Защо модераторе?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Re: ЗАЩО изгонихте Ivan.?

Мнение от klintan66 » 24 Юли 2010, 0:34

Факт е ,че Иван е знаещ и можещ ,както и услужлив и безкористен пич .
Факт е също ,че от известно време е малко груб и нетактичен .
Лично аз съм за ред и правила еднакви към всички , както и за задължителен добър тон .

Факт е също ,че стари туранаги са толерирани във форума и за тях модераторите си затварят традиционно очите .

Метода на шефа Пенчев ми допада най-много - Желязна ръка в копринена ръкавица !...нищо ,че си мисли ,че не го слушат .
Мисля ,че от него като модератор има какво да се научи.
Но нека не се сърди ,че всеки си пуска темата без да чете готовите ... :mhihi: това няма да стане май и не мисля ,че е сериозен проблем .

п.п. Когато аз се регистрирах имаше пак теми за реда и дисциплината , след година две пак имаше ,сега пак има .
Как стари колеги са спряли да пишат и т.н . Проблема явно е цикличен и не е свързан с конкретна личност а е проблем на интернет общуването .

Продължавам да мисля ,че раздел Е34 е по-специален ,че хората са по-зряли, по-умни и по-толерантни ...
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 24 Юли 2010, 8:29

klintan66 написа:Факт е ,че Иван е знаещ и можещ ,както и услужлив и безкористен пич .
Факт е също ,че от известно време е малко груб и нетактичен .
Лично аз съм за ред и правила еднакви към всички , както и за задължителен добър тон .

Факт е също ,че стари туранаги са толерирани във форума и за тях модераторите си затварят традиционно очите ...

Колеги, по простата причина, че в момента аз модерирах форума, в случая с ivan. аз бях този, който постави въпроса пред администраторите да се вземе отношение по случая за грубото и арогантно поведение на колегата.
Никой не оспорва знанията и компетентността на ivan., както и желанието и готовността да помогне на всеки.
От друга страна сами виждате, че на моменти той загърбва всички писани и неписани правила във форума и морални човешки норми на поведение, като при това престава тотално да се съобразява с тези които обижда и напълно игнорира всички отправени към него молби или предупреждения да прекрати с безобразията.
Факт е, че толкова хора го защитиха, но аз съм сигурен, че причината за това са репутацията му на знаещ и услужлив колега, а не на груб и нетактичен юзер във форума, който стои над всички и над правилата.

Точно за това се стигна и до наказанието му и то държа да отбележа, че това стана след много забележки и предупреждения, както и след сериозно проучване на въпроса от страна на администраторите (забележете времето което мина от последнтото отправено предупреждение до наказанието)

Надявам се да разберете, че модераторите са част от вас и в никакъв случай подобни събития не са приятни за нас и подобни решения за наказания не се вземат с лекота.

Надявам се също да разберете, че точно това наказание показава, че в никакъв случай съфорумниците не се разделят по това от кога са регистрирани, знания, приноси, приятелство и т.н. и че дори да останат някакви съмненияня, че модераторите си затварят очите (избирателно) за грешките на някой от тях, то това в никакъв случай не е факт или правило!

На края бих желал да цитирам две мнения на ivan. публикувани в един и същи ден през 5 минути.

Публикувано на: 12 Юли 2010, 16:30
ivan. написа:В ТОЯ,най задружен подфорум,според мен модовете(свалям им шапка и н тримата :bowdown: :bowdown: :bowdown: явор лично да приеме моите извинения :bchug: ),трябва да действат със секирата,ама смело :yes:
та да върнем ''вчерашните'' писания и хората,които не им се занимава с мангал с е34 и на задния мост е с различноо ЕТ.
Работете за това ,моля ви.

Публикувано на: 12 Юли 2010, 16:35
ivan. написа:
_65536_kb_sec_ написа:трябваше и термостата да махнете, ама ако е като на М50 с пластмасова тапа грам не препоръчвам преди пътуването да го правиш :no:

АКО ИКАШЕ кърпа да изближе твоите лиги-бих я купил.моя те дръж се естествено ;) :!: :!: :!:

Коментара оставям за вас ....

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 24 Юли 2010, 10:12

Аз заключвам темата , много благодаря на всички колеги ,които от вчера ми написаха лични съобщения :yes:
Много се радвам ,че аудиторията сме все пак разумни хора :D Бъдете спокойни , Иван не е отстранен завинаги от тук.Той също се размисли , надявам се ще си попрочете писаното в последно време и ще си вземе някаква поука , много свестен човек е и съм убеден ,че ще се успокои и няма да изпада в такива положения.Подфорума има нужда от него , има нужда и от всеки тук.
Сега остава в следващата седмица да се използва главно търсачката , нека опитаме този начин , ще видите че ще ще имаме положителни резултати.

Благодаря Ви за разбирането :clap:

Георги Пенчев
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 24 Юли 2010, 22:36

що не си направите един е34биджи форум...като колегите с е30....бахти играчите станаха всички :shock:..то тва тук да не ви е бащиния
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 24 Юли 2010, 23:21

_65536_kb_sec_ написа:
JIKI_RACER написа:
\MITETO\ DSB написа:http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=7&t=212563 Ето ви одговора.

Ами чети внимателно де и кажи кво мислиш...че ако пускаме цитати ще станем разноцъкащи.

И аз съм си мислел какво ще стане аджеба ако спра да пиша тука, и веднага си отговорих - жиджкаджиите ще станат милионери :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Тъпо но факт...
До някъде за това и започнах да пиша по други форуми, ето например в щатския форум, нещата са толкова по различни в техническите раздели, толкова по либерални, приятни за четене, а не само суха теория и сериозни постове като в учебник за техникум. И да хората си пускат картинки вместо отговори които смятам за забавни, както виждам че допадат и на много други хора, и става доста по весело.
Ми сори ама и това липсва на хората. За тва станах и мод на едно друго място, където установих точно такива правила - без заяждане, без насаждане на напрежение, поддържане на добър тон, и шеги и майтапи в нормални количества.
Загледайте се в старите теми, още когато Босев беше мод, да видите за какво иде реч... :cry:

ама и ти голем стана бре..нека дадем място и на жичкаджийте :yes:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Защо модераторе?

Мнение от predel » 24 Юли 2010, 23:53

Размислите на един “дядо”

Преди има, няма 20 години имах щастието да покарам малко (около 2000 км.) една сребриста кола с марка БМВ. Колата беше, както казват тук Е34М50Б25 с ръчни скорости. Тогава останах замаян от вида, възможностите и динамиката на този автомобил. Всички знаят, че по това време – 1989 година малко хора в тази страна наречена сега “Абсурдистан” а тогава НРБ можеха да си позволят да имат такова нещо. Аз бях ЩАСТЛИВ да мога да “покарам”. От тогава си мечтаех някой ден да имам такава кола. Минаваха години и преди няколко успях да се “задомя” с такава баба – “родена” 1994 година. Тогава, когато се “задомявах” с нея не знаех нищо за БМВ форуми, за сбирки, събори и каквото и да е друго. Просто исках БМВ и то не какво да е а точно 5-ца. Когато я купувах не знаех, че е Е34, не знаех нищо друго освен 5-ца от “по-старите”!! Сам си я търсих, сам си я харесах, сам си я докарах… Минаха няколко месеца и един мой приятел ме запозна с човек, който ми разказа какво има в интернет, как имало такова нещо като форум на ентусиастите на БМВ и т.н.
Запалих се и аз… Пиша, питам, обсъждам с други като мен… Запознах се с хора, които най-напред знаех само като “ник” във форум, а се оказаха много стойностни момчета и момичета, пък и чичковци. Форумът ме “кефеше” максимално. Много хора споделят и решават проблемите си. И така доста дълго време…..
Аз съм с професия, която ме кара да обмислям всичко по няколко пъти. Работил съм както с хора, така и с машини. Имам самочувствието, че мога да позная, кога в някоя среда има отрицателни емоции и вярвам, че умея да ги преодолявам успешно.

Сега да обясня защо пиша тези неща:
От около година и половина започнах все по-рядко и по-рядко да влизам във форума. Това се случи след като един “модератор” реши да изтрие почти всичко от регионалната тема без предизвестие, без да даде ни най-малък знак, че ще трие. Просто решил и трил…. Ако беше казал, може би щяхме да си “свалим” темата и да си я запазим. МОЖЕ БИ, но като изтри, той изтри ИСТОРИЯ, която обаче той не разбира. Но той е МОДЕРАТОР… Има ПРАВА и може би “задължения”? А може би няма задължения? Нали има права?
Забелязвам от известно време една много интересна тенденция в нашия абсуреден свят България. Тук ако на някой му дадат права, просто забравя за задълженията си. Още по-хубаво е ако е и анонимен. Има права – ми хайде да ги ползва със замах. Някой замислял ли се е дали ако не си използваш правата няма да е по-добре?
Забелязвам и друга тенденция – ВСИЧКО Е ПАРИ… ВСИЧКО Е КОМЕРСИАЛНО, включително и интереса на човек към нещо, включително и в обикновенните теми в този форум….
Аз съм обикновен редови член на тази общност БМВ (защото карам такава машина и защото си я обичам), но не мога да пиша в ЗАКЛЮЧЕНА ТЕМА. Модератори и Администратори МОГАТ, но трябва ли? Трябва ли за всеки, който зададе въпрос, обсъждан преди 3 години веднага да му се отговаря: “…има търсачка” и човка да се чувства едва ли не като микроб? Ами ако няма идея как се работи с търсачка, или толкова е паникьосан от повредата по колата си, че няма време да търси и иска помощ?

Стига толково от мен, искам само да помоля МОДЕРАТОРИТЕ да си отговорят честно “с ръка на сърцето” ЗАЩО ХОРА, КОИТО ЗНАЯТ И МОГАТ, КОИТО ОТ МНОГО ДЪЛГО ВРЕМЕ ПОМАГАТ НЕ ИСКАТ ПОВЕЧЕ ДА ПИШАТ ВЪВ ФОРУМА?
Аз лично съм обезпокоен много от тази “тенденция”.

П.П. Знаете ли, че действително “ТОВА ТУК НЕ ВИ Е БАЩИНИЯ”?

Израза “БАХТИ” от “ЕБАХ ВИ” ли иде? Кой ще сложи БАН на г-н Модератора?
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Re: Защо модераторе?

Мнение от BULL3T » 25 Юли 2010, 0:35

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Не не аз вече не мога,то в тоя подфорум вече не трябва да се пишат технически работи,а социологически проучвания и дебати!

Нещо тая сапунка почва много да се протаква! Аре стига вече с тия глупости! Не може ли както каза Пенчев една седмица да не се пускат нови теми! Каквито и да са! Ако някой се вслуша в думите на този човек ще намери много смисъл! Просто спрете да пишете малко и се успокойте!
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 25 Юли 2010, 9:07

BULL3T написа::mhihi: :mhihi: :mhihi:

Не не аз вече не мога,то в тоя подфорум вече не трябва да се пишат технически работи,а социологически проучвания и дебати!

Нещо тая сапунка почва много да се протаква! Аре стига вече с тия глупости! Не може ли както каза Пенчев една седмица да не се пускат нови теми! Каквито и да са! Ако някой се вслуша в думите на този човек ще намери много смисъл! Просто спрете да пишете малко и се успокойте!

Прочети писаното от господата гъзари и ще разбереш защо е тази тема. :yes:
пп.За пореден път се убеждавам,че тук е пълна анархия.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 25 Юли 2010, 9:43

Колега точно за да се прекрати тази анархия се въздържай от подобни изразни средства :!: :!: :!:

Напомням на всички, че наказанието отнесе не знаещия, можещия и услужлив колега Иван, a невъзпитания, арогантен и предизвикателен юзер ivan.

Темата я оставих само за де не кажете пак, че има цензура, но с малки изключения, хората които поддържат живи тези безмислени обяснения за нещо безкрайно ясно и очевадно, отдавна прекрачиха всякакви правила и граници
Правете сметка какво и с какви думи го пишете, да няма после изненадани ....

От тук нантатък не търсете причини и обяснения на това което се случва, просто прочетете внимателно какво сте написали преди да си получите заслужената награда :ranting:

tsb_bg

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 25 Юли 2010, 13:39

След като не знаете кода да спрете темата се заключва ...

Предишна

Назад към E34