Питане за букса

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: му се шейната на дядо коледа
Мечтае да кара: самолет с 4 гуми и емблема на BMW

Питане за букса

Мнение от nesko » 17 Апр 2010, 21:55

Колеги мотора ми е м50 от е34 а колата ми е е30 като го сложих ми светеха на таблото лампата на /динамото ,маслото/свалих си динамото и го закарах да го оправят ,когато го монтирах обратно лампата на динамото и маслото спряха да светят но се появи друг проблем , сега като дам на контакт лампата на маслото не светва изобщо буксата е закачена на датчика които е до масления филтър но виси една букса долу близо до картера дали е нещо свързано с нея :dunno: и изобщо от какво може да е :help: :help: :help:
Колеги днес гледах пулих се но не можах да намеря де трябва да влиза тая букса :banghead: кабела и идва заедно с тия за динамото
Изображение
Благодаря ви предварително :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Питане за букса

Мнение от zvetiko » 17 Апр 2010, 23:36

Там двойни са буксите за термодатчиците върху главата-с такъв шлиц е датчика за приборите,датчика за налягане на маслото върху корпуса на филтъра,клапана за ваноса ако имаш.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от nesko » 18 Апр 2010, 2:05

zvetiko написа:Там двойни са буксите за термодатчиците върху главата-с такъв шлиц е датчика за приборите,датчика за налягане на маслото върху корпуса на филтъра,клапана за ваноса ако имаш.

мотора е без ванос и беше автоматик видях че и ти караш автоматик ако имаш възможност да видиш на къде отива тая букса ще съм ти много благодарен :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 18 Апр 2010, 8:31

Тая букса няма нищо общо с автоматика.Щом нямаш ванос,може би буксата е свободна заради това.Последното ми като идея е да е от антидетонационен датчик,но за да стигнеш до тях трябва да махнеш смукателният колектор.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е32 740IL E34 525i
Мечтае да кара: E24 M635CSI(M6) , E34M5 , 850CSI (M8)

Мнение от Fakiro » 25 Апр 2010, 3:23

Може да е и за датчика за нивото на маслото! Отдолу на картера се намира! Слагат го на коли с CHECK control- т.е от 525 нагоре!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от nesko » 26 Апр 2010, 0:02

Fakiro написа:Може да е и за датчика за нивото на маслото! Отдолу на картера се намира! Слагат го на коли с CHECK control- т.е от 525 нагоре!

А възможно ли е да я има само като инсталация а на самия мотор да не се ползва :dunno:
Изображение

Назад към E34