Проблем с машинки за реглаж на фаровете

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с машинки за реглаж на фаровете

Мнение от cobaltt » 25 Апр 2010, 18:24

Някои може ли да ми каже как мога да си ги оправя.Проблема е че когато пусна габарити и те почват да въртят до безкраи. Също да уточня че аз нямах машинки а си ги сложих в последствие (днес), може да съм пропуснал да направя нещо. Така че помагаите.
П.С. С Е34 520i съм ако е от значение.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Проблем с машинки за реглаж на фаровете

Мнение от zvetiko » 25 Апр 2010, 18:55

cobaltt написа:Някои може ли да ми каже как мога да си ги оправя.Проблема е че когато пусна габарити и те почват да въртят до безкраи. Също да уточня че аз нямах машинки а си ги сложих в последствие (днес), може да съм пропуснал да направя нещо. Така че помагаите.
П.С. С Е34 520i съм ако е от значение.

Има едни зъбни колела,които изпускат-като отвориш кутията на моторчето ,ще видиш какво трябва да направиш. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cobaltt » 25 Апр 2010, 19:35

искаш да ми кажеш че пак трябва да свалям фаровете ли? гадост.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 25 Апр 2010, 23:21

е нее толкова сложно свалянето
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 26 Апр 2010, 13:39

cobaltt написа:искаш да ми кажеш че пак трябва да свалям фаровете ли? гадост.

Не се свалят фаровете ,а само машинките-правил съм го преди 2 години и вече съм забравил,но не беше голяма философия.Малко по тегаво е разкапсуловане на моторчето и после събирането му.Виждал съм и втора ръка по 20-30лв.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 26 Апр 2010, 17:53

имам моторчета по 15 лв/бр
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cobaltt » 26 Апр 2010, 18:32

добре де, свалил съм ги от др. кола на която са работели.
и ся при мен не работят? а да питам когато се сложат трябва ли да се сменят некви бушони или релета?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cobaltt » 26 Апр 2010, 19:09

и ощ нещо да питам не трябва ли машинките да заработят чак когато ги пусна от съответното копче?
а не да ми тръгват когато си пускам габаритите?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 26 Апр 2010, 19:59

С пускането им те завъртат за да си намират началното положение,след което спират и вече се командват от потенциометъра в колата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cobaltt » 28 Апр 2010, 20:54

zvetiko написа:С пускането им те завъртат за да си намират началното положение,след което спират и вече се командват от потенциометъра в колата.

Колега прав си ама те почват да си търсят място чак когато ги пусна от копчето опеделено за тях.Моя приятел има също Е34 и когато пусне габарити машинките мълчат, когато врътне копчето за тях тогава почват да въртят.
Обаче не мога да разбера защо при мен не се получава така има нещо куцо в цялата схема дано да го разгадая.
Силно се надявах някои да може да помогне но явно този мои проблем е некъв частен случаи.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 34 със субтитри !!!
Мечтае да кара: e31,,,,,,,,,е38
Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ

Мнение от chiko » 29 Апр 2010, 0:30

cobaltt написа:
zvetiko написа:С пускането им те завъртат за да си намират началното положение,след което спират и вече се командват от потенциометъра в колата.

Колега прав си ама те почват да си търсят място чак когато ги пусна от копчето опеделено за тях.Моя приятел има също Е34 и когато пусне габарити машинките мълчат, когато врътне копчето за тях тогава почват да въртят.
Обаче не мога да разбера защо при мен не се получава така има нещо куцо в цялата схема дано да го разгадая.
Силно се надявах някои да може да помогне но явно този мои проблем е некъв частен случаи.
aaaaa не е частен случаи и аз сам с твоя проблем ама следя тематта с интерес за да си оправя и моите
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cobaltt » 29 Апр 2010, 20:10

колеги аз мисля, че някаде някои кабел дава на късо и затова сигурно става така.
Но по - подробно ще се занимая с проблема др. седмица че тогава ще има малко почивки
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 34 със субтитри !!!
Мечтае да кара: e31,,,,,,,,,е38
Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ

Мнение от chiko » 30 Апр 2010, 3:03

виж сега по принцип системата работи ,на принципа на баланс между машинката и потинциометъра в купето,примерно ако в купето от потинциометъра зададеш стоиност от 1 колоом,машинката требе да започне да варти оста си кам които е закрепен потицеометър и да достигне стоиност от 1 килоом и така да постигне баланс ,мвжду дватта потициометъра,следожателно ако потициометъра в купето,(примерно )е прецакан ,тои ще показва безкраиност и машинката ще се стреми да го достигне,и за това върти постоянно,аз мисля да по4истя и измеря потинциометъра в купето дали работи адекватно като за начало
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 30 Апр 2010, 13:02

Колегата добре е казал... при мен ако се врътне потенциометъра на загасен автомобил - после в момента в който пусна фаровете те отиват на зададената предварително позиция - явно имаш наистина разминаване в информацията или невъзможност за достигане на зададения параметър...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cobaltt » 05 Май 2010, 13:17

значи мога да се похваля имам частичен успех с тия машинки.
отворих ги гласих кото гласих сложих ги и има промяна, като пусна габаритите само вече не въртят.
но ми остана малък проблем пак когато врътна чакръка :) за машинките от 2 към 0 степен нема ядове врътнат спрат обаче когато ги врътна в обратен ред пак зациклят да въртят безкраино и като помогна отвън на фаровете захапват некак си и спират. като се замисля обаче то един път като ги настроя надали ще ги барам повече следователно съм успял (или се самозалъгвам).
П.С. В краина сметка проблема наистина се оказа вътре в машинките.
Изображение

Назад към E34