Парното почва да работи само

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко
Детайли за колата: Е 53

Парното почва да работи само

Мнение от vladimir8505 » 22 Авг 2010, 14:23

Здравейте колеги,от известно време установих,че когато е много жега и като че ли климатроника се побарква :shock:
Почва да духа парното на някакво средно положение(яко жега),при условие че е спряно от вратките,средното колело на(0),а левия и десния кръг на (16),моля да датете мнения,защото имам чуството че като е най-жега,точно тогава се вкл. и то и става неуписуемо особено на място в задръстване :help: :help: :help: :bowdown:
P>S колата е Е34,524тд-климатроник

ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Re: Парното почва да работи само

Мнение от Breyton » 23 Авг 2010, 11:12

Къде духа топло отляво отдясно или и от двете страни?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от skylord » 23 Авг 2010, 11:23

Ако ти се включва вентилатора, най-вероятно проблема е в управлението, но пък от друга страна ако си на 16 градуса не би трябвало да пуска топла вода на радиатора на парното, та и да духа, няма да е горещо! Виж си клапите вътре в коша - като не затварят и вътре става адска жега...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 23 Авг 2010, 11:24

Най вероятно термпературните датчици се бъзикат, и по конкретно този в купето, който е на панела за управление...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Breyton » 23 Авг 2010, 11:38

Ако духа топло само от единия край най-вероятно е температурния датчик.Ако е от двете страни е възможно да са клапанчетата на парното.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 23 Авг 2010, 11:49

забравих да напиша че ако е на 0, а реално е пуснато е хубаво да се погледне тримера на врътката, в панела за управление.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 23 Авг 2010, 12:13

Да ама не!
Както казваше Петко Бучаров :mhihi:

Значи, на мен ми направи впечатление още миналото лято като колата ми вдигна градус за първи път в мойте ръце.
Тогава го написах в темата, която бях пуснал и разисквахме моето топло, но колегите казаха "абсурд клапите ти са изтървали"

Да ама НЕ :mhihi:

Клапите са си добре. Те или са изтървали или не са. Пък и двете едновременно... малко вероятно.

Това лято пак ми вдигна градус колата и пак същия феномен, а именно:

Карам на климатик. В колата си е приятно хладно и от духалките си излиза порядъчно студено.
В един момент стрелката на таблото прескача 12:00.
От духалките всичките започва да духа яко топло.
Стрелката се връща на 11.59999.
От духалките пак започва да духа студено.

Аз не правя НИЩО! Защото изкачвам продължителен баир като изпреварвам 3 ТИР-а, от среща се задават коли и от зад още две коли искат да се мушнат зад мен :banghead:

След това съм обиколил Балкана 600 км само байри и само на климатик. Повече такова нещо не се е случвало.
Само се оказа, че от казанчето на охладителната течност е намаляла с 1 чертичка.

За мен това е защита на климатроника да те информира, че колата ти започва да прегрява и ако не знаеш, че имаш стрелка за температурата на таблото :mhihi: да отидеш в сервиза (официалния :mhihi: за Бай Германец става дума) и да кажеш "абе духа топло бе! Де е климатика" и те да ти кажат "А, майно, тука прегрява,бе. Виска, миско, термостат и прочие ще сменяме" ... или нищо не му казват, сменят всичко, вземат му 1000 марки и всички са доволни :mhihi:

Та, колега, моят съвет е първо да се убедиш, че колата ти не вдига градус и после да търсиш проблем в клапи, млапи, управление и прочие.

Това от мен.

Поздрави,
Д
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Breyton » 23 Авг 2010, 12:17

Надали е за да те информира.Моята стига почти до червеното и продължава да си духа студено.

Назад към E34