Защо модераторе?
Модератор: Технически модератори
55 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Re: ЗАЩО изгонихте Ivan.?
Факт е ,че Иван е знаещ и можещ ,както и услужлив и безкористен пич .
Факт е също ,че от известно време е малко груб и нетактичен .
Лично аз съм за ред и правила еднакви към всички , както и за задължителен добър тон .
Факт е също ,че стари туранаги са толерирани във форума и за тях модераторите си затварят традиционно очите .
Метода на шефа Пенчев ми допада най-много - Желязна ръка в копринена ръкавица !...нищо ,че си мисли ,че не го слушат .
Мисля ,че от него като модератор има какво да се научи.
Но нека не се сърди ,че всеки си пуска темата без да чете готовите ...
това няма да стане май и не мисля ,че е сериозен проблем .
п.п. Когато аз се регистрирах имаше пак теми за реда и дисциплината , след година две пак имаше ,сега пак има .
Как стари колеги са спряли да пишат и т.н . Проблема явно е цикличен и не е свързан с конкретна личност а е проблем на интернет общуването .
Продължавам да мисля ,че раздел Е34 е по-специален ,че хората са по-зряли, по-умни и по-толерантни ...
Лично аз съм за ред и правила еднакви към всички , както и за задължителен добър тон .
Факт е също ,че стари туранаги са толерирани във форума и за тях модераторите си затварят традиционно очите .
Метода на шефа Пенчев ми допада най-много - Желязна ръка в копринена ръкавица !...нищо ,че си мисли ,че не го слушат .
Мисля ,че от него като модератор има какво да се научи.
Но нека не се сърди ,че всеки си пуска темата без да чете готовите ...

п.п. Когато аз се регистрирах имаше пак теми за реда и дисциплината , след година две пак имаше ,сега пак има .
Как стари колеги са спряли да пишат и т.н . Проблема явно е цикличен и не е свързан с конкретна личност а е проблем на интернет общуването .
Продължавам да мисля ,че раздел Е34 е по-специален ,че хората са по-зряли, по-умни и по-толерантни ...
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
klintan66 написа:Факт е ,че Иван е знаещ и можещ ,както и услужлив и безкористен пич .
Факт е също ,че стари туранаги са толерирани във форума и за тях модераторите си затварят традиционно очите ...
Колеги, по простата причина, че в момента аз модерирах форума, в случая с ivan. аз бях този, който постави въпроса пред администраторите да се вземе отношение по случая за грубото и арогантно поведение на колегата.
Никой не оспорва знанията и компетентността на ivan., както и желанието и готовността да помогне на всеки.
От друга страна сами виждате, че на моменти той загърбва всички писани и неписани правила във форума и морални човешки норми на поведение, като при това престава тотално да се съобразява с тези които обижда и напълно игнорира всички отправени към него молби или предупреждения да прекрати с безобразията.
Факт е, че толкова хора го защитиха, но аз съм сигурен, че причината за това са репутацията му на знаещ и услужлив колега, а не на груб и нетактичен юзер във форума, който стои над всички и над правилата.
Точно за това се стигна и до наказанието му и то държа да отбележа, че това стана след много забележки и предупреждения, както и след сериозно проучване на въпроса от страна на администраторите (забележете времето което мина от последнтото отправено предупреждение до наказанието)
Надявам се да разберете, че модераторите са част от вас и в никакъв случай подобни събития не са приятни за нас и подобни решения за наказания не се вземат с лекота.
Надявам се също да разберете, че точно това наказание показава, че в никакъв случай съфорумниците не се разделят по това от кога са регистрирани, знания, приноси, приятелство и т.н. и че дори да останат някакви съмненияня, че модераторите си затварят очите (избирателно) за грешките на някой от тях, то това в никакъв случай не е факт или правило!
На края бих желал да цитирам две мнения на ivan. публикувани в един и същи ден през 5 минути.
Публикувано на: 12 Юли 2010, 16:30
ivan. написа:В ТОЯ,най задружен подфорум,според мен модовете(свалям им шапка и н тримата![]()
![]()
явор лично да приеме моите извинения
),трябва да действат със секирата,ама смело
![]()
та да върнем ''вчерашните'' писания и хората,които не им се занимава с мангал с е34 и на задния мост е с различноо ЕТ.
Работете за това ,моля ви.
Публикувано на: 12 Юли 2010, 16:35
ivan. написа:_65536_kb_sec_ написа:трябваше и термостата да махнете, ама ако е като на М50 с пластмасова тапа грам не препоръчвам преди пътуването да го правиш
АКО ИКАШЕ кърпа да изближе твоите лиги-бих я купил.моя те дръж се естествено![]()
![]()
![]()
Коментара оставям за вас ....
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Аз заключвам темата , много благодаря на всички колеги ,които от вчера ми написаха лични съобщения
Много се радвам ,че аудиторията сме все пак разумни хора
Бъдете спокойни , Иван не е отстранен завинаги от тук.Той също се размисли , надявам се ще си попрочете писаното в последно време и ще си вземе някаква поука , много свестен човек е и съм убеден ,че ще се успокои и няма да изпада в такива положения.Подфорума има нужда от него , има нужда и от всеки тук.
Сега остава в следващата седмица да се използва главно търсачката , нека опитаме този начин , ще видите че ще ще имаме положителни резултати.
Благодаря Ви за разбирането
Георги Пенчев

Много се радвам ,че аудиторията сме все пак разумни хора

Сега остава в следващата седмица да се използва главно търсачката , нека опитаме този начин , ще видите че ще ще имаме положителни резултати.
Благодаря Ви за разбирането

Георги Пенчев
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
що не си направите един е34биджи форум...като колегите с е30....бахти играчите станаха всички
..то тва тук да не ви е бащиния

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
_65536_kb_sec_ написа:JIKI_RACER написа:\MITETO\ DSB написа:http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=7&t=212563 Ето ви одговора.
Ами чети внимателно де и кажи кво мислиш...че ако пускаме цитати ще станем разноцъкащи.
И аз съм си мислел какво ще стане аджеба ако спра да пиша тука, и веднага си отговорих - жиджкаджиите ще станат милионери![]()
![]()
![]()
Тъпо но факт...
До някъде за това и започнах да пиша по други форуми, ето например в щатския форум, нещата са толкова по различни в техническите раздели, толкова по либерални, приятни за четене, а не само суха теория и сериозни постове като в учебник за техникум. И да хората си пускат картинки вместо отговори които смятам за забавни, както виждам че допадат и на много други хора, и става доста по весело.
Ми сори ама и това липсва на хората. За тва станах и мод на едно друго място, където установих точно такива правила - без заяждане, без насаждане на напрежение, поддържане на добър тон, и шеги и майтапи в нормални количества.
Загледайте се в старите теми, още когато Босев беше мод, да видите за какво иде реч...
ама и ти голем стана бре..нека дадем място и на жичкаджийте

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Защо модераторе?
Размислите на един “дядо”
Преди има, няма 20 години имах щастието да покарам малко (около 2000 км.) една сребриста кола с марка БМВ. Колата беше, както казват тук Е34М50Б25 с ръчни скорости. Тогава останах замаян от вида, възможностите и динамиката на този автомобил. Всички знаят, че по това време – 1989 година малко хора в тази страна наречена сега “Абсурдистан” а тогава НРБ можеха да си позволят да имат такова нещо. Аз бях ЩАСТЛИВ да мога да “покарам”. От тогава си мечтаех някой ден да имам такава кола. Минаваха години и преди няколко успях да се “задомя” с такава баба – “родена” 1994 година. Тогава, когато се “задомявах” с нея не знаех нищо за БМВ форуми, за сбирки, събори и каквото и да е друго. Просто исках БМВ и то не какво да е а точно 5-ца. Когато я купувах не знаех, че е Е34, не знаех нищо друго освен 5-ца от “по-старите”!! Сам си я търсих, сам си я харесах, сам си я докарах… Минаха няколко месеца и един мой приятел ме запозна с човек, който ми разказа какво има в интернет, как имало такова нещо като форум на ентусиастите на БМВ и т.н.
Запалих се и аз… Пиша, питам, обсъждам с други като мен… Запознах се с хора, които най-напред знаех само като “ник” във форум, а се оказаха много стойностни момчета и момичета, пък и чичковци. Форумът ме “кефеше” максимално. Много хора споделят и решават проблемите си. И така доста дълго време…..
Аз съм с професия, която ме кара да обмислям всичко по няколко пъти. Работил съм както с хора, така и с машини. Имам самочувствието, че мога да позная, кога в някоя среда има отрицателни емоции и вярвам, че умея да ги преодолявам успешно.
Сега да обясня защо пиша тези неща:
От около година и половина започнах все по-рядко и по-рядко да влизам във форума. Това се случи след като един “модератор” реши да изтрие почти всичко от регионалната тема без предизвестие, без да даде ни най-малък знак, че ще трие. Просто решил и трил…. Ако беше казал, може би щяхме да си “свалим” темата и да си я запазим. МОЖЕ БИ, но като изтри, той изтри ИСТОРИЯ, която обаче той не разбира. Но той е МОДЕРАТОР… Има ПРАВА и може би “задължения”? А може би няма задължения? Нали има права?
Забелязвам от известно време една много интересна тенденция в нашия абсуреден свят България. Тук ако на някой му дадат права, просто забравя за задълженията си. Още по-хубаво е ако е и анонимен. Има права – ми хайде да ги ползва със замах. Някой замислял ли се е дали ако не си използваш правата няма да е по-добре?
Забелязвам и друга тенденция – ВСИЧКО Е ПАРИ… ВСИЧКО Е КОМЕРСИАЛНО, включително и интереса на човек към нещо, включително и в обикновенните теми в този форум….
Аз съм обикновен редови член на тази общност БМВ (защото карам такава машина и защото си я обичам), но не мога да пиша в ЗАКЛЮЧЕНА ТЕМА. Модератори и Администратори МОГАТ, но трябва ли? Трябва ли за всеки, който зададе въпрос, обсъждан преди 3 години веднага да му се отговаря: “…има търсачка” и човка да се чувства едва ли не като микроб? Ами ако няма идея как се работи с търсачка, или толкова е паникьосан от повредата по колата си, че няма време да търси и иска помощ?
Стига толково от мен, искам само да помоля МОДЕРАТОРИТЕ да си отговорят честно “с ръка на сърцето” ЗАЩО ХОРА, КОИТО ЗНАЯТ И МОГАТ, КОИТО ОТ МНОГО ДЪЛГО ВРЕМЕ ПОМАГАТ НЕ ИСКАТ ПОВЕЧЕ ДА ПИШАТ ВЪВ ФОРУМА?
Аз лично съм обезпокоен много от тази “тенденция”.
П.П. Знаете ли, че действително “ТОВА ТУК НЕ ВИ Е БАЩИНИЯ”?
Израза “БАХТИ” от “ЕБАХ ВИ” ли иде? Кой ще сложи БАН на г-н Модератора?
Преди има, няма 20 години имах щастието да покарам малко (около 2000 км.) една сребриста кола с марка БМВ. Колата беше, както казват тук Е34М50Б25 с ръчни скорости. Тогава останах замаян от вида, възможностите и динамиката на този автомобил. Всички знаят, че по това време – 1989 година малко хора в тази страна наречена сега “Абсурдистан” а тогава НРБ можеха да си позволят да имат такова нещо. Аз бях ЩАСТЛИВ да мога да “покарам”. От тогава си мечтаех някой ден да имам такава кола. Минаваха години и преди няколко успях да се “задомя” с такава баба – “родена” 1994 година. Тогава, когато се “задомявах” с нея не знаех нищо за БМВ форуми, за сбирки, събори и каквото и да е друго. Просто исках БМВ и то не какво да е а точно 5-ца. Когато я купувах не знаех, че е Е34, не знаех нищо друго освен 5-ца от “по-старите”!! Сам си я търсих, сам си я харесах, сам си я докарах… Минаха няколко месеца и един мой приятел ме запозна с човек, който ми разказа какво има в интернет, как имало такова нещо като форум на ентусиастите на БМВ и т.н.
Запалих се и аз… Пиша, питам, обсъждам с други като мен… Запознах се с хора, които най-напред знаех само като “ник” във форум, а се оказаха много стойностни момчета и момичета, пък и чичковци. Форумът ме “кефеше” максимално. Много хора споделят и решават проблемите си. И така доста дълго време…..
Аз съм с професия, която ме кара да обмислям всичко по няколко пъти. Работил съм както с хора, така и с машини. Имам самочувствието, че мога да позная, кога в някоя среда има отрицателни емоции и вярвам, че умея да ги преодолявам успешно.
Сега да обясня защо пиша тези неща:
От около година и половина започнах все по-рядко и по-рядко да влизам във форума. Това се случи след като един “модератор” реши да изтрие почти всичко от регионалната тема без предизвестие, без да даде ни най-малък знак, че ще трие. Просто решил и трил…. Ако беше казал, може би щяхме да си “свалим” темата и да си я запазим. МОЖЕ БИ, но като изтри, той изтри ИСТОРИЯ, която обаче той не разбира. Но той е МОДЕРАТОР… Има ПРАВА и може би “задължения”? А може би няма задължения? Нали има права?
Забелязвам от известно време една много интересна тенденция в нашия абсуреден свят България. Тук ако на някой му дадат права, просто забравя за задълженията си. Още по-хубаво е ако е и анонимен. Има права – ми хайде да ги ползва със замах. Някой замислял ли се е дали ако не си използваш правата няма да е по-добре?
Забелязвам и друга тенденция – ВСИЧКО Е ПАРИ… ВСИЧКО Е КОМЕРСИАЛНО, включително и интереса на човек към нещо, включително и в обикновенните теми в този форум….
Аз съм обикновен редови член на тази общност БМВ (защото карам такава машина и защото си я обичам), но не мога да пиша в ЗАКЛЮЧЕНА ТЕМА. Модератори и Администратори МОГАТ, но трябва ли? Трябва ли за всеки, който зададе въпрос, обсъждан преди 3 години веднага да му се отговаря: “…има търсачка” и човка да се чувства едва ли не като микроб? Ами ако няма идея как се работи с търсачка, или толкова е паникьосан от повредата по колата си, че няма време да търси и иска помощ?
Стига толково от мен, искам само да помоля МОДЕРАТОРИТЕ да си отговорят честно “с ръка на сърцето” ЗАЩО ХОРА, КОИТО ЗНАЯТ И МОГАТ, КОИТО ОТ МНОГО ДЪЛГО ВРЕМЕ ПОМАГАТ НЕ ИСКАТ ПОВЕЧЕ ДА ПИШАТ ВЪВ ФОРУМА?
Аз лично съм обезпокоен много от тази “тенденция”.
П.П. Знаете ли, че действително “ТОВА ТУК НЕ ВИ Е БАЩИНИЯ”?
Израза “БАХТИ” от “ЕБАХ ВИ” ли иде? Кой ще сложи БАН на г-н Модератора?
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
Re: Защо модераторе?

Не не аз вече не мога,то в тоя подфорум вече не трябва да се пишат технически работи,а социологически проучвания и дебати!
Нещо тая сапунка почва много да се протаква! Аре стига вече с тия глупости! Не може ли както каза Пенчев една седмица да не се пускат нови теми! Каквито и да са! Ако някой се вслуша в думите на този човек ще намери много смисъл! Просто спрете да пишете малко и се успокойте!

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
BULL3T написа::mhihi:![]()
![]()
Не не аз вече не мога,то в тоя подфорум вече не трябва да се пишат технически работи,а социологически проучвания и дебати!
Нещо тая сапунка почва много да се протаква! Аре стига вече с тия глупости! Не може ли както каза Пенчев една седмица да не се пускат нови теми! Каквито и да са! Ако някой се вслуша в думите на този човек ще намери много смисъл! Просто спрете да пишете малко и се успокойте!
Прочети писаното от господата гъзари и ще разбереш защо е тази тема.

пп.За пореден път се убеждавам,че тук е пълна анархия.

Колега точно за да се прекрати тази анархия се въздържай от подобни изразни средства
Напомням на всички, че наказанието отнесе не знаещия, можещия и услужлив колега Иван, a невъзпитания, арогантен и предизвикателен юзер ivan.
Темата я оставих само за де не кажете пак, че има цензура, но с малки изключения, хората които поддържат живи тези безмислени обяснения за нещо безкрайно ясно и очевадно, отдавна прекрачиха всякакви правила и граници
Правете сметка какво и с какви думи го пишете, да няма после изненадани ....
От тук нантатък не търсете причини и обяснения на това което се случва, просто прочетете внимателно какво сте написали преди да си получите заслужената награда
tsb_bg

Напомням на всички, че наказанието отнесе не знаещия, можещия и услужлив колега Иван, a невъзпитания, арогантен и предизвикателен юзер ivan.
Темата я оставих само за де не кажете пак, че има цензура, но с малки изключения, хората които поддържат живи тези безмислени обяснения за нещо безкрайно ясно и очевадно, отдавна прекрачиха всякакви правила и граници
Правете сметка какво и с какви думи го пишете, да няма после изненадани ....
От тук нантатък не търсете причини и обяснения на това което се случва, просто прочетете внимателно какво сте написали преди да си получите заслужената награда

tsb_bg
55 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4