Проблем с работата на бензин.

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Bmw 520i e34
Мечтае да кара: Bmw e38

Проблем с работата на бензин.

Мнение от dani boy » 03 Май 2010, 1:30

Привет на всички Колеги. Казвам се Данчо. Ще Ви помоля за съвет или предположение какъв е източника на моя проблем. Горд собственик съм на е34 М50b20, имам я от 2007-ма година, по принцип много си я пазя, до сега не съм имал никакви проблеми с нея, но днес явно нещо дефектира. Миналото лято сложих газов инжекцион и до днес колата си работеше и на газ, и на бензин като по ноти. Тази сутрин ми се наложи да изляза по работа. Запалих колата, изчаках малко и тръгнах. По принцип до достигане на 30 градуса първо работи на бензин и тогава обръща на газ. Запали от раз, до достигане на температурата работеше гладко на бензин без да прекъсва или нещо подобно. След като си свърших работата качих се обратно пробвах да запаля, но само върти и изобщо не иска и да захапе на бензин. Пробвах един два пъти и реших , че няма смисъл да я мъча. Превключих на аварийно палене на газ и запали на секундата. На газ работи без никакви проблеми, но защо така изобщо не иска да запали на бензин...? Бензин има...проверих даже и заредих още... Възможно ли е да е от бензиновата помпа? Много съм озадачен ,тъй като сутринта запали от раз, а след един час въобще не искаше и да запали на бензин...Много бих се радвал да чуя Вашите съвети и предположения...налага ми се близките дни да пътувам на дълъг път до родния ми град, там естествено ще я закарам на майстор, но бих желал да чуя мнения за да имам някаква представа, а пък и честно казано въобще не ми дава мира този проблем...цял ден съм на тръни.
Благодаря Ви предварително!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е34

Re: Проблем с работата на бензин.

Мнение от VINCHUN » 03 Май 2010, 17:47

Напълно възможно е да е бензинова помпа колега.Провери буксата на помпата в багажника (дали стига ток до помпата) и ако не стига проверяваш релето на помпата( не знам точно каде се намира ).Ако всичко си е наред с тоците пробвай с почукване по капака на помпата в багажника и после опитваш да запалиш и ако стане "Честито имаме още един участник със заминала бензинова помпа" (това в кръга на шегата :lol: ) .Нова бош е към 270лв. което не е много приятно ,но все пак остава варианта да си купиш на старо за доста по малко пари.
Ако се окаже,че с помпата няма проблем продължаваш напред по веригата.Успех!!!

Потребител
Аватар

Мнение от dani boy » 03 Май 2010, 20:27

Буксата е ок, проверих и тоците, чуках тропах и т.н., обаче отново като пробвам да запаля само върти стартера.

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 03 Май 2010, 22:25

dani boy написа:Буксата е ок, проверих и тоците, чуках тропах и т.н., обаче отново като пробвам да запаля само върти стартера.

Това с чукането става само ако ти въртиш стартера и някой друг ти я чука отзад.
Баси кво написах :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е34

Мнение от VINCHUN » 03 Май 2010, 22:31

Свали капака на помпата в багажника и ще видиш кой маркуч е изходящия (този по който отива бензин до мотора) обозначен е със стрелки върху пластмасата на тялото на поплавака.Отвиваш скобата вадиш маркуча и пробваш да запалиш ,НО ВЪРТИ СЪВСЕМ МАЛКО ,защото ако работи помпата ,ще си излееш бенза в багажника.Ако пък не качва бензин съответно помпата е заминала.Сваляш я и и даваш принудително 12v (директно от акомулатора) да видиш дали пак няма проблем по кабелите.
Поздрави!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 03 Май 2010, 22:55

Колега, преди да купуваш помпа, или нещо друго вземи я свали и дай с две жици ток от акомулатора да видиш дали работи. Другият вариант е- вадиш капачката, развиваш пръстенчето и изваждаш маркучето за изходящото гориво. Не може да го объркаш, защото има стрелка/ поне на моята има/ слагаш едно маркуче 30-40 сантиметра в пластмасова бутилка и който е при тебе :) /трябва и помощник да имаш/ :) дава на контакт. Ако помпата работи ще започне при самото даване на контакт да пръска бензин в бутилката. Опитай тва, преди да купиш, че са скъпи, после ако искаш кажи резултата. Не е трудно и изисква съвсем малко време.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

Потребител
Аватар

Мнение от dani boy » 04 Май 2010, 3:33

Ще я закарам на чичо Доктор и ще видим какъв е проблема. А пък за чукането...то е както и с жените- предпочитам някой друг да върти, защото само аз мога да си я чукам отзад...помпата :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от dani boy » 10 Май 2010, 0:11

Горивната помпа си беше заминала. Беше оригиналната и просто и е дошло времето. Цял ден се възхищавах колко години е работила безотказно. За пореден път се убеждавам в качеството на класиката е34 :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 10 Май 2010, 18:42

Така е колега, Е34 е наистина сериозен автомобил, на който с малко вложения за качествена поддръжка се радваш дълго време. Надявам се че сам си отстранил проблема, благодарение на съветите, които сме ти дали, защото за повечето от нас това е равно с удоволствието от самото шофиране. Дълги километри безаварийно пътуване! :yes:
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06

Мнение от Нено Б. » 11 Май 2010, 15:48

...и не забравяй да имаш повечко бензин(20 л.+) в резервоара като караш на газ, че като стоят на сухо, горят.
rwd фен

Назад към E34