Размер говорители и акумулатор?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Bayerische Motoren Werke
Мечтае да кара: безплатно!

Размер говорители и акумулатор?

Мнение от MaxMeyer » 28 Апр 2010, 22:56

Здравейте колеги от скоро съм собственик на Е34 седан М50В20.Какви са размерите на говорители отзад,отпред в краката и отгоре на таблото?Също не ми е ясно как се стига до задните говорители?Има една добре укрепена кора....И как се маха седалката за да стигна до акумулатора?И един друг въпрос нормално ли е клапите на климатроника да парят(тези които са под един пластмасов капак)?Има ли начин да се разбере дали водната помпа е тръгнала?Предварително благодаря! :help:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Re: Размер говорители и акумулатор?

Мнение от skylord » 28 Апр 2010, 23:29

Здравей и добре дошъл във форума! За колоните не мога да ти кажа точно, може би някой друг колега ги е мерил.. За да махнеш задната кора (тя се издърпва напред) се сваля задната седалка долната част се издърпва рязко нагоре на 2 щипки е, а облегалката има 4 пластмасови гайки 2 отстрани и 2 по средата под подлакътника - хващаш изкарваш долните уши където си отвил седалката и дърпаш нагоре. За клапите е нормално да са горещи все пак те спират и пускат топлата вода на радиаторите за 2-те страни на отоплението. Водната помпа може да е тръгнала ако ти загрява много, или ако не ти загрява - играе оста, но понеже ремъка опъва трудно може да се провери...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06

Мнение от Нено Б. » 28 Апр 2010, 23:35

Водната помпа може да се познае по шума-вие пропорционално с увеличаване на оборотите, или произвежда някакъв стържещ звук.
rwd фен

ентусиаст
Аватар
Кара: Bayerische Motoren Werke
Мечтае да кара: безплатно!

Мнение от MaxMeyer » 28 Апр 2010, 23:46

Има един звук като на ел мотор слабо виене пропорционално с подаването на газ.Стрелката на температурата ми стои право нагоре вертикално в средата и когато съм градско и извън градско...Благодаря на колегата за седалката утре ще огледам как става.Остава ако някой знае дали говорителите са 16.5см?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B44TU
Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
Детайли за колата: DF85926

Мнение от georgipass » 29 Апр 2010, 0:20

MaxMeyer написа:Има един звук като на ел мотор слабо виене пропорционално с подаването на газ.Стрелката на температурата ми стои право нагоре вертикално в средата и когато съм градско и извън градско...Благодаря на колегата за седалката утре ще огледам как става.Остава ако някой знае дали говорителите са 16.5см?

13 см са :idea:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 30 Апр 2010, 1:30

и ако си с подглавници отзад не дърпай просто облегалката нагоре преди да си им махнал и контурите... завъртат се едни пластмасови щипки на 90 градуса... излизат самите контури (преди това са свалени самите подглавници разбира се) и чак тогава дърпаш... а забравих и пластмасите на коланите... че иначе ще си търсиш други/нови...
говорителите са 13см всичките без пищялките в таблото - а тях лесно можеш видя като свалиш пластмасата им... то лесно е и при другите... махни само решетките на задните и се виждат за какво става дума... но не могат се свалят...
а предните са лесни - едни щипки/врътки завърташ на 90 градуса (не помня винтче дали имаше още) и лъсват...

Назад към E34