М20б20+газов инжекцион=Какъв разход

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: E34

Re: М20б20+газов инжекцион=Какъв разход

Мнение от ivan. » 17 Юни 2010, 13:33

BULL3T написа:
ivan. написа:Ако слагам газ някой ден ще е на БРЦ :yes:
пуснаха една разработка(иновативна) ,при която газта влиза директно (втечнена) в заводската инжекционна рейка :bowdown: след седмица изчезна от сайт-а,ама аз съм съхранил всичко :mhihi: и вярвам с помощта на мозъците тук,които не са малко,ще направя една кола на газ(моята),ама не с цел икономия ;)

Тия работи Стоян ми ги разтяга,че дигала мощноста с поне 30%,ама самата уредба струвала 5000/6000 лв. щото и били скъпи частите...

Те за тия пари водородни клеки слагат в колите :mhihi:
Изображение
by ''kompleksa''

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328i Мойта, e53 Семейната
Мечтае да кара: 635i e24, 850i e31
Детайли за колата: Истинската 328ца

Мнение от kokali praa vsiakvi » 17 Юни 2010, 15:07

Слагай, смело! Ако търсиш, безпроблемно, икономично и динамично поведение-ГИ "BRC". Ако искаш евтина АГУ-става за твоя мотор и с изпарител най-добре "Ловато" или "БРЦ". Мога да помогна, и за двата варианта-имам приятели ще останеш много доволен от монтажа и обслужването.
Жените биват два вида : 1. Слабички 2. Убавки... И с броя на цилиндрите е подобно ...
Изображение

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 18 Юни 2010, 15:48

не съм много по темата, но все пак - имам е34 м20б20 с обикновена газова, която си върви без пукания, гърмежи и т.н.... единствения проблем беше че под 14-16 мноооооогооо трудно можеше да слезе. препоръчаха ми един майстор "от старата школа" който се занимава и с центровка на карбуратори и газови уредби. След като му закарах колата - той изкара компютър за диагностика, изкара живи данни от м20ката :shock: и след като центрова колата - разхода ми е 10.5 :shock: :shock: :shock: :shock: колата е с много по-равномерен режим на работа и т.н... до 3000 не е толкова мудно, но леко се "спъна". ако се интересувате за координати 0878 909 788 Тодор.(също ми каза че се занимава и с центроване на газ-инжекциони пак с компютър)
към автора - на м20 с подобна центровка не си струва да даваш 2000 лева за газ инжекцион - една обикновена газова ще ти свърши идеалната работа :yes: другото е34 с м50б20 с ванос и ГИ на старгаз ми дава същия разход :shock: но там вече колата седи много повече време на бензин докато загрее и т.н...
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 18 Юни 2010, 19:22

Пак само за протокола, защото е извън темата, но се загатна по-рано:

Пропан-бутанът в бутилката на колата е под налягане от 4,0-4,5 bar.
При това налягане пропан-бутанът е в течна фаза независимо от околната температура.
Преминава в газообразна фаза при спадане на налягането.
Този процес е ендотермичен, затова се наблюдава обледеняване на материалите в досег със зоната на фазово преминаване.
Затова изпарителят се отоплява като се прекара през него охлаждащата течност на автомобила.

Да подадем на дюзите течна фаза звучи възможно, но на изхода на дюзата вече гарантирано имаме газообразна фаза, тъй като там налягането е под атмосферното. Следователно, ако имаме обледеняване, то ще е на дюзата.

Поздрави,
Д
Изображение

Предишна

Назад към E34