Проблем с климатика
Модератор: Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Stennli
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i 98г.
- Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW
Проблем с климатика
Здравейте всички,искам да попитам за един проблем с климатика.Миналата година го заредих с фреон,цяла зима не съм го пускал и сега се наложи,но не работи.Поглеждам компресора отпред не върти въобще,замерих буксата която отива към компресора и там никакво напрежение.Въпроса ми е има ли такова чудо в нашите коли който исключват компресора ако е паднало нивото на фреона.Намерих един нечуван майстор дето ми говори че има датчик но не знае каде е.Ако някой знае да ми помогне.Карам е34 м50.
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита 

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Re: Проблем с климатика
Колега има защита която ако няма газ в системата няма да пусне компресора.Иди в сервиз за климатици да видят имаш ли фреон и там ще ти кажат най-точно.Ти единствено можещ да провериш бушоните си 

- Stennli
- младши ентусиаст
-
бушоните съм ги проверил,всички са наред.Интересува ме тази защита каде се намира?

- dinozab
-
-
Stennli написа:бушоните съм ги проверил,всички са наред.Интересува ме тази защита каде се намира?
Има сензор за налягане намиращ се под казанчето на чистачките .Те там са два всъщност единия от тях е

- Stennli
- младши ентусиаст
-
пак ще погледна но съм сигурен че там няма нищо.Кабелите които отиват към компресора идват някаде от купето(доколкото мога да ги проследя.Под казанчето е букса от която ако искаш да махнеш компресора от там да откачиш кабелите.И най страното е че в буксата ми влизат 3 кабела а излиза само един,предполагам + а масата се взема от корпуса на компресора,но другите 2 кви са не мога да разбера.Климатика работеше,няма извадени кабели или висящи.

- Stennli
- младши ентусиаст
-
Би трябвало ако има такъв датчик за налягане да е някаде по системата на климатика.Аз не намерих никаде по тръбите някакъв датчик.Някой ако може да ми каже поне дали до магнитната плочка на компресора би трябвало да тече 12 волта,да му подам направо от акумулатора,да видя дали ще тръгне.

- dinozab
-
-
Колега не барай там където не ти е работата ще прецакаш компресора и ще ревеш.Тоя датчик за налягане оснен че спира компресора поради ниско или много високо нолягане в системата командва и ел.перката отприд.Пуска я на втора степен като се повиши налягането в системата.Съветвам те да не пипаш а да идеш на майстор.Като гледам си писал че си от Пловдив ако си тук сега иди в Инпас 56 на кукленско там ще ти обърнат внимание и ще останеш доволен 

- Stennli
- младши ентусиаст
-
- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
Направи така, както е казал динозаб. Аз препоръчвам Клима експерт в Кючука, но не ходи там тази събота, щото и моя климатик пак издъхна.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
Колега,има и реле което е при бушоните.По добре провери системата за теч и тогава всичко друго.Когати намалее или няма фрион компресора не се включва.успех.
- Stennli
- младши ентусиаст
-
интересува ме и друго.Понеже съм със стария фреон и миналата година с голям зор намерих един хладилен техник да ми го зареди,има ли друг алтернетивен фрон с който да стане без да се налага да сменям почти цялата система?Вие с какъв фреон сте?

и аз съм със стария но за да минеш на новия,трябва да дадеш около300,400лв,поне така ми казаха преди месец.Ако намериш някякъв друг вариант ОК.
- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
Конверсията към новия фреон е възможна, но кой може да го свърши е друг въпрос.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
13 мнения
• Страница 1 от 1