе да играе.
Идеята ми е, тъй като таблото е сменяно от предишния собственик поради проблем (неизяснен), дали не е пак вината в него?
Или просто колата си ми загрява (да речем термостата не отваря) и при движение (и съответно повече въздух в радиатора) се връща полека към нормалното?

Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, нека да сподели.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

кандидат ентусиаст
Кара: 324 ТД

Re: E34 уреди на таблото

Мнение от dupeto » 29 Сеп 2010, 16:48

на мен ми играеше така стрелката за температурата, даже когато включвах консуматори като фарове и касетофон още повече бягаше към лютеницата. проблема беше хлабава маса в моторния отсек...

Аватар

Re: E34 уреди на таблото

Мнение от Хаос » 30 Сеп 2010, 23:51

Мерси, ще пробвам!
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Назад към E34